11 Remedii naturale impotriva candidei

11 Remedii naturale impotriva candidei

11 Remedii naturale impotriva candidei

Candidoza e o afectiune foarte raspandita mai ales la femei, desi multe din ele nu isi dau seama ca sufera de asa ceva. Aceasa ciuperca se hraneste cu dulciuri, deci trebuie sa aveti grija ce mancati pana scapati de candidoza. Chiar daca doar suspectati ca suferiti de asa ceva, puteti incepe detoxifierea pentru frumusete - care prevede o alimentatie fara zahar si fara gluten pentru a face organismul alcalin.

Iata 11 Remedii simple impotriva Candidei

Tratamente pentru Candida:
Iaurt natural
Usturoi (intern)
Alege sa porti lenjerie din bumbac
Evita pantalonii stramti
Otetul de cidru de mere
Evita cerealele, drojdia si produsele prelucrate de grau
Capsulele de acid boric
Elimina zaharul
Alege lubrifianti pe baza de apa
Un pic de soare
Candida imi poate afecta copilul?

Remedii simple si efienciente de combatere a Candidei

Candidoza e raspandita mai ales la femei, desi multe din ele nu isi dau seama ca sufera de asa ceva. Aceasa ciuperca se hraneste cu dulciuri, deci trebuie sa aveti grija ce mancati pana scapati de candidoza. Chiar daca doar suspectati ca suferiti de asa ceva, puteti incepe detoxifierea pentru frumusete - care prevede o alimentatie fara zahar si fara gluten pentru a face organismul alcalin.

Exista insa si analize de laborator care diagnosticheaza candidoza si afectiunile legate de aceasta. Dar, cea mai buna metoda de a sti daca suferiti de sau nu de candidoza este istoricul, simptomele si reactia la tratament.

Daca doresti sa experimentezi ceva natural, remedii impotriva candidei, iata 11 lucruri pe care le poti incerca:

Iaurt natural

Iaurtul natural contine un probiotic numit acidophilus. Deoarece nivelul de probiotice din iaurt este destul de scazut, este posibil sa treaca o perioada destul de mare de timp pana cand acesta isi va face simtite efectele pozitive, ceea ce poate fi frustrant mai ales in cazul in care mancarimea reprezinta o problema. Daca iti place, poti manca iaurt, insa unele femei aleg sa isi introduca in vagin iaurt usor natural, ceea ce le da un sentiment de usurare. Poti inmuia un tampon in iaurt, il introduci in vagin si il lasi sa actioneze timp de doua ore, dupa care schimbi tamponul. Alternativ, poti spuma zona vaginala cu iaurt si purta un tampon. Asigura-te ca alegi un iaurt natural, organic, si nu unul aromat care detine mai putine beneficii pentru sanatate.

Usturoi (intern)

Pentru multe femei, inserarea unui catel de usturoi pe cale interna este una dintre cele mai eficiente si rapide modalitati de a scapa de afte.

Alege sa porti lenjerie din bumbac

Evita lenjeria de corp care este foarte stransa sau contine material precum lycra sau alte materiale care reduc circulatia aerului. Lenjeria de corp naturala, din bumbac, este cea mai buna. Atunci cand este posibil, evita lenjeria dintr-o singura piesa.

Evita pantalonii stramti

Daca este posibil, nu purta blugi sau pantaloni; opteaza pentru fuste sau alte haine largute.

Bai scurte

Candida se dezvolta in mediile calde si umede,deci, incerca sa eviti băile lungi si fierbinti si asigura-te ca te usuci corespunzator dupa aceasta. Nu folosi niciun spumant de baie sau orice alti aditivi artificiali.

Otetul de cidru de mere

Otetul de cidru de mere (OCM)  folosit la baie sau consumat pe cale orala este o modalitate foarte buna prin care poti echilibra nivelul ph-ului corpului tau. Aceasta metoda va functiona numai in cazul in care cumperi  OCM, care este crud si nepasteurizat, ideal este sa fie nefiltrat si organic. Daca pe ambalaj scrie ca produsul contine “mama”, atunci cumpara-l. Adauga o cana din OCM in baia ta sau consuma zilnic 1-2 linguri din el (pana cand infectia dispare, treptat); cele doua linguri de OCM le poti dizolva intr-un pahar de apa, amesteca in salata sau intr-o ceasca de ceai fierbinte. Poti indulci cu putina miere de albine OCM-ul, insa nu folosi prea multa.

Evita cerealele, drojdia si produsele prelucrate de grau

O multime de femei sustin / jura ca drojdia din dieta lor a incurajat dezvoltarea candidei. De multe ori drojdia este prezenta in suplimentele de fier tonic, asadar, verificati ingredientele componente ale produselor pe care le cumparati. Boabele de cereale sunt efectiv zaharuri, asadar, eliminati-le si pe ele din dieta voastra.

Capsulele de acid boric

Vei avea nevoie de un chimist pentru a face rost de acestea, desi, doza uzuala recomandata pentru afte vaginale este de 600mg introdusa in vagin in fiecare noapte, timp de doua saptamani. Multe femei au spus ca la ele, aceasta metoda functioneaza ca prin minune.

Elimina zaharul

Prea mult zahar in dieta poate provoca aparitia aftelor (=candida), precum si o serie de alte boli, deci, asigura-te ca acorzi importanta modificarii dietei tale. Elimina bauturile racoritoare (chiar si alimentele si bauturile cu zaharuri scazute sau zero zahar, deoarece acestea sunt pline de indulcitori artificiali, care sunt chiar mai daunatori pentru tine), alimentele procesate, pre-pachetele de sucuri de fructe, laptele aromat, dulciurile, painea si produsele de patiserie, cele mai multe dintre acestea sunt destul de evidente. Vei ramane surprins de produsele in care vei afla ca se ascunde zaharul, fapt pentru care ar trebui sa citesti intotdeauna etichetele acestora. Zaharul face ravagii in sanatatea organismului tau si astfel se dezvolta candida.

Alege lubrifianti pe baza de apa

Evita lubrifiantii cu glicerina si nu folosi ulei de bebelus sau alte uleiuri sintetice care ingreuneaza respiratia pielii tale. Lubrifiantii pe baza de apa sunt mult mai buni pentru corpul tau, uleiul de nuca de cocos fiind un bun lubrifiant natural.

Un pic de soare

Expunerea la soare poate ajuta la stoparea raspandirii aftelor; aceasta metoda iti va fi recomandata si ca tratament pentru eritemul fesier (o infectie bazata de cele mai multe ori pe fungice). Candida/Aftele prospera in locuri intunecoase si umede. Lenevirea intr-un loc privat, sub razele soarelui poate fi benefica. Desigur, aminteste-ti sa nu faci acest lucru pentru prea mult timp, caci razele soarelui te vor arde.

Candida imi poate afecta copilul?

Daca ai candida in timp ce nasti, exista o mica posibilitate ca infectia sa se prinda de bebelusul tau in timp ce acesta se misca prin vagin. Daca un copil are candida, aceasta se manifesta sub forma unor bubite albe in gura, insa nu este o problema serioasa, fiind tratata usor. Daca bebelusul tau are aflte in gura, acestea se pot intoarce inapoi la tine prin intermediul alaptatului. Aceasta inseamna ca veti continua sa va reinfectati reciproc, fapt pentru care este important sa va tratati amandoi in acelasi timp. In cazul in care ai afte pe sfarcuri, acestea te vor durea, si de asemenea, vei experimenta dureri in timpul alaptatului. Durerile ar putea aparea chiar si dupa hranirea copilului, radiatiile durerii pornind de la nivelul mameloanelor pana in partea din spate a sanului. Durerea iti poate cauza invadarea ochilor de lacrimi. Din cauza marii tensiuni ce vine odata cu hranirea copilului, aceasta activitatea se poate transforma inntr-o experienta neplacuta; s-ar putea chiar sa-ti doresti sa renunti la alaptat.

Inca de la primele semne ale candidei, asigura-te ca apelezi la serviciile unui specialist consultant in lactatie. Consultantii in lactatie pot veni la tine acasa, te pot ajuta sa identifici orice problema existenta si iti pot oferi un diagnostic, asezandu-te inapoi pe drumul potrivit astfel incat alaptarea sa fie placuta.

Ce este candidoza si cum stiu ca o am?

Candidoza sau ansamblul manifestarilor corelate cu candida este o stare care se poate instala la dezvoltarea in exces a ciupercii Candida Albicans. Multi factori diferiti provoaca o candidoza: antibioticele, anticonceptionalele si alti hormoni sau consumul exagerat de alimente prelucrate industrial ... mai departe

Despre infectia cu Candida mai citeste

Ce alimente sa eviti daca ai candida
10 Secrete de-ale vietii sexuale pe care trebuie sa le stii
Infectia cu candida pe sfarc (candida mamara) - in timpul alaptarii 

autor: desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII