Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!

Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!

Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!

  • Este vorba de o mama, care a fost necesar sa mearga la birou, si care, pentru ca este o femeie intelectuala, care traieste in prezent, a considerat ca daca angajeaza o bona, copiilor le va fii mai bine decat cu rasfatul bunicilor. Si ce mult a gresit.

Andrei are 4 ani jumatate iar Alexia 2 ani si 10 luni. Sunt doi copii minunati, plini de energie, inteligenti si destul de ascultatori pentru varsta lor. Datorita programului de lucru, eu ajung acasa in fiecare zi in jur de ora 18, motiv pentru care, in urma cu un an, am facut o intelegere verbala - fara contract de munca - cu o femeie, pentru ca doamna nu ii mai pot spune, care contra sumei de 1500 ron/luna (o gramada de bani pe care eu m-am oferit sa ii ofer pentru a fii sigura ca bona este multumita si ca nu vor fii probleme) trebuia sa aiba grija de puii mei in intervalul 07-19, in principal de Alexia, pentru ca Andrei din septembrie a mers la gradinita.

Timp de o luna am stat cu ea, am urmarit-o, am testat-o, ca sa fiu sigura ca este ok, chiar daca venise oricum recomandata de la o cunostinta. Si nu mi s-a parut nimic anormal, ba chiar in decursul anului ajunsesem sa consider ca este cea mai buna dintre toate bonele pe care le avusesem, pentru ca mi se parea ca respecta ceea ce ii spuneam. In fiecare luna ii intrebam pe copii daca este in regula, daca se poarta urat cu ei, daca ii bate, iar micutii nu mi-au spus nimic.

Eu nu imi bat copii, ci ii pedepsesc: fara tv, dvd, ii trimit in pat in camera lor, fara iesit afara, acestea sunt pedepsele daca nu sunt cuminti.

Am discutat cu Katy, acesta este numele ei, ce vreau de la ea, a zis ca este in regula, i-am spus ca nu accept de la nimeni sa imi bata copii, ca vreau sa aiba grija la vocabular in preajma lor, lucruri normale pentru orice mama.

Si in urma cu 3 luni, baietelul, care este cel mai mare, a inceput sa ridice mainile deasupra capului ca si cand se apara, in momentul in care ma supara cu ceva si eu ma apropiam de el. Si au inceput sa apara semnele de intrebare....

Si a durat 2 luni pana am reusit sa gasesc o minicamera video ascunsa si pana sa o instalez, doua luni in care daca m-as fi grabit si as fi rezolvat-o mai repede copii mei nu ar mai fii suferit in plus..

Iar vineri, 26.06.2009, am inregistrat aceasta femeie, SPIREA ECATERINA, 55 ani, Dr Taberei, pe care o plateam sa imi ingrijeasca si alinte copii, cum le vorbeste urat tot timpul, tipand in continuu si rastindu-se la ei, cum imi smuceste baiatul si mi-l taraie cativa metri sa il trimita in camera lui, cum ii arunca efectiv pe jos pe gresie pe amandoi ca sa ii puna in genunchi, " cum i-a zis mama sa faca", cum il trage de obraz si de urechi Andrei, cum ii da un picior Alexiei cand statea in genunchi, dupa ce fusese pedepsita si alte "lucruri interesante". Cuvinte ca tampiti, nesimtiti, nu sunt sanatosi la minte sunt frecvent intrebuintate.

Acesta este tratamentul la care au fost supusi copii mei intr-o singura zi, cu groaza ma gandesc ce s-o fi intamplat si in alte zile.

In timpul acesta in casa exista si o alta femeie, Florica, care facea menajul, care la un moment dat se aude (pentru ca era in unghiul mort al camerei video) cum le trage la fiecare cate o palma, ca apoi sa le spuna ca ea da, nu se joaca.

Bona a avut concediu medical si de odihna platite 100%, in momentul in care plecam cu sotul si copii undeva ii plateam zilele 100%, daca in timpul saptamanii mai intarziam, vineri cand am program mai scurt ii dadeam drumul mai devreme. Am facut tot ce am putut ca sa fie multumita. Masa si sucul si cafeaua nu i-au lipsit niciodata, la fel si cadourile de Paste, Craciun, etc.

Menajera isi intretinea familia din banii castigati facand curatenie la mine si la familia mea. Ei ii dadeam 80ron/zi, intervalul 8-17, maxim 18. La fel, i-am oferit cadouri sau bani in plus de sarbatori, de ziua ei, masa si sucurile fiindu-i asigurata.

In 01.07.2009 le-am chemat sa le arat inregistrarile, la care nici una nu prea a avut de comentat, discutia cu bona am inregistrat-o sa o pot aduce proba in instanta.

Dupa aceea, am mers la protectia copilului, unde am primit ajutor pentru partea de consiliere psihologica, Andrei fiind joi programat pentru a doua sedinta singur cu doamna psiholog, iar ulterior m-am prezentat cu laptopul in brate la sectia 25 politie unde am depus plangerea penala impotriva acestei femei (tot stau si ma intreb cum a ajuns atat de inraita, cum a putut sa se comporte asa cu copii mei avand in vedere ca si ea are un baiat).

Pana in prezent, politia le-a interogat pe cele doua femei, a intocmit dosarul si lil va trimite mai departe la procuror.

Toata lumea ma intreaba cum am putut sa nu o omor in bataie. Le raspund ca daca o bateam, durerile treceau, daca o omoram, copii mei ramaneau fara mama, asa ca am strans toata puterea si determinarea de care am fost in stare si m-am abtinut pentru a putea sa o dau pe mana justitiei. Si am de gand sa o tarai prin tribunale si sa ii iau toti banii pe care i-a primit in anul acesta si sa reusesc ca macar un post tv sa dea macar unul din momentele in care imi chinuie copii, astfel incat alta mama sa nu o mai lase langa copilul ei. Si poate si fiul ei va afla de ce este in stare mama lui si nu ii va lasa nepotul pe mana. Asa ca acum ma chinui sa strang bani de avocat, incerc sa trimit la posturile mai mari imaginile si incerc sa uit tipetele copiilor mei pe care le aud tot timpul....

Mai multe cititi aici >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 16:

  1. Patricia
    Patriciatrimis la 24/1/2014

    Am intrat intamplator aici. Citind m-a apucat plansul gandindu-ma la acei copii maltratati. Cum or putea sa dea intrun pui de om cand sunt atat de dulci... Copiii ar trebui sa fie FERICITI , sa let auzi glasurile cristaline razand merrily , pentru ca nu stii ce le rezerva viata. Sunt pur si simplu interzisa, nu pot realiza ce a fost in mintea acelor "individe ". Ce suflete mici, nici o pedeapsa din lume nu e suficient de aspra sa plateasca pentru ce a facut.

    Raspunde la acest comentariu
  2. senchiu ana maria
    senchiu ana mariatrimis la 9/7/2012

    daca cineva i ar face asa ceva copilului meu as rupe o cu bataia,,,nu stiu cum ati putut sa va abtineti...eu sunt o persoana calma dar pana la copil..sfatul meu daca mai doriti bona pe viitor puneti camera video ....nu conteaza cate teste trece...sper sa intre in puscarie asemenea femeie nu merita nimic de la viata

    Raspunde la acest comentariu
  3. Teo
    Teotrimis la 31/1/2010

    Nici bunicii nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere...Soacra mea este una dintre persoanele care cred ca bataia e rupta din rai...mai ales, executata pe copiii altora. Am avut neplacerea sa fiu martora unui astfel de comportament pe vremea cand ea avea grija de o fetita. Acum, ca viitoare mamica, eu nu pot avea increderea sa-mi las copilul cu ea! Iese din discutie varianta aceasta - din pacate!

    Raspunde la acest comentariu
  4. CKS
    CKStrimis la 12/1/2010

    Stimata doamna, va felicit pentru decizia de a apela la justitie.Va felicit pentru curaj, pentru rabdare, pentru vointa, pentru maturitate. Si daca locuiti in Bucuresti, va recomand un avocat excelent, o doamna deosebita, mama la randul ei, cu o experienta vasta si cu un suflet de aur: dna Chiriac Minerva.Eu am optat pentru ca bunicii sa aiba grija de fetita mea, si in momentul asta ma bucur de alegerea facuta. Nimeni,absolut nimeni, nu poate egala atentia, iubirea parintilor si bunicilor.As dori sa va sfatuiesc sa va constituiti si parte civila, si sa cereti daune, returnarea banilor platiti individei (daca puteti face dovada platii)si cheltuieli de judecata.Va doresc mult succes si pentru orice ajutor va suntem alaturi.

    Raspunde la acest comentariu
  5. mihaela petrean
    mihaela petreantrimis la 10/12/2009

    Doamne, cata cruditate! Astfel de femei nu merita sa traiasca pe lumea asta!Eu am renuntat la o cariera tocmai pentru a sta cu baietelul meu, pentru ca nu as avea curaj sa il las pe mana unei astfel de descreiarate... ele par blande, dar nu stim cum se poarta cu ei...Am preferat sa renunt si sa ma ocup eu de el si este foarte bine crescut, sunt mandra de el si cred ca toti banii din lume nu valoreaza cat a valorat timpul pe care l-am petrecut eu alaturi de baietelul meu de cand s-a nascut pana in acest moment.E adevarat ca avem nevoie si de bani, dar va rog sa ma credeti ca chiar nu au valoare, pe cand timpul petrecut alaturi de copiii vostri nu se va pierde niciodata si este nepretuit...

    Raspunde la acest comentariu
  6. Dana - Italy
    Dana - Italytrimis la 7/12/2009

    Intr-adevar incredibil...Sper mult de tot ca instanta sa o faca sa plateasca tot ce merita pe aceasta persoana fara Dumnezeu...sa isi permita sa bata copii si sa-i ii jigneasca in halul asta, tinand cont ca pe urma lor manca o paine (si ce paine )cred ca nu este in toate mintile.Cine le va plati copiilor socul si traumatizarile psihologice??Cate persoane stiu ca acele situatii au lasat amprenta in sufletul si subconstientul lor pe viata??Eu nu pot decat sa o felicit pe aceasta MAMA minunata(cu Dumnezeu...) care a reusit sa se abtina sa nu isi faca singura dreptate cu acea persoana...Eu stiu ca nu as fi putut, era greu de ea...Bravo tie Mamica!!!

    Raspunde la acest comentariu
  7. anda
    andatrimis la 28/10/2009

    Incredibil...Si eu m-am gandit o vreme daca ar fi mai bine bona, sau bunici... Pana la urma am ales cresa, si dupa cum se comporta copilul, a fost o decizie inteleapta...Cu bunica de la cluj, se poate numi bunica, doar ca a fost neglijenta... si cred ca puteti gasi si exemple de mame mai rau de-atat...Depinde mult de bunici, de mame, de bone... Mare atentie...

    Raspunde la acest comentariu
  8. trimis la 24/10/2009

    un exemplu nefericit, nu se poate trage concluzia ca toate bonele sunt la fel si raspunsul este sa-ti cauti ajutor la bunici.

    Raspunde la acest comentariu
  9. DORINA CRACIUN
    DORINA CRACIUNtrimis la 3/9/2009

    Am citit articolul si m-a impresionat foarte mult felul in care s-a comportat aceea bona.Dar sa nu crezi ca bunicile sunt mai bune.In cazul fetitei de 2 ani de la Cluj care a fost lasata de bunica ei sa cada de la etajul sase.Eu nu stiu daca se mai poate numi bunica.

    Raspunde la acest comentariu
  10. mariana
    marianatrimis la 16/8/2009

    Din ziua in care am vazut filmuletul acesta nu ma mai pot linisti avand si eu bona pentru puiutul meu de 19 luni,care anca nu stie sa vorbeasca si sa-mi explice ce se antampla cand eu sunt la munca.Dar vadf ca o iubeste si o doreste ,nu are abtineri in ceea ce priveste prezenta ei!!!nu mai stiu ce sa mai cred!!am sa umplu casa cu camere,dar daca o prind ce fac????o omor.Sorry dar nu cred ca scapa cu viata.Bravo tie mamica pt curajul tau sa nu o omori,sper sa fiu si eu ca tine!!!

    Raspunde la acest comentariu
  11. Lace Bun
    Lace Buntrimis la 4/8/2009

    Oare aceste mame nu simt penibilul situatiei in care s-au pus?

    Raspunde la acest comentariu
  12. Desiree2002
    Desiree2002trimis la 4/8/2009

    Trsit, foarte trist. Eu nu as fi avut stapanirea de sine de care mamaica a dat dovada si sa imi fac singura dreptate.

    Raspunde la acest comentariu
  13. maria
    mariatrimis la 4/8/2009

    este cazul care se discuta pe Realitatea?

    Raspunde la acest comentariu
  14. silviu
    silviutrimis la 4/8/2009

    Dupa ce am vazut la televizor, ma gandesc si eu ce am facut cu copilul meu cand l-am lasat cu bonele (ca a avut mai multe). Si cand ma gandesc ca a primit leafa mai mare decat un INGINER ca sa-ti maltrateze copii, nu ma pot opri decat la un singur gand: puscaria pentru rele tratamente aplicate minorilor. Tribunalele poate ca-ti vor da dreptate sau nu, ca nu stiu cat de dreapta-i legea in romania in ziua de azi, dar avand probe fizice, si martori (ambele femei angajate de tine pot depune marturie impotriva celeilalte ca sa scape mai ieftin) spoer din tot sufletul sa aiba parte de o pedeapsa pe masura. Nu te lasa! Nu te lasa influentata nici de anumite pareri legale ca le-ai angajat la negru, asta n-are importanta, atat cat este vorba de copii tai ai dreptul sa ceri dreptate! Si in plus, sa le iei banii inapoi, sa nu se poata bucura de rodul nemuncii lor si de nenorocirea micutilor tai copii. Sper ca puii tai sa fie suficient de norocosi sa poata uita si sa poata trece peste ceea ce li s-a intamplat. Sper sa nu le ramina ceva agatat in subconstient si sa-i afecteze mai tarziu, la maturitate. Cere tot ajutorul pe care-l poti obtine cu bani sau fara, ca sa-i poti scoate din cosmarul pe care l-au trait luni de zile.E bine ca le-ai dat numele pe net, poate ca are vecini care sa le recunoasca pe aceste nemernice si sa le faca viata sociala mizerabila!NU mai am alte cuvinte!Succes!!!!

    Raspunde la acest comentariu
  15. osan cristian
    osan cristiantrimis la 4/8/2009

    sunt socat...sunt tata a doi copii si nu-mi vine sa cred...va rog sa luati in seama recomandarea mea..acea bona sa fie trimisa la inchisoare, dar nu la oricare ci la una pt. barbati!!sa fie si ea batjocorita si traumatizata asa cum au fost acei copilasi.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII