Alt NUME, altă KARMA? Despre vibrația energetică a numelui pe care il alegem copilului sau secretul din spatele acestei alegeri

Alt nume, alta karma? Despre vibratia energetica a numelui pe care il alegem copilului sau secretul din spatele acestei alegeri

Alt NUME, altă KARMA? Despre vibrația energetică a numelui pe care il alegem copilului sau secretul din spatele acestei alegeri

Un maestru tibetan relativ celebru pe internet este de părere ca numele conține o karma, iar prin schimbarea numelui iti poți schimba karma, deci iți poti modifica destinul.

Un nume dat unui copil poate fi o binecuvântare sau o povară, un dar prețios sau o greutate de purtat pe umeri. Un nume este de fapt o expresie a sufletului. o manifestare a destinului pe care îl porți cu tine.

• Este adevărat? Dacă da, de unde pot afla mai multe despre karma din anumite nume?

Karma este un concept spiritual și filozofic din cultura indiană, care se referă la legătura dintre acțiunile noastre și consecințele acestora în viețile noastre. Conform acestei idei, fiecare acțiune pe care o facem, fie că este bună sau rea, va avea o consecință, care poate fi experimentată într-o viață ulterioară sau în aceeași viață.

Numele si karma

Sunt foarte curioasa, deoarece de-a lungul anilor am citit multe lucruri pe teme metafizice, iar tot ce am citit sugera ca as avea o karma destul de grea. Nu caut sa o evit, dar daca as putea face ca lucrurile sa fie mai simple pentru mine in vreun fel, as vrea sa incerc. Imi doresc cu disperare sa fac ceva profund spiritual pentru a-i ajuta pe ceilalti, dar ma simt blocata. As aprecia orice informatie pe care mi-o puteti da despre acest lucru! semneaza: Magda

Iata ce spune maestrul:

Numele sunt de mult timp considerate a fi esentiale pentru identitatea si destinul fiecaruia dintre noi. Un nume dat unui copil poate fi o binecuvântare sau o povară, un dar prețios sau o greutate de purtat pe umeri. Un nume este de fapt o expresie a sufletului. o manifestare a destinului pe care îl porți cu tine.

Spune-mi numele pe care l-ai ales pentru copilul tău,
Și-ți voi spune ce fel de karma va avea de dus în spate.

Un nume poate fi o binecuvântare sau o povară,
Un dar prețios sau o greutate de purtat pe umeri.

Dacă alegi numele cu grijă și cu atenție,
Karma poate fi dulce și plină de fericire.

Dar dacă îți alegi numele fără discernământ,
Karma poate fi amară și dificilă de dus înainte.

Un nume poate fi o expresie a sufletului,
O manifestare a destinului pe care îl porți cu tine.

Așa că alege numele copilului tău cu grijă și cu iubire,
Și karma va fi una care îți va aduce fericire și împlinire.

Importanta numelui la alte culturi

In unele culturi copiilor li se dau in mod traditional un nume public si un nume de suflet, care ramine secret sau care a fost cunoscut numai celor in care se putea avea incredere, deoarece se crede ca daca un vrajitor sau un inamic ti-ar sti numele „real“, el sau ea ar putea capata puteri asupra ta. Zeii mitologici stravechi isi pastrau si ei numele secrete pentru a-si impiedica dusmanii sa capete puteri asupra lor. Chiar si Biblia face trimitere la puterea pe care o are schimbarea numelui. De exemplu, Saul era un om violent pana cand si-a schimbat numele in Pavel.

De-a lungul istoriei, oamenii si-au luat nume noi cand au trecut prin initieri spirituale sau prin ritualuri de trecere. Era posibil sa primeasca nume noi de la samani sau de la alti lideri spirituali, sau puteau sa-si aleaga ei insisi nume noi. Rabinii evrei dau celor grav bolnavi nume noi, in ideea de a le insufla o noua viata. Unii oameni chiar cred ca daca o persoana nu are nume, nu exista cu adevarat.

Despre nume de copii, cititi:

 

 

Vibratia energetica a numelui

Toate acestea reflecta adevarul metafizic fundamental ca numele au vibratii energetice, iar totul in Univers este in ultimata instanta energie. In primul rand, sunetul numelui poarta o vibratie; este ca o mantra. Cuvantului rostit ii este asociata o mare putere, care transforma ceva abstract in ceva fizic, concret, rostindu-l cu voce tare. Numele pe care il ai este sunetul asociat in mod constant cu TINE, deci daca iti schimbi numele, schimbi ceea ce este asociat cu tine.

Gandeste-te numai la urmatorul lucru: in cazul in care cunosti pe cineva si se numeste Bogdan, aveti diferite asocieri si asteptari decat daca s-a prezentat ca Valentin. Stiu ca oamenii se comporta diferit cu mine cand ma prezint ca Julie fata de cazurile cand ma prezint ca Iulia. Acest lucru reflecta faptul ca in mod subconstient fac diferenta intre diferitele vibratii ale acestor nume. Este chiar mai important cum te simti cu numele pe care il ai, cine simti ca esti datorita numelui, deoarece pana la urma vei deveni persoana care crezi ca esti.

Astfel, felul cum ti se spune de obicei sau cum te recomanzi este poate mai important din punctul de vedere al experientelor tale de zi cu zi decat numele care ti s-a dat la nastere. Porecla reflecta de obicei intelegerea subconstienta a adevaratei tale energii, sau cel putin a energiei pe care o ai in timpul acelei perioade din viata cand ti-a fost data sau cand a fost folosita acea porecla.

Vibratia energetica a numerelor

Toate informatiile necesare le poti gasi studiind numerologia, o arta sau stiinta ce incearca sa inteleaga viata si oamenii prin vibratia energetica a numerelor. Cea mai buna carte despre numerologie pe care am gasit-o este Numerology and the Divine Triangle de Faith Javane si Dusty Bunker. Sunt sigura ca mai exista si alte carti bune – lasa-ti intuitia sa te ghideze in alegerea lor. Poti invata si online elementele de baza ale numerologiei; in timp ce studiezi, cauta dupa Kabbalah si Pythagoras (kabala si Pitagora).

Numerologia ne invata ca numele dat fiecaruia la nastere reflecta calea in viata, energia cu care se incarneaza sufletul, planul experientelor persoanei respective pe pamant. Asociind numere literelor alfabetului si adunand acele numere, poti determina vibratia numerica a oricarui cuvant.

Maestrul tibetan a sugerat ca schimbarea numelui ar putea schimba karma. Desi nu sustin ca este fals, in numerologie, ziua din luna in care te-ai nascut este cea care iti reflecta karma. Astfel, daca te-ai nascut pe 3 mai, numarul tau karmic ar fi trei, iar asta trimite la lectiile pe care trebuie sa le primesti si sa le inveti in aceasta viata. Desigur, ziua in care te-ai nascut nu este ceva ce poate fi schimbat, si exista un adevar fundamental aici despre natura karmei.

Poate ca nu exista „scurtaturi“ cand este vorba despre lectiile pe care trebuie sa ni le insusim; pentru a ne schimba karma, trebuie sa o onoram ca fiind ca fiind potrivita pentru noi din punct de vedere divin si in mod constiincios si rabdator sa transmutam orice ne-ar fi dat sa traim in ceva mai inalt.

Mai mult, nu exista numere„rele“, la fel cum nu exista nici culori sau note muzicale „rele“. Totul este pur si simplu vibratie. Veti rezona cu unele vibratii si nu veti rezona cu altele, exact la fel cum va va placea un tip de muzica, sau veti arata si va veti simti bine in anumite culori si nu in altele. Daca mama ti-a dat numele Panseluta si te-a imbracat in roz, iar tu detestai asta, sunt sanse ca mama sa fi incercat sa forteze transmiterea propriei vibratii asupra ta. Daca iti placea dar nu-ti mai place, te-ai schimbat. Ca adult, poate ca te simti mai bine in pielea ta daca ai purta mov si te-ai numi Lupul Negru sau Diana.

♦ Citeste si Numele și destinul copilului tău: legături invizibile

Este potrivita decizia de schimbare a numelui?

Iti recomand pur si simplu sa dai curs lucrurilor care ti se par potrivite. Simti ca acest mesaj al maestrului tibetan catre tine venea cu adevarat din fiinta ta interioara sau din spirit? Felul in care te-a atins si ti-a ramas in minte te face sa simti ca esti condusa catre schimbarea numelui? In acest caz, poate ca ti-ai depasit vibratia numelui actual. Poate ca numele ti se potrivea atunci cand ti-a fost dat, dar daca te-ai schimbat profund, poate nu ti se mai pare potrivit.

Trebuie ca in orice moment sa te gandesti la numele care ti s-a dat ca fiind un rol pe care il joci in viata. Sa luam de exemplu numele pe care le folosesc utilizatorii chat-urilor metafizice. Daca vezi un nume ca Moonbeamweaver (tesatorul razelor de luna), poti fi foarte sigura ca si-a luat acest nume deoarece crede ca ii reflecta energia. Desi cred ca numele si reputatia mea se bazeaza pe calitatea muncii mele, inteleg de ce altii isi iau alte nume. Daca numele dat de parinti sunt foarte diferite din punct de vedere vibrational de adevarata lor energie si de lucrarea lor spirituala, se pot simti stanjeniti sau compromisi de numele care le-au fost date.

Copiii mei imi spun „mami“ ceea ce mi se pare potrivit pentru ei, avand in vedere rolul pe care il joc in viata lor. Sotul imi spune „iubito“, iar asta mi se pare la fel de firesc. In cazul in care copiii mi-ar spune „iubito“ si sotul mi-ar spune „mami“, m-as simti foarte ciudat. In mod similar, nu pot descrie senzatia de usurare pe care am simtit-o cand prima mea casnicie s-a terminat si am putut sa scap de numele sotului si sa-mi reiau numele de fata. Ma simteam de parca ani de zile imi tinusem respiratia sub apa si in sfarsit ieseam la suprafata si respiram adanc. Acestea sunt cateva exemple care arata cum numele reflecta anumite roluri pe care le avem si ca modul in care ni se spune ne afecteaza categoric viata.

Te incurajez sa faci orice simti ca este bine pentru tine, fiindca acel sentiment de bine si de confort este modul in care eul tau interior iti arata corectitudinea alegerii tale. Desi ar fi bine, nu trebuie neaparat sa consulti un numerolog; eul tau interior stie ce e cel mai bine pentru tine. Trebuie doar sa tii minte ca nu vei schimba nimic esential schimbandu-ti numele. Faptul ca treci de la Magda la Matilda nu-ti va schimba karma, reputatia, sentimentul de fericire sau modul in care arati in costum de baie. Totusi, sunt de acord ca un astfel de gest simbolic poate marca o profunda schimbare personala.

Ce este numerologia?

Ora nasterii influenteaza destinul

► Citeste in continuare Trasaturile negative ale copilului in functie de semnul sau de horoscop

autor: Desprecopii.com © 2024 - toate drepturile rezervate conform legii europene a drepturilor de autor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII