Beneficiile ceaiului de hibiscus

Beneficiile ceaiului de hibiscus

Beneficiile ceaiului de hibiscus

  • Ceaiul de hibiscus se prepara din partile plantei Hibiscus (cunoscuta sub numele stiintific hibiscus sabdarifa), in special prin fierberea florii. Ceaiul de hibiscus este o bautura foarte populara in intreaga lume si este adesea folosita ca ceai medicinal:

Beneficiile ceaiului de hibiscus

Ajuta la digestie
Ajuta in slabire
Proprietati anti-cancer
Anxietate si depresie
Stimuleaza sistemul imunitar
Reteta de ceai

Ceaiul de hibiscus se prepara din partile plantei Hibiscus (cunoscuta sub numele stiintific hibiscus sabdarifa), in special prin fierberea florii. Ceaiul de hibiscus este o bautura foarte populara in intreaga lume si este adesea folosita ca ceai medicinal:

Ajuta la digestie

Multi oameni beau ceai de hibiscus pentru a-si imbunatati digestia. Din moment ce are proprietati diuretice, acesta este, de asemenea, utilizat pentru a trata constipatia, lucru ce va ajuta sa pierdeti in greutate, sa va imbunatatiti starea de sanatate a sistemului gastro-intestinal si sa evitati cancerul colorectal.

Ajuta in slabire

Ceaiul de hibiscus este, de asemenea, benefic pentru pierderea in greutate. Daca consumati alimente bogate in carbohidrati, ceea ce inseamna zahar si amidon, sunteti susceptibili de a castiga in greutate. Cu toate acestea, studiile au sugerat ca extractul de hibiscus reduce absorbtia de amidon si glucoza, si poate ajuta la pierderea in greutate.

Proprietati anti-cancer

Acidul hibiscus protocatechuic gasit in ceaiul de hibiscus are proprietati puternice antioxidante si anti-tumorale. Acidul protocatechuic din ceaiul de hibiscus inhiba dezvoltarea celulelor canceroase prin inducerea mortii celulelor din celulele umane de leucemie.

Anxietate si depresie

Beneficiile ceaiului de hibiscus includ si calmarea sistemului nervos, reducand simptomele de depresie si anxietate. Un studiu a constatat ca flavonoidele, antocianinele si Antocianidinele din hibiscus au un potential de activitate antidepresiva.

Stimuleaza sistemul imunitar

Cantitatea mare de vitamina C din ceaiul de hibiscus poate ajuta la prevenirea racelilor si a gripei, avand capacitatea de a reduce temperatura corpului la persoanele cu febra.

Reteta de ceai

Ingrediente:

- 4 cesti de apa
- 1/4 ceasca de flori de hibiscus organice, uscate
- 1 - 2 linguri de miere
- felii de limeta (optional)
- frunze de menta proaspete (optional)

Mod de preparare:

Fierbe jumatate din apa intr-o cratita mica.
Adauga florile de hibiscus uscate si apoi opreste focul. Se strecoara dupa ce apa devine un rosu inchis.
Adauga cele doua cani de apa filtrata ramase in ceaiul fierbinte, si apoi mierea.
Daca doriti puteti de asemenea, folosi putina menta si lamaie/limeta.
Daca este vara utilizati si cuburi de gheata
.

Va recomandam sa mai cititi si:

Interesant de citit:
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?

Mediciii sunt de parere ca orice persoana sanatoasa are un nivel specific de toleranta la actiunea toxinelor, pentru mentinerea echilibrului biochimic si metabolic al corpului. In cazul in care… ... citeste

Supa miraculoasă de usturoi - unii spun că e de 100 de ori mai eficientă decât antibioticele

Un studiu american a demonstrat că usturoiul este de până la 100 de ori mai eficient decât antibioticele recomandate în combaterea bolilor. Umilul usturoi poate avea un… ... citeste

Ceaiul iernii: ghimbir, anason si scortisoara

Un ceai de ghimbir, anason și scorțișoară este o băutură fierbinte și aromată, care poate fi consumată în orice moment al zilei. Acest ceai este… ... citeste

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII