Despre oua, colesterol si slabire

Despre oua, colesterol si slabire

Despre oua, colesterol si slabire

  • Nu mâncați ouă? Dacă nu, poate doriți să luati în considerare adăugarea acestei proteine in dieta dvs..

Despre oua, colesterol si slabire

Nu mâncați ouă? Dacă nu, poate doriți să luati în considerare adăugarea acestei proteine in dieta dvs..

Ouăle și diabetul

Îmi plac ouăle! Voua nu? Un studiu recent efectuat pe consumul de oua al persoanelor fizice cu diabet de tip 2, te provoaca sa reconsideri  ouăle pentru micul dejun.

Studiul

140 de persoane supraponderale au participat la acest studiu și au fost împărțite în 2 grupe, grupa 1 a fost un grup cu un consum mic de oua, mai putin de 2 oua pe saptamana, grupa 2 a fost un grup ce consuma cate 2 oua pe zi, 6 zile din 7, timp de 3 luni. Sudiul a fost realizat persoanelor cu pre-diabet sau diabet de tip 2.

Participantii la studiu au primit educație nutrițională lunar pentru produsele alimentare luand in considerare diabetul, și le-a fost recomandat să se concentreze pe grasimile bune nesaturate vs grasimile saturate.

Rezultate

Acest studiu a constatat că nu a existat nici o diferenta semnificativa intre colesterolul bun "HDL" între grupuri. Iar cei care au fost in grupul cu un consum mare de oua, a avut o tendinta spre ameliorarea HDL-ului.

Mai puțina foame, mai multa satietate

Indivizii din grupul cu un consum mic de oua au fost instruiti sa manance la fel de multe proteine ​​ca si celalalt grup. Chiar dacă au fost consumatori de aceeași cantitate de proteine, grupul ce a consumat mai multe oua a raportat o mai puțina senzatie de foame și mai mare sațietate după mese. Acest lucru poate fi benefic in cazul persoanelor care încearcă să piardă în greutate.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

Interesant de citit:
Cate calorii are un ou?

Nu sunteti curiosi sa aflati cate calorii are un nou fiert? Aflati asta si mult mai multe informatii nutritionale citind mai departe! ... citeste

Așa verificăm dacă un ou este proaspăt - test usor

Oul este un aliment extrem sa sanatos dar cum stim daca este proaspat sau vechi?Cu totii stim ca nu vom consuma un ou care are coaja sparta. Dar cum verificam daca un ou este proaspat, si cum stim cat… ... citeste

8 modalitati de a prepara oul la micul dejun

Majoritatea persoanelor isi fac la micul dejun un ochi sau ou fiert, dar mereu arata la fel. Ce-ar fi sa schimbam un pic modelul? Dati o forma interesanta oului prajit sau fiert, si cu siguranta va va… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII