Nume de copii inspirate de Kabala

Nume de copii inspirate de Kabala

Nume de copii inspirate de Kabala

  • Numele de copii inspirate din Kabala sunt acum un trend popular, dupa ce celebritati ca Madonna, Tom Cruise si altii au dat copiilor lor nume preluate din Kabala. Se spune ca aduc noroc. Un fir rosu legat la incheietura mainii multor oameni arata o crestere a popularitatii miscarii kabalistice. Iata mai multe despre numele de copii inspirate de Kabala. Nu uita sa folosesti baza de date de nume de la desprecopii.com.

Kabala nu se limiteaza la credinta iudaica, intrucat se refera la spiritualitate, nu la religie. Si oare ce este mai spiritual decat alegerea numelui pentru copilul sau?

Conform scripturii, un nume bun este mai bun decat o unsoare binefacatoare (Ecleziastul 7:1).
Conform Kabalei, fiecare litera din alfabetul evreiesc are o putere numerica. Fiecare litera are o putere unica si secreta, care nu exista in alte litere. Kabala subliniaza si conexiunea dintre literele care alcatuiesc numele.

Se spune ca adaugarea sau stergerea unei litere poate ajunge chiar sa schimbe destinul unei persoane. Conform lui Rabbi Isaac Luria, specialist in interpretare Kabalistica, un bebelus se naste cu un anumit nume. Este sarcina parintilor de a descoperi acest nume. De aceea, nu trebuie sa dati copilului numele inainte de nastere. Numirea copilului dupa o ruda sau o persoana care a avut o viata controversata sau grea de asemenea, nu este recomandata.

Pentru multi oameni, numirea copiilor dupa personaje semnificative din Biblie este considerata un lucru bun, deoarece aceste nume sunt sfinte, sunt conectate la lumina divina si sunt eterne (David, Petru, Paul, Isaac, Rebeca, Sara etc.). Alt mod de a influenta destinul si caracterul bebelusului este folosirea numerologiei Kabalistice. Sistemul numerologic Kabalist este format din noua numere (1-9).

Atunci cand alegeti numele copilului, adunati literele care alcatuiesc literele numelui. De exemplu, valoarea numerica a literelor evreiesti din numele David este 5. Asta ar indica faptul ca persoana cu numele David are un caracter impartit intre spiritual si lumesc. Acest lucru se datoreaza credintei unor mistici Kabalisti conform careia numarul 1 reprezinta ambitie, individualitate, impulsivitate si 4 reprezinta materia (caracterizat de disciplina, conservatorism, devotament). Ambele caracteristici sunt reprezentate de personalitatea persoanei numite David. Conform acestui sistem, fiecare numar are diferite calitati:
Numarul 3 reprezinta optimismul si independenta (de exemplu numele Robert, asa cum este scris in ebraica). Numarul 7 reprezinta creativitate, perfectionism (de exemplu, numele Ben, Jessica, asa cum sunt scrise in ebraica). Numarul 6 reprezinta armonia, esteticul (Ana, Solomon) etc.

Alegerea numelui bebelusului conform Kabalei inseamna alegerea unui drum pentru copil. Fiecare nume are propriul destin, propriile valori si defecte. Insa mai presus de orice, alegerea unui nume inseamna exprimarea unei intentii. Alegand un anumit nume, parintele ofera copilului posibilitatea de a duce o viata care implineste destinul numelui sau si devine o fiinta morala, in loc de a deveni numai o fiinta umana, conectandu-l la un flux spiritual interior ce ne conecteaza pe toti.

Exemple de nume Kabalistice

Nume de baieti - Ethan (in ebraica inseamna putere), David, Paul, Isaia, Zaharia (in ebraica inseamna: cel de care oamenii isi amintesc), Nathan (in ebraica inseamna: a darui), Samuel (inseamna: ascultarea lui Dumnezeu), Iuda, Ieremia, Ben (inseamna baiat sau fiu), Aron, Efraim, Gabriel (inseamna puterea lui Dumnezeu), Mihai, Rafael (inseamna Dumnezeu m-a tamaduit).
Nume de fete – Rachel, Miriam, Hana, Suri (inseamna: printesa), Alma (inseamna tanara fata sau lume), Rebeca, Lia, Sara, Abigail (bucuria tatalui), Aliah (inseamna inaltare).

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume  de pe internetul romanesc! Si nu uita sa citesti despre Nume si Karma.

Baza de date desprecopii.com

  

  

  

   Nume Sex OrigineTot despre nume, mai cititi:

Tot despre nume de copii, mai cititi:

Nume de copii - prima decizie in ceea ce priveste viitorul copilului tau.
Astepti un bebelus? Cauti nume pentru nou-nascuti?
La Desprecopii.com gasiti cea mai completa baza de date de nume de copii. Nume de diverse origini si, bineinteles si nume clasice romanesti.
Aveti la dispozitie peste 100.000 de nume! Alegerea nu va fi usoara :)

 

Tot despre nume de copii, mai cititi:

 Recomandare: Cititi Odiseea Sarcinii

La Odiseea Sarciniii veti intelege mai bine cum se dezvolta bebelusul de-a lungul celor 40 de saptamani dar si cum se schimba trupul mamicii pentru marea intalnire: nasterea. Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici: 

 Interesant:

 Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2001-20010

Mai cititi despre sarcina

 

Subiecte tratate:

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Nume de copii inspirate de Kabala.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII