Numele copilului si numerologia

Numele copilului si numerologia

Numele copilului si numerologia

  • Ce legatura este intre numerologie si alegerea unui nume pentru copil? Numerologia este un studiu antic al influentei numelui asupra personalitatii. Intrucat din aceasta teorie deriva multe diverse teorii numerologice, unii pot spune ca filosofia cabalistica de a intelege numele este cea mai recenta si mai avansata evolutie a acestei teorii. Parintii sunt cei care aleg numele si asociaza numele cu copilul prin puterea invizibila dar covarsitoare a gandului. Iata o simpla teorie despre influentele cabalistice si ale numerologiei asupra alegerii unui nume norocos pentru copilul dumneavoastra, de la Desprecopii.com:

Numele lui copil - o rezonanta aleasa pentru o viata

Influenta gandului - atunci cand un parinte ii cauta si ii alege un nume -  nu necesita recunoasterea imediata a bebelusului. Chiar si un bebelus surd va reactiona la un nume inainte de a-l putea intelege. Parintii sunt cei care aleg numele si asociaza numele cu copilul prin puterea invizibila dar covarsitoare a gandului.

Bebelusul reactioneaza imediat la formula matematica a numelui.

Pe masura ce copilul isi formeaza limbajul, i se contureaza personalitatea, care devine usor de recunoscut. Un bebelus avand un nume nepotrivit va reactiona foarte rapid la un nou nume echilibrat si in balanta cabalistica. Parintii care au schimbat numele neechilibrate cu nume echilibrate au observat un impact imediat si constructiv al schimbarii, cum ar fi relaxarea imediata si calmul ce erau rare inainte.

Numerologia este un studiu antic al influentei numelui asupra personalitatii. Intrucat din aceasta teorie deriva multe diverse teorii numerologice, unii pot spune ca filosofia cabalistica de a intelege numele este cea mai recenta si mai avansata evolutie a acestei teorii. In mintea noastra, am trecut dincolo de teoria numelui catre o teorie mai completa a numelui, mintii si constiintei. Se poate spune ca predam o teorie completa a vietii, legand cauza de efect printr-o intelegere unica a legilor fizice, mentale si spirituale ale gandirii si vietii.

 Cititi: Ora nasterii influenteaza destinul

Noi nu ne consideram specialisti in numerologie sau numerologi, fiindca prea multe teorii numerologice sunt incorecte, incomplete sau distorsionate. Daca studiati diferitele tipuri de numerologie cunoscand in prealabil filosofia cabalistica, le veti gasi repede discrepante si defecte.

Noi credem ca principiul matematic este in sine numerologic, dar Mr. Alfred J. Parker a deschis atat de multe cai ale intelegerii relative la gandire, nume si constiinta, incat filosofia este fata de numerologie precum racheta spatiala fata de cal si caruta. Ambele sunt sisteme conceptuale avand puncte comune, insa dezvoltarea si progresele cunoasterii facute de filozofie fac ca vechea teorie sa devina perimata. 

 

 

 Alegerea unui nume

 Alimentatia in perioada sarcinii

 Comunitate

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 

Acest lucru poate fi dificil de remarcat de publicul neavizat, insa nu mai putin adevarat. Daca alegeti sa ne considerati numerologi, pierdeti adevarata contributie a filosofiei cabalistice: intelegerea modului de a trai deplin si complet, folosind o intelegere a mintii si vietii pentru a atinge echilibrul, armonia si intelepciunea.

 Cititi: Ce este numerologia?

Descoperirile stiintifice in legatura dintre nume si destin

Insa nu inseamna ca trebuie sa imbratisati misticismul pentru a vedea ca numele chiar influenteaza copiii si adultii care le poarta. Cercetarile in psihologia numelor au aratat ca un copil care are un nume mai putin dezirabil tinde sa aiba un respect scazut de sine, ia note mai mici la scoala si are probleme psihologice mai mari decat copiii carora li s-au dat nume mai populare.

Jocul numelui

Cu o asemenea miza pusa pe numele cuiva, nici nu este de mirare ca viitorii parinti petrec ore nesfarsite pe Desprecopii.com (ce are cea mai mare baza de nume din internetul romanesc) gandindu-se si uneori certandu-se – asupra numelui pe care il vor da copiilor. Succes in folosirea celei mai mari baza de date de nume  de pe internetul romanesc!

Parintii aleg un nume sau altul din diverse motive: in amintirea unei rude sau a unei persoane faimoase pe care o admira, pentru a le duce numele mai departe (ganditi-va la toti acei Ioni sau Nicolae sau Stefan din tata-n fiu, sau la particula Jr), pentru a sugera o anumita insusire (de exemplu, Dulcineea, Aimee), sau numai fiindca numele suna bine.

 Cititi: Numele copilului si destinul

Numele este singurul lucru pe care il pot decide ei. Adesea, incearca sa priveasca in viitor si gasesc nume care li se potrivesc copiilor, si este intr-adevar remarcabil cat de des numele pare sa se potriveasca personalitatii unei persoane. Dupa acelasi principiu, este la fel de vizibil cand numele nu se potriveste cu persoana (la numele romanesti este mai ales vizibil in cazul numelor de familie, cum ar fi Lungu pentru cineva scund).

In final, oricat de mult se straduiesc, parintii nu pot fi siguri cum se va potrivi numele dat de ei cu copilul si cum il va influenta.

Sfatul de la Desprecopii.com este ca nu este asa de important sa alegeti numele „perfect”, ci sa ajutati copilul sa creasca puternic si increzator in propria persoana, capabil de a infrunta si consecintele vizibile si cele invizibile ale numelui ales. (Oricum, copilul poate intotdeauna sa-l schimbe cu un nume mai scurt sau cu o porecla.)

Cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

  

  

  

   Nume Sex OrigineTot despre nume de copii, mai cititi:

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume  de pe internetul romanesc!

 Recomandare: Cititi Odiseea Sarcinii

La Odiseea Sarciniii veti intelege mai bine cum se dezvolta bebelusul de-a lungul celor 40 de saptamani dar si cum se schimba trupul mamicii pentru marea intalnire: nasterea. Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici: 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 Interesant:

 Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2009

Mai cititi despre sarcina

Factori de risc in timpul sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Cazuri speciale in sarcina

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 160.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Numele copilului si numerologia.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII