Turmericul trateaza depresia

Turmericul trateaza depresia

Turmericul trateaza depresia

  • Tulburările depresive afecteaza multi oameni din intreaga lume. Acestea pot deteriora relațiile de familie, locul de muncă sau afecta performantele școale și să fie un factor de risc pentru problemele de sanatate, de asemenea. Exista multe medicamente disponibile în prezent, insa au si efecte secundare pe care multi ar dori sa le evite.

Turmericul trateaza depresia

Tulburările depresive afecteaza multi oameni din intreaga lume. Acestea pot deteriora relațiile de familie, locul de muncă sau afecta performantele școale și să fie un factor de risc pentru problemele de sanatate, de asemenea. Exista multe medicamente disponibile în prezent, insa au si efecte secundare pe care multi ar dori sa le evite.

Există, totuși, opțiuni naturale pentru a ajuta la tratarea depresiei, mai ales daca este ușoară până la moderată. O dieta echilibrata, odihna, exercitii fizice regulate si managementul stresului pot ajuta. De asemenea, cercetatorii au descoperit ca depresia răspunde la tratamentul cu suplimente naturale, cum ar fi Curcumina, ingredientul activ din turmeric.

Nou studiu de reper

Un studiu punct de reper pe curcumina și efectele sale asupra depresiei, ar putea însemna o nouă speranță și o calitate sporită a vieții pentru cei care suferă de această tulburare. Noi cercetari au concluzionat că, curcumina a fost la fel de eficace ca și Prozacul în tratamentul tulburărilor depresive, dar lipsit de reactii adverse grave si a fost bine tolerat de catre pacienti. Acest lucru ar putea insemna o lovitură pentru industria farmaceutica...

Acest studiu are greutate pentru că a fost randomizat și controlat, și oferă, de asemenea, speranta ca terapiile naturale, vor fi o optiune viabila pentru aceasta tulburare. Cercetătorii cred că eficacitatea curcuminei provine din faptul că acesta poate inhiba monoaminoxidaza, o enzimă care este legată de depresie dacă este găsita în creier la un nivel ridicat. Acesta poate ajuta, de asemenea, in a ridica nivelul de serotonina si dopamina din creier, ce pot duce la sentimente de calm și bunăstare. Utilizarea regulată a curcuminei reducerea semnificativ simptomele emotionale.

Ajutor eficient, fara efecte secundare

Capacitatea acestui condiment, atât de comună în curry-ul indian și alte feluri de mâncare, reduce depresia și acționeaza asupra nivelurilor de dopamina si serotonina, tratand simptomele de tulburari depresive natural și eficient.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre Curcumina este că, până în prezent, a demonstrat ca nu are efecte secundare negative. Din păcate, nu același lucru se poate spune de antidepresivele baza de prescriptie medicala, care pot aduce cu ele probleme ca tulburari de somn, o creștere a anxietății și probleme chiar grave, precum comportamentul schizofrenic. Nu este de mirare, cu probleme de acest gen, de ce mai multi pacienti sunt în căutarea unui medicament naturale.

Deci, în cazul în care suferiti de o formă de tulburare depresiva, consultati si un doctor naturist sau in plante medicinale și discutati despre posibilitatea de a folosi turmericul sau suplimente de Curcumina pentru a ajuta la tratarea acestei condiții. Acest studiu arata cu siguranta ca exista alternative naturale disponibile pentru cei care doresc sa isi trateze depresia fără a suferi efectele secundare ce vin la pachet cu medicamentele prescrise de medic. 

Interesant de citit:
Semintele de Chia, un izvor de sanatate

Semintele de chia contin o abundenta de beneficii care sporesc elementele nutritive, cum ar fi acizi grasi omega-3 si anti-oxidanti. Aceste seminte sunt originare din America de Sud, unde au fost… ... citeste

Top 5 alimente de evitat in aceasta vara

Avem voie sa manacma orice in sezonul cald? Ayurveda, un sistem antic de medicina Indian, spune ca fiecare aliment are calitati si actiuni care ne afecteaza in mod diferit, in functie de constitutia… ... citeste

6 Mirodenii care reduc riscul de cancer

Cancerul este un cuvant care starneste frica in inimile noastre, indiferent de varsta, sex sau statut socio-economic. Exista un motiv bun pentru aceasta frica. Desi diferite tipuri de cancer au… ... citeste

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII