Cea mai frumoasa Biblioteca din lume

Cea mai frumoasa Biblioteca din lume

Cea mai frumoasa Biblioteca din lume

  • Biblioteca Klementinum, un frumos exemplu de arhitectura baroca, a fost deschisa pentru prima dată în 1722, și detine peste 20.000 de cărți. Aceasta a fost votata de cititori online Bored Panda ca fiind una dintre cele mai frumoase și maiestuoase biblioteci din lume!

Cea mai frumoasa Biblioteca din lume este în Praga, Republica Cehă

Biblioteca Klementinum, un frumos exemplu de arhitectura baroca, a fost deschisa pentru prima dată în 1722, și detine peste 20.000 de cărți. Aceasta a fost votata de cititori online Bored Panda ca fiind una dintre cele mai frumoase și maiestuoase biblioteci din lume!

Frescele de pe tavan au fost pictate de Jan Hiebl. In 1781, regizorul Karel Rafael Ungar a stabilit Biblioteca Nationalis, o colecție de literatură in limba cehă. O parte dintre cărțile istorice rare din această colecție au fost trimise la Google pentru scanare și vor fi în cele din urmă disponibile pe Google Books.

Așa cum biblioteca este o comoară rară și puțin cunoscuta, ea este si asociata cu mai multe fapte puțin cunoscute: Klementinum a fost al treilea colegiu iezuit din lume; înregistrarea starii meteorologice locale a început acolo în 1775 și a continuat de atunci; aceasta apare si într-un roman celebru de limba spaniola, de Luis Borges Jorge.

Top plaje uimitoare si secrete ale Europei

Top plaje uimitoare si secrete ale Europei

Golfuri izolate, petreceri pe nisip sau locuri luxoase – puteti gasi locul care vi se potriveste perfect pe malul marii printre cele enumerate in topul nostru al plajelor secrete din Europa.

Sufocarea cu lapte a bebelusului este o URGENȚĂ: cauze si simptome - afla cum trebuie actionat RAPID

Sufocarea cu lapte a bebelusului este o URGENȚĂ: cauze si simptome - afla cum trebuie actionat RAPID

Dacă vezi ca bebelusul tău respiră rapid, devine albastru sau devine inconștient în timpul hranirii - ar putea fi din cauza sufocării cu lapte (matern sau formula) si…

Forum unde comentam cu placere

Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII