Cum invatam copiii sa isi sufle nasul

Cum invatam copiii sa isi sufle nasul

Cum invatam copiii sa isi sufle nasul

  • Pentru un adult, a-si sufla nasul pare o sarcină ușoară, dar poate fi o sarcină destul de complicată pentru un copil mic. Incearca aceste sfaturi pentru a face procesul de învățare un pic mai ușor.
     

     

Cum invatam copiii sa isi sufle nasul

Pentru un adult, a-si sufla nasul pare o sarcină ușoară, dar poate fi o sarcină destul de complicată pentru un copil mic. Incearca aceste sfaturi pentru a face procesul de învățare un pic mai ușor.

Când vei deveni părinte, înveți repede ca nu toate abilitatile iti sunt insusite, si ca acum esti responsabil pentru tot ce trebuie sa invete micutul tau. Ceva la fel de simplu ca suflatul nasului, pare ca o sarcină ușoară pentru un adult, dar poate fi la fel de complicata ca învățarea unei limbi străine pentru un copil mic. Începe încercând să ii explici exact cum se execută această sarcină, și vei observa cat de repede te poti frustra.

Iata cateva sfaturi utile:

1. Renunta la servetele

Cel mai bine este să incepeti predare suflatului nasului buclucas în etape. Decât copleșirea copilului cu un servetel în fața, valorifica alte oportunități de a-l familiariza cu suflarea aerului pe nas. Deseori, copiii vor inhala și expira destul de rapid aerul prin nas atunci când sunt entuziasmati. Jucati-va impreuna cu ceva care ii place mult, si cand începe să expire cu putere pe nas, laudati-l și felicitati-l. Făcând acest lucru în mod regulat va ajuta copilul sa invete ca suflatul nasului nu e chiar atat de greu.

2. Profitați de baie

Ora de baie este un moment ideal pentru a introduce copiilor ideea de a face bule in apa cu nasul. Explicati-i cum sa-si tina nasul putin in apa si sa sufle aer, astfel vor iesi bule de aer iar el se va familiariza cu suflatul. 

3. Folosiți o oglindă

În timp ce noi stim că suflatul nasului determină să se întâmple ceva, poate fi un concept greu de inteles pentru copii. Ei nu au de unde sa stie ca un strănut ii face să respire mai usor și că ceva iese din nas atunci când suflam. Asa ca, stai in fata oglinzii cu cel mic data viitoare cand are nasul înfundat, și deși poate fi nu tocmai placut, spuneti-i sa sufle pana vede ce iese din nasuc.

4. O pista de curse

Un alt mod de a face procesul de învățare mai distractiv, este de a crea o pista de curse pe masa din bucatarie. Creați o linie de început și de sosire, si asezati la start doua obiecte usoare, ca o bucată de hârtie sau o pană. Asezati copilul la nivelul obiectelor; faceti același lucru; și apoi suflati pe nas si vedeti cine poate sufla obiectul peste linia de sosire, folosind doar nasul.

5. In final: Fă-o sa fie responsabilitatea lor

La fel cum a învăța să-și lege șireturile este o realizare mare pentru copii, la fel trebuie sa devina si suflatul nasului. Fiti oricat de creativ doriti, dati-i  copilului o batistă specială, o cutie de servetele decorata special pentru el sau mai bine, lasati-l sa-si decoreze simgur cutia. Incurajati-l sa isi sufle nasul fara ajutor în momentul în care cutia este aproape goala.
 

Interesant de citit:
O mamica cu imaginatie

O mama din Malaezia a devenit vedeta pe Instagram datorita farfuriilor creative pe care le pregateste pentru cele 2 fetite ale sale. Samantha Lee a achizitionat peste 200.000 de followers pe site-ul… ... citeste

Cand se formeaza memoria copiilor?

Nu este neobisnuit pentru copii sa povesteasca lucruri de la trei sau patru anisori. Memoria mea dateaza de la gradinita. Dupa cum se dovedeste, amintirile pot incepe sa se formeze chiar de la varsta… ... citeste

29 de reguli pentru parinti - reguli ce nu le vei gasi in carti

Putem spune ca majoritatea parintilor gandesc la un moment dat: "Ei bine, de ce nu m-a avertizat nimeni despre asta?". Sigur, putem gasi multe informatii foarte importante despre meseria de… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII