Sufletele pereche

Sufletele pereche

Sufletele pereche

  • Notiunea de suflete-pereche exista de foarte-foarte mult timp. Totusi, explicatia ei cuprinde mai multe puncte de vedere!

Ce inseamna suflete-pereche?

Reincarnarea:
Unii oameni cred ca un suflet-pereche este cineva cu care ai avut o viata comuna, prin reincarnare. Astfel, sufletul-pereche poate fi un prieten, un partener de afaceri, un parinte, un copil, un frate, sot/sotie sau alt membru al familiei din alta viata. Aceste suflete-pereche pot fi de acelasi sex sau de sex opus.

Sufletul-jumatate:
Altii cred, la fel ca si Platon, filosoful antic grec, ca un suflet-pereche este jumatatea ta. Acest concept a stat la baza filmului The Butcher's Wife, in care era explorata ideea jumatatilor despartite, aflate una in cautarea celeilalte.

Multi oameni din toata lumea cred ca suntem cu totii in cautarea acelei persoane care ne va face sa ne simtim din nou intregi si impreuna cu care vom trai tot restul vietii.

O definitie din dictionar a sufletelor-pereche suna cam asa: Una dintre cele doua persoane compatibile una cu ala din punctul de vedere al dispozitiei, punctelor de vedere, sau al sensibilitatii; cineva fata de care ai o profunda afinitate, o persoana potrivita din punct de vedere temperamental cu alta.

Predestinare:
Filmul Still Breathing examineaza ideea ca oamenii sunt creati de destin sau soarta impreuna, ca suflete-pereche, iar din acest motiv nu avem control asupra identitatii sufletului-pereche. Aceasta idee de predestinare si de existenta a unei legaturi chiar si dupa moarte intre sufletele-pereche a fost tratata si in filmul What Dreams May Come.

Sufletul pereche ne aduce la viata:
Richard Bach (scriitor american, autor al mai multor best-seller-uri) descrie sufletele-pereche astfel:

Un suflet-pereche este cineva care are un lacat la care se potriveste cheia ta, altfel spus, cheia ta se potriveste in lacatul lui. Cand ne simtim destul de in siguranta pentru a deschide aceste incuietori, iese la iveala adevarata noastra identitate si putem fi pe deplin cine suntem cu adevarat; putem fi iubiti pentru cine suntem si pentru cine credem ca suntem. Fiecare dintre noi ii dezvaluie celuilalt partile cele mai bune. Indiferent ce ar merge rau in jurul nostru, cu acea persoana suntem in siguranta in paradisul nostru. Sufletul-pereche este cineva care ne impartaseste cele mai profunde aspiratii si cu care ne miscam in aceeasi directie. Daca ne simtim ca doua baloane care se misca impreuna in sus, este foarte posibil sa ne fi gasit persoana potrivita.

Sufletul-pereche este acela care ne aduce la viata.

Relatie profunda:Thomas Moore (poet, cantaret, autor de cantece irlandez), in cartea sa, Soul Mates: Honoring the Mysteries of Love and Relationship, descrie un suflet-pereche ca fiind cineva cu care simtim ca avem o legatura profunda, ca si cum comunicarea si comuniunea dintre noi nu ar fi rezultatul eforturilor noastre constiente, ci ale gratiei divine. Acest tip de relatie este atat de important pentru suflet incat sunt multi aceia care au spus ca nu exista nimic mai pretios in viata.

Te simti in largul tau cu celalalt:
Nu credem neaparat ca sufletul-pereche este idealul sau unica persoana din viata. Definitia pe care o dam sufletelor-pereche este ca sunt mai degraba acei oameni care se straduiesc sa faca din mariajul lor unul grozav. Relatia lor pare sa fie guvernata de o potrivire naturala, iar daca mai sunt lucruri pe care le au de rezolvat in casnicie, nu le este greu sa o faca. Atunci cand sufletele-pereche se intalnesc pentru prima data, simt imediat ca le este foarte usor sa comunice si se simt extraordinar impreuna.

Convingerea generala despre sufletele-pereche

Cei mai multi oameni cred ca sufletele-pereche pot accepta si iubi fiecare parte din personalitatea celuilalt si ca viata alaturi de sufletul lor pereche este usoara si fireasca.

Provocarile cu care se confrunta sufletele-pereche

Desi se poate presupune ca un parteneriat intre doua suflete pereche ar trebui sa poata infrunta intotdeauna cu bine provocarile, nu se intampla mereu asa. Numai fiindca sunt pe aceeasi lungime de unda, fiecare doreste sa-si asume responsabilitatea pentru rolul pe care il are in conflict si ambii sunt devotati ideii de a face casnicia sa mearga – nu inseamna ca relatia nu se poate destrama daca lipsesc alte aspecte esentiale, ca iubirea, respectul si comunicarea.

Este posibil ca multi oameni sa se fi casatorit cu sufletul lor pereche si pur si simplu sa nu-si dea seama de acest lucru. Pericolul la care te expune convingerea ca esti cu sufletul-pereche este ca esti tentat sa crezi ca mariajul va merge de la sine.
Priveste-ti partenerul si relatia cu realism: Daca incepi sa cauti perfectiunea in sotul tau, sau eventual sa crezi ca relatia ta va merge imediat de la sine, ca nu vei intampina probleme, esti pe calea care te duce la crunte deziluzii.

Este posibil si sa ai tentatia de a renunta la o casatorie nefericita deoarece crezi ca sotul nu este sufletul tau pereche. Dar daca tu crezi ca prin casatoria cu sufletul-pereche viata ta va fi lipsita de greutati si conflicte, inseamna ca iti lipseste realismul.

Sfat de la Supereva:

Daca ai convingerea ca nu te-ai casatorit cu cel care iti este sufletul-pereche, nu te grabi sa renunti la relatie numai din acest motiv. Aloca-ti mai intai un timp ca sa te cunosti foarte bine. Nu iti vei putea gasi sufletul pereche daca nu stii in primul rand cine esti tu.

Mai cititi:

 Forum unde comentam cu placere

Supereva Forum: Dragoste si sex
Despre relatie, sex, probleme de cuplu. Totul deschis, fara tabu-uri.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Relatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII