Cei mai ciudati brazi de Craciun

Cei mai ciudati brazi de Craciun

Cei mai ciudati brazi de Craciun

  • Impodobirea bradului de Craciun este unul dintre cele mai frumoase momente ale sarbatorii mult asteptate. De la an la an, orice mica schimbare a decoratiunilor este un prilej de bucurie, dar si o buna ocazie de a da frau liber imaginatiei. Iata insa ca exista si brazi de Craciun, mai putini traditionali.

Pentru unii, bradul de Craciun s-a transformat intr-o adevarata afacere de lux. Maestrii bijutieri isi pun la incercare an de an ingeniozitatea pentru a crea cei mai sofisticati si mai scumpi brazi din lume. In 2007 titlul a fost adjudecat de Soo Kee Jewellery, o firma din Singapore, care a confectionat un brad cu 21 798 de diamante si 3 762 de cristale, in valoare totala de aproximativ un milion de dolari.

Anul acesta, titlul de cel mai scump brad din lume a fost acordat unui brad din Japonia, creatie a firmei Ginza Tanaka Jewellery, confectionat din aur de 24 de carate si decorat cu 240 de bijuterii variate, printre care siruri de perle sau figurine incrustate cu diamante. Bradul cantareste peste 21 de kilograme si valoreaza aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Daca aceste variante foarte costisitoare ale unor brazi neobisnuiti  raman inaccesibile pentru majoritatea cumparatorilor, chiar si pentru unii dintre cei mai bogati, alte idei bizare, puse in practica de diferite firme sunt mult mai accesibile. Catalogul uneia dintre cele mai vechi firme de profil din SUA ofera amatorilor de brazi inediti un brad asezat si ornat invers (cu varful in jos). Producatorii sustin ca bradul, care costa aproximativ 600 de dolari, este ideal pentru incaperile mici pentru ca nu acopera prea mult din podea.

Daca vreti insa sa economisiti cu adevarat spatiul, atunci puteti confectiona un brad identic cu cel impodobit de personajul de desene animate Charlie Brown. O companie a avut ingenioasa idee de a crea si de a vinde un astfel de brad care ar putea fi declarat fara ezitare drept cel mai patetic brad de Craciun.

O alta idee traznita este cea a brazilor artificiali, creati din diverse materiale neobisnuite. Brazii din doze metalice (de bere sau bauturi racoritoare) sau brazii din sticle sunt o inventie relativ recenta. E drept ca este cam tarziu sa puneti in practica o astfel de idee pentru ca sunt necesare aproximativ 400 de doze de suc pentru un brad bogat, ceea ce inseamna cam patru luni de consum constant.

 

Aceeasi perseverenta este necesara si in cazul brazilor confectionati din obiecte vestimentare tricotate (fulare, sosete, fesuri etc), pentru ca este nevoie de aproximativ 1000 de astfel de obiecte pentru a confectiona un brad ciudat. O varianta mult mai simpla si mult mai traznita este cea a bradului confectionat din carti si reviste. Pentru acesta este necesara insa o biblioteca speciala, care sa permita aranjarea cartilor in forma dorita.

Daca brazii confectionati din materiale neobisnuite nu va impresioneaza, atunci macar bradul gigantic, construit din 350 de brazi artificiali ar trebui sa va suscite interesul. Proiectul a fost pus in practica de o companie din China care a construit un schelet urias din otel pe care au fost montati apoi toti brazii.


 

Evident, ideile prezentate, puse in practica de diverse companii pentru a atrage atentia clientilor, reprezinta variante extreme ale manifestarii creativitatii in ceea ce priveste impodobirea bradului de Craciun.

Este greu de crezut ca sunt foarte multi cei care si-ar dori un astfel de brad, insa ceea ce ar trebui sa retineti este ca fiecare isi poate crea un brad unic, cu o amprenta personala. Singurele ingrediente necesare sunt imaginatia si bucuria de a trai din plin sarbatoarea Craciunului. Restul vine de la sine.

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Craciun

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII