Merisoarele - antibiotic natural si sursa de antioxidanti

Merisoarele - antibiotic natural si sursa de antioxidanti

Merisoarele - antibiotic natural si sursa de antioxidanti

  • Merisoarele oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, ce pot ajuta la prevenirea cancerului, bolilor de inima, diabetului si infectiilor bacteriene.

Merisoarele - antibiotic natural si sursa de antioxidanti

Merisoarele oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, ce pot ajuta la prevenirea cancerului, bolilor de inima, diabetului si infectiilor bacteriene.

Este surprinzător faptul că merisoarele au atât de multe beneficii, având în vedere că planta este o rudă apropiată a afinului, care de asemenea, are proprietati de vindecare miraculoase.

Ca si alte fructe de padure, merisoarele sunt foarte bogate in antioxidanti, ceea ce le face o mare resursa pentru stimularea sistemului imunitar, mai ales în timpul lunilor reci de iarnă, când aparent mai toată lumea e bolnava.

Consumul regulat de merisoare poate inhiba dezvoltarea tumorilor pulmonare, de sân, de colon, de prostată și nu numai.

Aceste fructe de padure rosii au o istorie lungă în SUA, insa noi, in Romania, ne putem bucura de ele mult mai mult, fiindca le putem culege din padure si sunt cat se poate de BIO.

Nativii americani au folosit merisoarele pentru multe scopuri medicinale, inclusiv pentru purificarea sângelui, ca laxativ, pentru a trata febra, crampele stomacale și leziunile legate de nastere, potrivit unui raport al National Geographic.

Astăzi, merisoarele sunt folosite in mod curent pentru a trata o varietate de boli datorită calităților antibiotice. Încărcate cu proantocianidine, compusi antioxidanti, merisoarele sunt foarte bune pentru prevenirea infectiilor tractului urinar.

Aceiasi compuși opresc bacteriile de la multiplicare și le alunga din organism prin urinare. Studiile arata ca aportul regulat poate preveni infectiile recurente ale tractului urinar la femeile de varsta mijlocie si la femeile gravide.

Merisoarele sunt bogate in mod natural in fitonutrienti, vitamina C, fibre si acid salicilic.

S-a dovedit de asemenea ca inhiba creșterea tumorii datorită prezenței compușilor polifenolici. Fitochimicalele găsite în merisoare au capacitatea de a bloca activitatea celulelor canceroase, împiedicându-le sa creasca.

Oamenii de stiinta au identificat cinci celule canceroase pe care merisoarele le pot invinge, dintre care trei inhibă agenții cauzatori de cancer, și două simulează distrugerea celulelor tumorale. Ele au capacitatea remarcabila de a suprima anumite tipuri de enzime de proteine ​​care pot produce inflamarea.

Merișoarele sunt de asemenea capabile de a bloca o enzimă numită ornitin decarboxilaza, care poate duce la creșterea tumorii, provocând în special cancerul de sân. Un alt mod in care merisoarele lupta cu cancerul este prin deblocarea anumitor enzime care distrug celulele canceroase.

Merisoarele sunt atât de bogate in antioxidanti incat reduc riscul de ateroscleroza, o boala in care arterele înguste se întăresc din cauza unei acumulări de colesterol, grasimi si calciu. Acest tip de acumulare poate împiedica fluxul de oxigen al organismului, ceea ce poate duce la un atac de cord sau accident vascular cerebral. Compușii naturali din merisoare s-au dovedit a suprima oxidarea lipoproteinelor cu densitate mică (LDL).

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

Interesant de citit:
Secretul alimentatiei

Doctorul elvetian Paul Kutschoff, a fost primul care a demonstrat, in anul 1930, ca organismul uman are nevoie de minimum 50% hrana vie intr-o zi, pentru ca sa functioneze optim ... citeste

Alimente ce ne protejeaza de arsurile solare

Pe masura ce vremea se incalzeste, cazurile de arsuri solare sunt tot mai intalnite. Poate fi placut sa te relaxezi la soare, dar rezultatul dureros in urma unei arsuri solare nu este deloc… ... citeste

10 Alimente bogate in magneziu

Este mult mai usor pentru unii sa ia o vitamina decat sa consume fructe si legume, insa preferabil este sa le consumam chiar daca unele nu prea ne plac! Se stie ca putem gasi magneziu in cacao, nuci,… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII