Cum alinam tusea uscata la bebelusi?

Cum alinam tusea uscata la bebelusi?

Cum alinam tusea uscata la bebelusi?

  • Tusea uscata este foarte obositoare pentru un copil, iar partea cea mai rea este ca o asemenea tuse este complet neproductiva, deoarece nu se produce mucus si da senzatia de reflex. De multe ori tusea seaca apare in stadiile initiale ale unei raceli comune, precum inflamarea laringelui, a traheei sau in faza incipienta a unei bronsite. Dar ea poate aparea si la un copil sanatos, de exemplu la trecerea dintr-un loc rece intr-o camera incalzita sau sub influenta unor mirosuri intense sau aerului prea uscat din camera. Vezi in materialul de mai jos cum poti sa-ti ajuti copilul daca se confrunta cu tusea uscata.

Tusea este un reflex natural de aparare al organismului prin care se elibereaza caile respiratorii. Ea este declansata de orice agresiune asupra cailor respiratorii superioare sau inferioare.

Tusea non-productiva, fara expectoratii, este cauzata de obicei de virusuri.  Cele mai obisnuite virusuri patogene sunt rhinovirusurile, coronavirusurile, virusul respirator sincitial, virusurile gripale sau paragripale si adenovirusurile.  Tusea non-productiva afecteaza in general copiii mici, intre 1 si 5 ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca laringele lor este inca foarte ingust. Dar pot fi implicati in declansarea reflexului de tuse si alti factori iritanti din mediu: fumul de tigara, aerul uscat, poluarea. S-a dovedit ca riscul de tuse uscata creste daca micutii traiesc intr-un oras in care poluarea aerului este ridicata (in special cu dioxid de sulf).

Ocazional, tusea uscata poate avea un substrat bacterian si poate fi insotita de umflarea severa a corzilor vocale si a mucoasei laringelui, precum si ingustarea cailor respiratorii.

Iata cateva remedii pentru a alina neplacerile legate de tusea uscata:

 Aerisiti camera copilului in fiecare dimineata timp de 5 minute si mentineti  temperatura in camera la 21-22 grade Celsius. Aveti grija ca aerul din camera sa nu fie uscat.
 Curatati nasucul copilului de mai multe ori pe zi cu o solutie salina.
 Evitati sa expuneti copilul la fum de tigara, praf sau alte substante iritante.
 Aveti grija ca cel mic sa fie bine hidratat. Oferiti-i des sa bea cu inghitituri mici.
 Daca apare febra sau observati modificari ale tusei sau daca simptomele persista mai mult de 3 zile, consultati medicul pediatru.

Bebedril este un sirop pentru tuse uscata exclusiv pe baza de glicerol. Formula sa este special conceputa si adaptata pentru a putea fi administrata sugarilor de la varsta de 6 luni. Nu contine substante medicamentoase si este indicat pentru calmarea iritatiei gatului asociata cu tusea uscata.

Glicerolul este indicat pentru calmarea iritatiei gatului asociata cu tusea uscata, acoperind mucoasa gatului cu o pelicula emolienta si protectoare. Stimuleaza secretia naturala de saliva, acopera mucoasa gatului cu o pelicula emolienta permitand astfel mucusului natural sa se refaca, ajuta celulele sa se regenereze, protejeaza impotriva factorilor exerni (fum de tigara, poluare).

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Cum alinam tusea uscata la bebelusi?.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII