Costumul de baie in 2009

Costumul de baie in 2009

Costumul de baie in 2009

  • Costumul de baie este piesa de rezistenta a oricarei colectii estivale sau, cel putin, asa ar trebui sa fie, avand in vedere ca este o piesa vestimentara specifica verii. Totusi, in acest an, designerii nu s-au intrecut in lansarea unor modele inedite.

Costumul de baie este piesa de rezistenta a oricarei colectii estivale sau, cel putin, asa ar trebui sa fie, avand in vedere ca este o piesa vestimentara specifica verii. Totusi, in acest an, designerii nu s-au intrecut in lansarea unor modele inedite.

Dimpotriva, se pare ca unii dintre ei au ignorat complet costumul de baie, care a lipsit din colectii ale unor mari case de moda precum Dior, Etro sau Chloe.

 Vizibil accentuata in anul precedent, preferinta pentru costumele de baie dintr-o singura piesa se mentine si in acest an, fara insa a cadea intr-un exces de pudoare. Cu toate acestea, un element  inedit il constituie costumele de baie eterogene, alcatuite din piese diferite atat in ceea ce priveste nuanta, cat si in ceea ce priveste croiala.

Marc Jacobs este cel care a impus una dintre senzatiile verii in materie de costume de baie – eliberarea de orice prejudecati formale in ceea ce priveste asortarea dintre bikini si sutien. Daca vreti sa fiti sic in aceasta vara, purtati un costum de baie original, alcatuit din piese cumparate separat. Esenta acestei combinatii este nota ludica pe care o confera superevei care indrazneste sa o adopte. In fond, tendinta este in ton cu ceea ce se intampla cu tinutele de strada – un amestec inspirat de nuante si modele total diferite, care impreuna formeaza un ansamblu inedit.

Banda

Confectionarea unor piese vestimentare din fasii de material a devenit un adevarat trend al verii. Prin urmare, costumele de baie care au la baza acest concept sunt in top. Fie ca se bazeaza pe un joc de benzi incrucisate, fie ca sunt confectionate din materiale care doar imita asamblarea unor benzi, costumele de baie croite din fasii de material sunt in ton cu trendurile verii. Atentie insa! Riscul de a scoate in evidenta burtica este crescut!

 

Glamour

Daca exista costume de baie incrustate cu pietre pretioase, costume de baie asortate cu tinutele de plaja de zi, de ce nu ar exista si costume de baie de seara? Modele sofisticate sau extrem de simple, dar elegante, special create pentru serile romantice petrecute pe marginea piscinei sau pe o plaja fierbinte din Ibiza, costumele de baie de seara se disting prin eleganta si rafinament. Ideea ii apartine lui Jean Paul Gaultier, care a decis ca in acest an costumul de baie poate avea o nota glamour foarte accentuata.

Drapat

Preferinta pentru costumul de baie alcatuit dintr-o singura piesa poate fi uneori riscanta. Monotonia este primul pericol. De aceea, designerii incearca sa atraga atentia si prin altceva decat prin culoare sau prin croiala propriu-zisa. Modelele drapate fac dintr-un costum de baie banal, o adevarata bijuterie estivala. Dintr-un simplu obiect folosit la plaja, costumul de baie devine o tinuta plina de stil.

 

Retro

Imprimeurile marinaresti se poarta si in acest an la fel de mult ca in anii precedenti. Combinatia ideala este cu o croiala retro, in stilul anilor ’30. Totusi, in aceasta vara nu se mai poarta combi-shortul.

Tot despre costume de baie mai cititi: Costumul de baie – cel mai preţios obiect estival

Despre Moda in 2009, mai cititi:

Mai cititi cu capul limpede:

 Moda si Fitze...


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII