De ce este bine sa consumam papaya?

De ce este bine sa consumam papaya?

De ce este bine sa consumam papaya?

  • Papaya este un fruct tropical, foarte hranitor si cu un gust uimitor. Beneficiile acestui super-aliment le poti citi in continuare:

De ce este bine sa consumam papaya?

Papaya este un fruct tropical, foarte hranitor si cu un gust uimitor. Beneficiile acestui super-aliment le poti citi in continuare:

1. Papaya este o sursa bogata de nutrienti antioxidanti, cum ar fi caroteni, vitamina C și flavonoide; vitaminele B, acid folic si acid pantotenic; minerale, potasiu și magneziu. Toate aceste elemente nutritive sunt necesare pentru a reduce riscul de a ne inbolnavi.

2. Consumul a 2-3 portii de papaya in fiecare zi poate păstra sanatatea vederii; acest lucru se datorează beta cartoteneului si vitaminei A.

3. De asemenea, ajută la stimularea sistemului imunitar al organismului. Vitamina A si vitamina C sunt esențiale pentru consolidarea sistemului imunitar și ajută la combaterea infecțiilor.

4. Papaya protejeaza pielea deoarece este dotata cu vitamina E si beta-caroten. De aceea, papaya se poate gasi de multe ori in lista de ingrediente a cremelor, mastilor si altor produse cosmetice. Vitamina E susține productia de colagen, care este substanța ce păstrează pielea tanara, iar beta-carotenul "netezește" ridurile.

5. Papaya are de asemenea activitate anti-cancer. De asemenea, din cauza conținutului bogat de fibre, papaya este utila pentru menținerea intestinelor intr-o stare buna.

6. Papaya te poate face sa te simti relaxat, reducând astfel nivelul de stres. Vitamina C ajuta la reglarea fluxului de hormoni de stres.

De ce nu ar trebui să aruncam semințele de papaya

Acest fruct ne mai oferă un avantaj. Semințele de papaya sunt ambalate cu nutrienți anti-amoebic și anti-paraziti-intestinali.

Un studiu de elevi nigerieni care au fost infectati cu viermi de stomac, amoebas etc. au dovedit că administrarea de doze mici de extract de semințe de papaya pentru doar o săptămâna i-a ajutat sa scapde de 75 la suta din bacteriile incriminate. Semintele de papaya pot promova, de asemenea, sănătatea gastro-intestinala, dar utilitatea lor în combaterea parazitilor stomacului și a intestinului este demna de remarcat.

Pentru a maximiza eficiența semințelor de papaya sau extractului de semințe privind eliminarea parazitilor, luați-le pe stomacul gol, dimineata. De asemenea, se ia un laxativ împreună cu acest "medicament" pentru a se asigura că cea mai mare cantitate posibilă de bacterii este eliminata.

Deoarece semințele de papaya luate singure nu sunt deosebit de apetisante, o opțiune bună este de a face un "shake". Veți dori să începeți cu cantități mici de semințe pentru a vă asigura că nu prezentati reacții adverse alergice. Totuși, pentru majoritatea oamenilor, nu există nici o problemă. Dacă totul merge bine, puteți crește doza mai târziu.

Reteta pentru un shake cu semințe de papaya este după cum urmează:

 - Ia o lingura de seminte de papaya proaspete si arunca-le intr-un blender. Mixeaza
 - Adauga apoi iaurt natural sau apă de nucă de cocos. Mixeaza
 - Acum adauga aproximativ o treime din papaya.
 - Pune si un sfert de cana de seminte de dovleac - conțin de asemenea enzime anti-parazitare puternice, asa ca includerea acestora în mix va face shake-ul chiar mai puternic.
 - Adauga si alte fructe gustoase, precum: ananas, nucă de cocos, mango, banane, etc.
 - Mai poti pune jumatate de lingurita praf de cuișoare pentru a ajuta la eradicarea ouălor de paraziți.

Acum mixati din nou bine de tot. Pofta buna!

Interesant de citit:
Semintele de Chia, un izvor de sanatate

Semintele de chia contin o abundenta de beneficii care sporesc elementele nutritive, cum ar fi acizi grasi omega-3 si anti-oxidanti. Aceste seminte sunt originare din America de Sud, unde au fost… ... citeste

Top 5 alimente de evitat in aceasta vara

Avem voie sa manacma orice in sezonul cald? Ayurveda, un sistem antic de medicina Indian, spune ca fiecare aliment are calitati si actiuni care ne afecteaza in mod diferit, in functie de constitutia… ... citeste

6 Mirodenii care reduc riscul de cancer

Cancerul este un cuvant care starneste frica in inimile noastre, indiferent de varsta, sex sau statut socio-economic. Exista un motiv bun pentru aceasta frica. Desi diferite tipuri de cancer au… ... citeste

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII