Planta perena, Echinacea tine raceala la distanta

Planta perena, Echinacea tine raceala la distanta

Planta perena, Echinacea tine raceala la distanta

  • Planta perena sau Echinacea face parte din cele mai vechi remedii naturale si este recunoscuta pentru puterea sa de a intari sistemul imunitar si de a lupta impotriva gripei si racelii.

Echinacea face parte din cele mai vechi remedii naturale si este recunoscuta pentru puterea sa de a intari sistemul imunitar si de a lupta impotriva gripei si racelii.

Denumire stiintifica: Echinacea purpurea
Denumiri populare: Echinacea, Planta perena

Echinacea este o planta pereniala, care ajunge la o inaltime de 45-90 cm, are tulpina dreapta, frunze liniare sau ovale si flori asemenea margaretelor. Planta este originara din America de Nord si se crede a fi un imunostimulator(stimuland sistemul imunitar si protejand corpul de infectii), antimicrobian, anticataral  si tonic (imbunatateste abilitatea ficatului de a reduce efectele factorilor toxici din mediu). In trecut, echinacea era folosita pentru tratarea ranilor, a muscaturilor de sarpe, durerilor de gat dar si de dinti.

Echinacea poate fi folosita cu incredere de persoanele cu ganglionii inflamati, amigdale umflate, care sufera de raguseala, curgerea nasului, a ochilor, surditate, furuncule, septicemie, reumatism, infectii asemanatoare, si sa nu uitam ca este un adjuvant in infectii rezistente la antibioterapia curenta cistite, enterocolite boli infecto-contagioase si in perioada de convalescenta dupa bolile infecto-contagioase. Echinacea face parte din cele mai vechi remedii naturale; ea actioneaza indirect, anihiland microbul prin cresterea raspunsului imun al corpului. Ajuta in cazuri de peritonita, vindeca basicile, accelereaza vindecarea, usureaza durerea intepaturilor de insecte, stimuleaza activitatea limfocitelor, imbunatateste memoria si puterea de concentrare, reduce inflamarea si simptomele gripei sau racelii.

Exista mai multe specii de Echinacea:

Echinacea angustifolia
Echinacea atrorubens
Echinacea laevigata
Echinacea pallida
Echinacea paradoxa
Echinacea purpurea
Echinacea sanguinea
Echinacea simulata
Echinacea tennesseensis

Mod de administrare:

Infuzia: se obtine dintr-o lingurita de pudra de echinacea fiarta intr-o cana de apa. Se administreaza de 3 ori pe zi.

Decoct: se obtine din 1-2 lingurite radacina de echinacea fierte intr-o cana de apa timp de 10-15 min. Se administreaza de 3 ori pe zi (poate fi utilizat si ca apa de gura pentru paradontoza si gingivita)

Tinctura: se adminstreaza de 3 ori pe zi (1-4 ml) (poate fi utilizat si ca apa de gura pentru paradontoza si gingivita).

Atentie!

  • echinacea nu se administreaza in caz de boli imune sau autoimune cronice (tuberculoza, lupus, scleroza in placi sau poliartrita reumatoida) si nici in paralel cu tratamente anticanceroase si anxiolitice, imunosupresoare sau hipocolesterolemiante
  • evitati sa folositi echinacea alaturi de medicamente care prezinta toxicitate hepatica
  • echinacea este interzisa persoanelor alergice la plante apropiate precum: crizantema.
  • tratamentul cu echinacea nu trebuie sa depaseasca 8 saptamani
  • echinaceea de tip rudbeckia nu se recomanda copiilor sau femeilor insarcinate

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. marlena
    marlenatrimis la 1/4/2013

    f interesant dar as dori sa stiu care tip de capsule se pot folosi de catre o adolescenta de 19 ani.multumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII