Misterul din Loch Ness (Highlands, Scotia)

Misterul din Loch Ness (Highlands, Scotia)

Misterul din Loch Ness (Highlands, Scotia)


  • Chiar daca credeti sau nu in monstrul din Loch Ness, frumoasa priveliste si ruinele surpate ale Castelului Urquhart, pe culmea propriului promontoriu, nu trebuie ratat. Se presupune ca a fost observat prima data in Anno Domini 565 de catre Sf. Columba, Nesamplasamentra rhombopteryx, sau mai bine cunoscut ca Nessie ...

Chiar daca credeti sau nu in monstrul din Loch Ness, frumoasa priveliste si ruinele surpate ale Castelului Urquhart, pe culmea propriului promontoriu, nu trebuie ratat. Se presupune ca a fost observat prima data in Anno Domini 565 de catre Sf. Columba, Nesamplasamentra rhombopteryx , mai bine cunoscut ca Nessie, a captat imaginatia lumii si ramane principala atractie din Highlands, Scotia, o regiune scenica frumoasa care detine un efort propriu in categoria relatata non-monstru. Evidentele despre existenta acestui animal sunt alcatuite din putine, dar mult disputate, fotografii si inregistrari cu sonarul: nu au fost descoperite insa schelete, urme, exemplare vii sau tesuturi.

Cu bratul care masoara 38.6 kilometri in lungime si 230 de metri adancime, Nessie isi face doar aparitii rare, iar locuitorii nu sunt doritori sa stea pe urmele ei: o legenda antica prezice un sfarsit violent in cazul in care monstrul va fi vreodata capturat. Tehnologii subacvatice sofisticate si sonare-masluite mini-submarine, isi continua cautarile, sperand sa starneasca ceva precum in recentul an 1961, cand treizeci de vizitatori au raportat ca au vazut-o chiar inainte ca o explozie sa le scufunde ambarcatiunea, si in 1973, cand un calugar local a sustinut o vizualizare.

Pentru multimea de oameni care nu observa marele animal cu gat lung, sau nu cred in asa ceva, Loch Ness poate fi dezamagitor. Dar daca nu luati drumul cu cel mai putin trafic de-a lungul malului de est al lacului, explorati frapantul Falls de Foyers sau pasnica vale ingusta de vest a Loch Ness's Visitor Center din Drumnadrochit, si -acest lucru este esential- vizitati cel mai bun hotel/restaurant din Highland. Musafirii minunatului Dunain Park Hotel din secolul 18, isi incep ziua cu un mic dejun Scotian exceptional, un simplu preludiu la memorabilul meniu care face din masa principala o luminozitate a  Highlands.


Castelul Urquhart

Va recomandam sa mai vizitati si Castelul Urquhart, pe vremuri unul din cele mai mari castele din Scotia, timp de 500 de ani fiind fortareata medievala; sau puteti sa va bucurati de uimitorul Loch Ness intr-o plimbare cu barca, pe jos si schiar calare.

Cele mai festive evenimente in Loch Ness sunt planuite pentru sezonul de iarna. Daca il vizitati in aceasta perioada, asigurati-va ca aveti rezervarile facute din timp. Puteti participa la cursurile de pictura in acuarela cu Ros Rowell, un artist local care isi pune lucrarile la vanzare.

In fiecare an in luna Septembrie in Drumnadrochi are loc Festivalul de Bere din Loch Ness, gazduit la Hotelul  Benleva din sat. Acesta dureaza o saptamana, terminandu-se in ultima Sambata din luna Septembrie.

Daca vizitati Loch Ness in luna Octombrie nu uitati sa priviti cerbii, deoarece este prima inperechere a sezonului din Sudul Loch Ness-ului. Aveti grija si pastrati distanta, deoarece animalele pot deveni agresive.

Festivalul Hogmanay in Ajunul Anului Nou

Iar spre final puteti opta sa petreceti Ajunul Anului Nou la Festivalul Hogmanay din Loch Ness. Patru zile pline de evenimente pentru intreaga familie incluzand aprinderea tortei, cimpoaie, artificii si petreceri pe strazi.

Expozitia Loch Ness Monster: Drumnadrochit, 21 km din Inverness, de pe coasta de nord a Loch Ness, 275 km nord de Edinburgh.
Dunain Park Hotel se afla la 3 km sud-vest de Inverness pe A82, in directia Fort William.
Contact: info@dunainparkhotel.co.ukwww.dunainparkhotel.co.uk
Cand: jocurile Highland sunt la sfarsitul lunii Iulie in Inverness.

Evenimente sportive in Highlands

Fluturand viu coloratele pleduri scotiene, cu cimpoaiele rasunand si cu  vechi grupuri dansand si sarbatorind toate lucrurile Scotiene, unicul eveniment sportiv de vara (unul din jocurile din Highlands) isi are radacinile in Evul Mediu. Incepand ca targuri prin tara pentru a face schimb de marfuri si de stiri, au oferit sefilor de clan ocazia sa fie martori la puterea fizica de care dau dovada cei mai promitatori flacai din zona. Din cele patruzeci si ceva de adunari anuale, cele de la Braemar sunt cele mai renumite. De obicei Regina Elisabeta, apare brusc din apropiatul Castelul Balmoral sa-i incurajeze pe scotienii imbracati in kilt. O rasa de oameni gigant numiti "Heavies" ("artilerie grea") se angajeaza la "aruncarea ciocanului", "asezarea pietrei", si primul eveniment al adunarii, "aruncarea trunchiului de pin" un trunchi de copac de 6 metri care cantareste peste 58 de kilograme. Exista tot felul de dansuri si muzica traditionala Highlands, si un pic de whisky pentru a ajuta la sarbatorire.


Unde este tinut acest joc: pe tot parcursul Highlands; cele mai celebre jocuri sunt in Braemar's Princess Royal si in Parcul Memorial al Ducelui de Fife.
Contact: info@braemargathering.orgwww.braemargathering.org
Cand: sfarsitul luni Mai-Septembrie; iar Braemar, prima sambata din luna Septembrie.


SuperEva.ro va recomanda si urmatoarele hoteluri:

The loch Ness Inn
www.staylochness.co.uk
 info@staylochness.co.uk
telefon  01456 450991
 

The Lovat Loch Ness Hotel
www.lovatarms-hotel.com/ 
telefon +44 (0)845 450 1100

Glenurquhart House Hotel
https://glenurquhart-house-hotel.co.uk/
info@glenurquhart-house-hotel.co.uk
telefon +44 (0)1456 476234

Loch Ness Lodge
www.loch-ness-lodge.com/
escape@loch-ness-lodge.com
telefon  +44 (0)1456 459469

The Steadings
www.steadingshotel.co.uk/
enquiry@steadingshotel.co.uk
telefon +44 (0)1808 521314


Mai multe informatii despre Loch Ness gasiti aici:

www.lochness.com
www.lochness-centre.com
www.visitlochness.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII