5 trucuri simple pentru a elimina pesticidele din mancare

5 trucuri simple pentru a elimina pesticidele din mancare

5 trucuri simple pentru a elimina pesticidele din mancare

  • Multi oameni vor produse organice, dar poate fi greu sa obtinem un stil de viata total organic, atunci cand vine vorba de cumpararea fructelor si legumelor. Centrul pentru stiinta si Mediu (CSE) a gasit un nivel ridicat de pesticide, care provoaca daune la nivelul sistemului nervos, sistemului de reproducere, duce la aparitia cancerului, provoaca tulburari ale sistemului imunitar, defecte si deformari la nastere.

5 trucuri simple pentru a elimina pesticidele din mancare

Multi oameni vor produse organice, dar poate fi greu sa obtinem un stil de viata total organic, atunci cand vine vorba de cumpararea fructelor si legumelor. Centrul pentru stiinta si Mediu (CSE) a gasit un nivel ridicat de pesticide, care provoaca daune la nivelul sistemului nervos, sistemului de reproducere, duce la aparitia cancerului, provoaca tulburari ale sistemului imunitar, defecte si deformari la nastere.

Astazi este foarte dificil sa gasim legume si fructe care nu sunt pulverizate. Mai mult de 65% din probele analizate de Departamentul Agriculturii din SUA, au rezultate pozitive pentru reziduuri de pesticide.

5 trucuri simple pentru a elimina pesticidele din mancare

Otet

Amestecati o solutie cu 10 la suta otet alb si 90 la suta apa, spalati bine legumele / fructele si bucurati-va de ele. Atentie la cele cu o coaja subtire, fiindca solutia le-ar putea deteriora.

Spray

Fructele si legumele care au nevoie de ingrijiri suplimentare sunt cele cu pesticide acumulate. Se amesteca o lingura de suc de lamaie cu doua linguri de bicarbonat de sodiu si se amesteca bine. Apoi se dilueaza acest amestec cu o cana de apa si se foloseste pentru a pulveriza produsele; apoi se sterg bine. Nu folositi niciodata samponuri de vase sau alti detergenti pentru spalarea produselor alimentare.

Temperatura ridicata

Tratati legumele intr-o baie de apa fierbinte dar pe termen scurt, iar reziduurile ar trebui sa fie eliminate. Eliminarea cojilor este un alt mod eficient de a indeparta reziduurile.

Spalarea corecta

Puteti elimina aproape 75-80% din pesticide doar spaland fructele si legumele cu apa rece. Cu toate acestea, daca doriti sa incercati un mod diferit, mult mai pozitiv, folositi apa sarata. Aceasta va elimina pesticidele depuse. Acest lucru este deosebit de important pentru anumite fructe, cum ar fi mere, struguri, prune, piersici, pere, mango, guava si legume, cum ar fi rosiile.

Apa sarata

Apa sarata poate fi a doua optiune. Faceti un amestec din 2% sare si 98% apa. Inmuiati produsele pentru aproximativ 15 minute. Aceasta metoda va elimina cea mai mare parte din reziduurile de pesticide. Spalati produsele chiar daca sunt certificate ca fiind organice..

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2016

Interesant de citit:
Alimente ce ne protejeaza de arsurile solare

Pe masura ce vremea se incalzeste, cazurile de arsuri solare sunt tot mai intalnite. Poate fi placut sa te relaxezi la soare, dar rezultatul dureros in urma unei arsuri solare nu este deloc… ... citeste

10 Alimente bogate in magneziu

Este mult mai usor pentru unii sa ia o vitamina decat sa consume fructe si legume, insa preferabil este sa le consumam chiar daca unele nu prea ne plac! Se stie ca putem gasi magneziu in cacao, nuci,… ... citeste

Nutrienti care ajuta organismul sa elimine toxinele

Toxinele sunt substanțe otrăvitoare care provin din mediu sau sunt făcute de către organism. În general, organismul poate procesa cu ușurință și elimina… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII