Uleiul esential de cimbru - proprietati remarcabile de ameliorare a durerilor menstruale

Uleiul esential de cimbru - proprietati remarcabile de ameliorare a durerilor menstruale

Uleiul esential de cimbru - proprietati remarcabile de ameliorare a durerilor menstruale

Uleiul esential de cimbru se dovedeste a fi mai eficient in ameliorarea durerilor menstruale in comparatie cu ibuprofenul, ne arata studiile.

Extractul de cimbru invinge Ibuprofenul

Uleiul esential de cimbru se dovedeste a fi mai eficient in ameliorarea durerii in comparatie cu ibuprofenul, ne arata un studiu.

Cercetarea a fost efectuată de Iran's Babol University of Medical Sciences și a sugerat că uleiul esențial de cimbru poate fi mai eficient în ameliorarea durerii menstruale în comparație cu ibuprofenul. Cu toate acestea, este important să menționăm că rezultatele studiului sunt specifice pentru durerea menstruală și pentru acea populație particulară de femei testate. Acest lucru nu înseamnă că uleiul esențial de cimbru este în mod necesar mai eficient decât ibuprofenul pentru toate tipurile de durere sau pentru toate persoanele.

Ei au subliniat că extractul de plante ar trebui aplicat în zona abdominală și nu luat intern, ceea ce elimină posibilele efecte secundare neplăcute asociate cu ibuprofenul, precum sângerări gastro-intestinale, constipație, diaree, gaze, arsuri la stomac și vărsături.

Acest extract de plante a fost utilizat pentru a trata diverse afecțiuni, cum ar fi diareea, durerile de stomac, artrita, colicile, durerile în gât, tusea, bronșita, flatulența și este cunoscut și ca diuretic.

De asemenea, trebuie să aveți în vedere că utilizarea uleiurilor esențiale în scopuri medicinale trebuie să fie bine documentată și discutată cu un profesionist medical. Fiecare individ poate reacționa diferit la astfel de tratamente, iar efectele secundare sau alergiile pot apărea. Ibuprofenul, pe de altă parte, este un medicament comun utilizat pentru a reduce durerea și inflamația și este supus unor studii clinice riguroase înainte de a fi aprobat pentru utilizare.

A fost utilizat pentru a trata diareea, durerile de stomac, artrita, colicile, durerile in gat, tusea, bronsita, flatulenta, dar este folosit si ca diuretic.

ulei esential de cimbru

Alte beneficii ale uleiului esential de cimbru

Antiseptic

Uleiul esential de cimbru este un bun antiseptic si trateaza infectiile. Acest lucru se datoreaza in principal prezentei unui component al cimbrului: Caryophyllene si Camphene.

Tonic

Uleiul esential de cimbru, ajuta de asemenea sistemul circulator, inima, sistemul digestiv, sistemul nervos, muschii, pielea si in acelasi timp le fortifica si stimuleaza imunitatea.

Hipertensiv

Aceasta proprietate este foarte benefica pentru cei care sufera de tensiune arteriala scazuta. Acest ulei poate normaliza tensiunea arteriala.

Trateaza tulburarile respiratorii

Proprietatile antiseptice si antibiotice ale cimbrului sunt o cale de atac eficienta pentru afectiunile respiratorii, cum ar fi tusea, bronsita, gat inflamat. Va puteti pregati propriul ceai de cimbru prin infuzarea catorva frunze de cimbru in apa fierbinte. Se poate indulci cu miere. Consumul regulat de acest ceai va ajuta sa tratati bolile respiratorii si recelile. 

 

Interesant de citit:
Beneficiile terapeutice ale uleiului de cimbru

Uleiul esential de cimbru poate provoca iritatii ale pielii, este insa un excelent stimulent bronsic si pulmonar, ajuta la tratarea tusei, racelii, astmului, bronsitei, reumatismului, sciaticii,… ... citeste

Beneficiile Ciresului si Visinului

Atat ciresul, cat si visinul - pomi fructiferi binecunoscuti - fac parte din aceeasi familie de plante - rozaceele. Ciresul poate ajunge pana la 12 metri inaltime, in timp ce visinul… ... citeste

Macrisul

Este o planta perena ce creste in flora spontana. Exista si o specie cultivata (Rumex acetosa), avand, insa, dimensiuni mai reduse. Tulpina de macris este dreapta, avand culoarea verde. La maturitate,… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII