Cele mai bune remedii naturale pentru rozacee

Cele mai bune remedii naturale pentru rozacee

Cele mai bune remedii naturale pentru rozacee

  • Acneea rozacee este una dintre problemele cele mai neînțelese de mulți oameni (14 milioane numai in SUA) - ceea ce este ciudat, pentru că este una dintre problemele cel mai puțin cercetate ale pielii. Majoritatea medicilor si oamenilor de stiinta nu sunt interesați în studierea cauzelor și efectelor acestei probleme, deoarece nu este o condiție ce pune în pericol viața.

Cele mai bune remedii naturale pentru rozacee

Acneea rozacee este una dintre problemele cele mai neîntelese de multi oameni (14 milioane numai in SUA) - ceea ce este ciudat, pentru ca este una dintre problemele cel mai putin cercetate ale pielii. Majoritatea medicilor si oamenilor de stiinta nu sunt interesati în studierea cauzelor si efectelor acestei probleme, deoarece nu este o conditie ce pune în pericol viata.

Acneea rozacee este o afectiune cronica a pielii, în care vasele de sange de pe fata sunt extinse, facandu-te sa ai tenul permanent rosu, în special pe obraji si nas.

Societatea Rozacee spune ca problema poate fi atat de rea încat sa poata perturba viata de zi cu zi a persoanei in cauza, te forteaza sa nu te exteriorizezi, si sa eviti relatiile sociale.

Deoarece nu sunt multe medicamentele prescrise pentru a rezolva problema, o multime de oameni folosesc tratamente naturale pentru acneea rozacee. Unele tratamente naturale pe baza de plante pot interfera cu alte tratamente prescrise. Discutati cu medicul inainte de a folosi orice.

Remedii naturale

1. Miere Kanuka

Mierea Kanuka nu este la fel de bine cunoscuta ca mierea nanuka. Mierea Kanuka este facuta de albinele care viziteaza un tufis :)  Kunzea ericoides.

Potrivit directorului Shaun Holt de la laboratorul de stiinta Honeylab, care, de asemenea, tine prelegeri la Universitatea Wellington Victoria, acneea rozacee este cauzata de acarieni si bacterii asociate care traiesc adanc în piele, iar simptomele sunt o reactie inflamatorie la acestea. Mierea medicala kanuka este eficienta in uciderea microorganismelor si reducerea inflamatiei.

HoneyLab a efectuat studii clinice care spune ca mierea medicala  kanuka poate fi un tratament sigur pentru acneea rozacee. Studiile clinice au fost efectuate de catre Institutul de Cercetare Medicala din Noua Zeelanda.

Studiile au aratat ca o combinatie de 90% miere de uz medical kanuka si 10% glicerina, a fost un tratament eficient pentru acneea rozacee, cu aproximativ unul din trei oameni raportand o îmbunatatire semnificativa dupa opt saptamani de folosire. La 13% din cei implicati în proces, boala a disparut complet.

2. Zinc

În cartea sa Real Cause Real Cure, Dr. Jacob Teitelbaum recomanda utilizarea zincului ca un tratament pentru rozacee. Într-un studiu de 19 persoane cu acnee rozacee cei care au luat 100 miligrame de sulfat de zinc de trei ori pe zi, au avut o scadere semnificativa a simptomelor. Studiul a fost realizat de Clinic of Dermatology and Venereology in Baghdad Teaching Hospital, între octombrie 2002 si august 2004.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sulfatul de zinc s-a dovedit a fi o optiune buna în tratarea acneei rozacee, sigur, eficient si lipsit de efecte secundare importante.

3. Miere Manuka

Mierea Manuka nu este doar o modalitate de a îndulci alimentele în mod natural, dar poate, de asemenea, ajuta in tratarea acneei rozacee.

Mierea Manuka este, de asemenea, frecvent utilizata în creme naturale pentru tratamentul acneei rozacee. Va puteti face, de asemenea, singure masti pentru fata - înlocuiti doar mierea normala cu mierea manuka.

Interesant de citit:
Beneficiile terapeutice ale uleiului de Manuka

Manuka a fost descoperit destul de recent, si aici ne referim la utilizarea sa in aromaterapie. In schimb, proprietatile sale medicinale sunt cunoscute de mult timp printre locuitorii originali… ... citeste

Mierea Manuka ucide bacteriile

Albinele care se hranesc in copacii de ceai nativi din Noua Zeelanda, produc un tip de miere care este cunoscut sub numele de "Jelly Honey Bush" in Australia , si "Miere Mankuta" in Noua… ... citeste

4. Otet din cidru de mere raw

Otet din cidru de mere raw poate fi, de asemenea, un tratament util pentru acneea rozacee. Se crede ca ajuta fiind asemenea unui dezinfectant natural si reduce numarul de drojdii si bacterii de pe piele.

Exista recomandari pentru diferite dilutii, dar începe, treptat, de la aproximativ 1 parte otet din cidru de mere raw brut la 6 parti apa. Dupa un timp, atunci cand pielea a fost obisnuita cu acest amestec, puteti creste treptat concentratia pana cand se amesteca parti egale (se adapteaza concentratia la toleranta pielii).

Cand utilizati otet din cidru de mere raw pentru prima data, este o idee buna sa clatiti cu apa calda dupa 5 minute. Ca pielea sa nu fie expusa prea mult pentru inceput. Daca nu aveti nici o reactie adversa, atunci data viitoare cand îl folositi, nu ma clatiti fata. Cel mai bine este sa se aplice ca un tonerV pe timp de noapte deoarece poate creste sensibilitatea la razele ultra-violete.

O alta sugestie este de folosi otet din cidru de mere raw in alimentatie. Cateva linguri suplimentare ici si colo va vindeca aciditatea din stomac, care se crede a fi una din cauzele acneei rozacee. Bea întotdeauna otet din cidru de mere raw diluat cu apa (1-2 linguri pentru un pahar cu apa).

5. Ceaiul verde

În timp ce, ceaiul verde nu va ajuta neaparat sa tratati acneea rozacee, acesta poate ajuta la reducerea  culorii rosiatice care ne face sa ne simtim atat de jenati. Aplicarea ceaiului verde pe fata poate ajuta la reducerea culorii si inflamatiei. Ceaiul verde este considerat a avea proprietati anti-inflamatorii. Unele produse disponibile în comert utilizeaza, de asemenea, extractul de ceai verde ca un ingredient activ. 

Interesant de citit:
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori

Chiar si dozele mici de guma de mastic (mastic gum) - 1 mg pe zi, timp de doua saptamani - pot duce la vindecarea ulcerului peptic, foarte rapid, dar mecanismul prin care are loc acest proces nu… ... citeste

12 alimente pentru o inima sanatoasa

Cand vine vorba de alimentatie pentru o stare de sanatate buna, alegerea produselor de calitate este prioritara. Inima este organul care ne tine in viata, literalmente. ... citeste

Dieta mediteraneana ne imbunatateste calitatea vietii

Nenumarate studii au demonstrat in mod concludent ca o dieta mediteraneana reduce semnificativ riscul de a dezvolta forme de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, dementa si… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII