O banana pe zi tine medicul departe

O banana pe zi tine medicul departe

O banana pe zi tine medicul departe

  • Suna interesant, nu? După ce vei citit articolul, nu vei mai privi o banana in același fel.

O banana pe zi tine medicul departe

Suna interesant, nu? După ce vei citit articolul, nu vei mai privi o banana in același fel.

Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu, impuls substantial de energie.

Cercetarile au dovedit, ca doar doua banane ofera suficienta energie pentru un antrenament intens de 90 de minute.

Banana vă poate ajuta, de asemenea, sa depăști sau sa preveniti un număr substanțial de boli si conditii:

DEPRESIA

Potrivit unui studiu recent întreprins de MIND printre persoanele care suferă de depresie, multi s-au  simtit mult mai bine dupa ce au mancat o banana. Acest lucru se datorează faptului că bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscuta pentru a ne face sa ne simtim relaxați, pentru a îmbunătăți starea de spirit și, în general, a ne face sa te simti mai fericit. Uita de pastile - mananca o banana. Vitamina B6 regleaza nivelul de glucoza din sange, care poate afecta starea de spirit.

ANEMIE

Bogate in fier, bananele pot stimula productia de hemoglobina din sange si astfel ajuta în caz de anemie.

TENSIUNE ARTERIALA

Acest fruct tropical unic este extrem de bogat in potasiu însa slab în sare, ceea ce o face perfecta pentru a invinge tensiunea arteriala. FDA tocmai a permis industriei bananelor sa faca revendicările oficiale pentru capacitatea fructului de a reduce riscul tensiunii arteriale si accidentului vascular cerebral.

MEMORIE

200 de elevi de la o școală din Twickenham (Anglia) au fost ajutați la examenele din acest an cu consumul de banane la micul dejun, pauză, și masa de prânz, în încercarea de a le stimula puterea creierului.

CONSTIPATIE

Bogate in fibre, bananele ajuta la restabilirea acțiunii normale a intestinului, ajutând la depășirea problemei fără a recurge la laxative.

MAHMUREALA

Una dintre cele mai rapide moduri de a vindeca o mahmureala este de a face un milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, se acumuleaza niveluri epuizate de zahar din sange, in timp ce laptele calmeaza si re-hidrateaza sistemul.

ARSURI

Bananele au un efect antiacid natural, așa că, dacă suferiți de arsuri la stomac, incercati sa mancati o banana.

GREATA DE DIMINEATA

Consumarea bananelor intre mese ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange si evita greturile de dimineata.

MUSCATURI DE TANTAR

Frecati zona afectată cu interiorul uneicoji de banana. Mulți oameni consideră că este uimitor efectul: reduce umflarea și iritarea.

NERVI

Bananele sunt bogate in vitamine B care ajuta la calmarea sistemului nervos.

ULCER

Banana este folosita ca aliment dietetic împotriva tulburărilor intestinale datorita texturii sale moi și fine. Aceasta neutralizeaza  supra-aciditatea si reduce iritarea prin acoperirea mucoasei stomacului.

CONTROLUL TEMPERATURII

Multe alte culturi vad banana ca un fruct ce racoreste, care poate reduce atât temperatura fizica cat și cea emoționala la femeile insarcinate.

Deci, o banana este într-adevăr un remediu natural pentru multe boli. Când îl compari cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de două ori carbohidrati, de trei ori fosfor, de cinci ori vitamina A si fier, și de două ori alte vitamine si minerale... Este, de asemenea, bogata în potasiu.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

Interesant de citit:
Bananele, un aliment perfect

Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going… ... citeste

25 de motive sa consumam banane

Niciodata nu vei mai privi o banana la fel de acum inainte. Bananele sunt bogate in fibre si trei zaharuri naturale - glucoza, fructoza si zaharoza - oferindu-le puteri aproape magice pentru un… ... citeste

Bananele ajuta la sanatatea ochilor

Cei mai multi oameni cred ca morcovii ajuta la imbunatatirea vederii, dar studiile arata ca bananele sunt, de asemenea, foarte eficiente atunci cand vine vorba de sanatatea ochilor. ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII