Obiective si hoteluri de lux in Spania

Obiective si hoteluri de lux in Spania

Obiective si hoteluri de lux in Spania


  • Spania este o tara situata in sud-vestul Europei, si face parte din Peninsula Iberica, impreuna cu Portugalia si Gibraltar. SuperEva va recomanda cateva obiective si acomodari de lux, de care nu va puteti lipsi intr-o vacanta in Spania.

Drumul spre Santiago si Catedrala De Compostela din Santiago (Galicia)

Urmati pasii lui El Cid, Louis al VIII-lea al Frantei si a Sf. Franncis din Assissi, pe Drumul spre Santiago, vechi de 1000 de ani. Impreuna cu Roma si Tara Sfanta, orasul Santiago de Compostela este una din cele mai importante destinatii crestine ale pelerinilor. Inca din secolul 9, milioane de oameni din intreaga Europa si Insulele Britanice au venit sa viziteze catedrala, despre care se spune ca gazduieste moastele lui Sant Iargo (Sfantul  James, Apostolul), Sfantului Ioan varul lui Iisus si Santiago Matamoros (spaima paganilor). Cei care fac aceasta  drum al iertarii spun ca excursia poate fi pentru unii spirituala iar pentru altii nu, insa va ramane mereu o amintire placuta.

Pelerinii moderni incep Camino de Santiago din Roncesvalles, cea mai populara ruta a Drumului din cele opt. Ei calatoresc 805 km prin podgoriile din Rioja si fostul regat al Spaniei de nord. Obositi de drum dar entuziasmati, calatorii observa Catedrala din Santiago si turnurile sale gemene inca din Monte de Gozo, cu 3 km inainte de finalul drumului. 

Constructia Catedralei de Compostela a fost inceputa in anul 1078 pe ruinele unei vechi bazilici din secolul 9, care a fost distrusa de pagani (luand clopotele inapoi in Cordoba ca suvenir). Fatada  in stil Baroc a fost adaugata in secolul 18.

In Plazza del Obradoiro, cladirile secolelor 16 si 18 inconjoara Catedrala de Compostela. Plazza gazduieste de asemenea si Hotelul Reyes Catolicos- pretins ca fiind cel mai vechi hotel din lume-cu cea mai frumoasa intrare din lume. In anul 1499, Regele Ferdinand si Regina Isabella au pus bazele Caminului Regal din Santiago, servind ca loc de ragaz pentru pelerine. Hotelul este cea mai veche cladire din piata, si veti avea noroc daca veti putea rezerva o camera cu vedere spre Catedrala.

Drumul spre Santiago: numerosi turisti fac drumul cu bicicleta sau pe jos; tururile au loc in lunile Mai-Septembrie si sunt oferite de Bravo! Adventures prin Camino Tours; turul de 1-2 saptamani cu microbuzul se desfasoara in lunile Iunie si Septembrie, oferite de Saranjan, Inc.
Contact: www.caminotours.com; caminotour@aol.com
Contact SUA: www.saranjan.com; info@saranjan.com
Catedrala de Compostela: Plaza del Obradoiro; Santiago de Compostela se afla la 72 km sud de La Coruna
Hotelul Reyes Catolicos: Plaza de Obradoiro
Ideal pentru vacante: pe data de 25 Iulie este sarbatorit Sf. James cu focuri de arificii, muzica si procesiuni

La Catedral de Toledo (Toledo, Castile La Mancha)

Orice vizita trebuie sa inceapa de la faimoasa Catedrala din Toledo. Categorisita ca una din cele mai mari structuri Gotice din lume, Catedrala a fost construita intre secolele 13 si 15 pe locul ruinelor unei vechi Moschei Arabe. Dupa ce Alfonso al VI-lea a cucerit Toledo din stapanirea Maurilor in anul 1085, a urmat o toleranta cosmopolitana timp de 5 secole, incurajand schimbul intellectual si comertul. Faimoasele picturi ale lui El Greco se afla in Iglesia de Santo Tome (Inmormantarea Contelui Orgaz).

Cel mai bun restaurant din Toledo, Hostal del Cardinal, este gazduit in elegantul palat dins ecolul 18, care este de asemenea si cel mai fermecator loc in care va puteti petrece o noapte.

La Catedral de Toledo: Plaza Mayor Toledo, 89 km sud de Madrid
Hostal del Cardinal: Paseo de Recaredo 24
Contact: cardenal@asernet.es; www.cardenal.asernet.es

La Residencia (Deia, Mallorca)

Deia a fost indragita atat de Frederic Chopin cat si de poetul Englez Robert Graves, care a crezut ca micul oras avea calitati spirituale marete. Artisti si scriitori continua sa fie atrasi de aceasta frumusete naturala si linistitoare, putand alege intre piscurile muntilor  si putin mai jos Mediterana.


La Residencia, una din cele mai frumoase locuri retrase ale insulei, este inconjurata de 30 de acri de gradini in plina floare, maslini si cranguri de citrici asezati intre mare si muntele de 1219 metri inaltime.
 
Inauntru, bucataria exceptionala Mediteraneana este servita la lumina lumanarilor, iar daca vremea este frumoasa veti putea lua masa afara. Desi majoritatea oaspetilor prefera sa fie tratati cu masaje si tratamente faciale, unii opteaza pentru o calatorie prin cranguriel cu lamai si maslini, pana in apropiatul sat Soller.

Deia: coasta de nord din Mallorca, 40 minute din aeroportul Palma de Mallorca, 27 km nord-vest de Palma
La Residencia: reserves@hotel-laresidencia.com; www.hotel-laresidencia.com

Plaza Mayor din Salamanca (Castile si Leon)

Vizitatorii isi petrec mare parte din timp in inima orasului, in Plaza Mayor din secolul 18. Alte atractii istorice ale orasului se afla la o distanta mica de Plaza, insa nimic nu va poate opri sa petreceti mai mult timp in Salamanca. O data cea mai importanta Universitate din Europa, a fost fondata aici in anul 1218 de Alfonso al IX-lea, iar in prezent are 15 000 de studenti, care mentin o atmosfera vibranta si mereu tanara, umpland cafenelele-insa nu va ganditi ca este si locul lor de studiu&


 
Hotelul Rector este un fost conac al unei familii bogate, care inca locuiesc la etaj, oferind cele 14 camere de la parter pentru turisti si cei care vor sa se bucure de atmosfera si istoricul orasului.

Salamanca: 204 km nord-vest de Madrid
Hotel Rector: Paseo del Rector Esperable 10
Contact: hotelrector@teleline.es; www.terra.es/personal/hrector.
Ideal pentru vacante: lunile Martie-Octombrie

Avila (Castile si Leon)

Zidurile din secolul 11, din Avila, au 12 metri inaltime si 3 metri grosime, iar pentru constructia lor a fost nevoie de 2000 de muncitori si 10 ani de munca. Zidurile contin 90 de turnuri de aparare si 9 porti arcuite.  Chiar si catedrala orasului-jumatate fortareata, jumatate biserica-a fost construita ca parte din ziduri si a servit ca post military. Avila a jucat un rol important in istoria religioasa si spirituala a Spaniei, aici nascandu-se  Sf. Teresa, in anul 1515, devenind cea mai importata din toti sfintii catolici si protectoarea Spaniei.


Daca doriti sa petreceti in Avila cateva zile in plus, sunteti mai mult decat bine-veniti la Hotelul Palacio de Valderrabanos, care a fost construit in anul 1300 si a servit ca resedinta  a unui episcope. Camerele sale au vedere spre catedrala, insa noi va recomandam sa va cazati in turnul fortificat cu vedere speciala spre trecut.
 
Avila: 110 km nord-vest de Madrid
Hotelul Palacio de Varderrabanos: Plaza de la Catedral 9
Contact: informacion@palaciovalderrabanos.com; www.palaciovalderrabanos.com
Ideal pentru vacante: lunile Martie-Octombrie; zi de sarbatoare Sf. Teresa pe data de 15 Octombrie

Grota din Altamira si Santillana del Mar (Cantabria)

Doar putini turisti avand acces in Grota din Altamira (las Cuevas de Altamira), ei o descriu asemanatoare artei din Capela Sixtina. Impreuna cu Pestera Lascaux din Franta, contin cele mai frumoase picturi din perioada Paleolitica din Europa. Descoperita intr-o stare perfecta de un localnic in anul 1879, picturile de culoare neagra si rosie ale taurilor, cailor si bizonilor demonstreaza dragostea omului pentru frumusete si talentele sale uimitoare. Picturile dateaza aproximativ din 20 000 si 50 000 Inainte de Hristos, si variaza de la 1 metru pana la 2.5 metri inaltime. Din nefericire, din cauza turistilor care timp de un secol au tot vizitat grota, sa format o bacterie care deterioreaza picturile, iar din acest motiv, sa redus drastic numarul vizitatorilor. In fiecare zi au acces in grota doar 20-25 de persoane, in special celor in interes scolar. Pentru turisti este recomandat sa planuiti o vizita cu un an in avans.

In oras inca puteti capta spiritul medieval din castelele si palatele Santillana del Mar. Jean-Paul Sartre l-a numit  cel mai frumos orasel al Spaniei . In ciuda numelui, Santillana del Mar este asezat la o distanta de 5 km departare de mare. Aceasta comunitate nu traieste doar datorita turismului, ci si datorita fermierilor care vand laptele si branza proaspata la intrarea in ferma. Aici se afla si biserica Sf. Juliana care dateaza din secolul 12, insa care de-a lungul timpului numele i-a fost transformat in Santillana.

Grota din Altamira: la 2 km din satul Santillana del Mar
Contact: Museo de Altamira, Santillana del Mar 39330, Cantabria, Spania; fax 34/942-840157
Santillana del Mar: 34 km vest de Santander
Ideal pentru vacante: lunile Mai-Octombrie

San Sebastian (Tara Basca)

In anul 1866, regina Spaniei, Maria Cristina a decis sa faca din acest resort propria resedinta de vara si capitala Curtii Regale. Mare parte din arhitectura a ramas intacta, desi functiile sale au fost schimbate: opera gazduieste acum Festivalul de Film San Sebastian, care are loc spre sfarsitul lunii Septembrie.

In timpul festivalului, Hotelul Maria Cristina este locul ideal al aristocratiei lumii filmului. Culoarul este imbracat in bronz aurit, incrustatii complicate, coloane din onix, iar pe jos nu veti calca decat pe marmura de Carrara. Pentru cina insa, oaspetii trebuie sa faca tot posibilul pentru o masa la Arzak, astrul gastronomiei din Tara Basca. Mancarea este delicioasa, iar traditia culinara este o mandrie pentru ei, la fel confirmandu-va si o vizita la piata La Brecha. Nimeni nu este mai iubit pentru ideile sale culinare decat Juan Mari Arzak. Aceasta celebritate locala a inceput sa adune stele inca din anii  70, si este acreditat ca, creatorul nueva cocinavasca.

San Sebastian: 92 km din Bilbao, 21 km de la granite cu Franta, 483 km nord de Madrid
Hotelul Maria Cristina: Calle Oquendo 1
Contact: hmc@westin.com; www.westin.com
Arzak: Alto de Miracruz 21
Contact: restaurantearzak@infonegocio.com
Ideal pentru vacante: deschis in zilele Marti-Duminica

Sevilia (Andaluzia)

Este al patrulea oras ca marime al Spaniei, dar si capitala si principalul oras a Andaluziei si al provinciei Sevilia. Orasul este situat in partea de sud-vest a peninsulei Iberice si este considerat centrul artistic, cultural, financiar, economic si social din sudul Spaniei. Printre monumentele cele mai faimoase se amintesc Giralda (Clopotul Catedralei) si Turnul de Aur; Cartierul Triana este unul dintre cele mai cunoscute cartiere ale Seviliei; Cartierul Santa Cruz, Tribunalul Antic, Piata Spaniei, Biserica El Salvador, Biserica della Maddalena, Biserica de Santa Ana (in cartierul Triana), Piata de Toros (cea de a doua corida din lume, ca marime, dupa cea din Mexic), Piata de America, Palatul De Las Duenas, Casa Pilatos si Alameda de Hercules (Gradinile lui Hercules).

Daca nu stiti ce hotel sa alegeti, noi va recomandam Alfonso al XIII-lea, cel mai exotic hotel din Spania. Alfonso al XIII-lea al Spaniei (Alfonso Leon Fernando Maria Jaime Isidro Pascual Antonio de Borbon y Hapsburg) (nascut pe 17 mai 1886  decedat pe 28 februarie 1941), a fost fiul postum al regelui Alfonso al XII-lea al Spaniei, si declarat rege al Spaniei la nastere. A domnit intre 1886 si 1931. Mama sa, Maria Cristina de Austria, a fost numita regenta cat timp Alfonso a fost minor, iar in anul 1902,cand a implinit 16 ani, regele Alfonso a preluat controlul in stat. Hotelul Alfonso al XIII-lea este situat intre Alcazar si catedrala, obiectivele cele mai importante ale orasului. Nu ezitati sa intrati in culoarul Alfonso si gradina hotelului, unde toda Sevilia se aduna la un tapas sau la un randezvous la barul cu pian.

Sevilia: 144 km sud-vest de Cordoba
Hotelul Alfonso al XIII-lea: Calle San Fernando 2
Contact: www.westin.com

Mai multe detalii despre Spania veti gasi aici:

www.justspain.org
www.spain.info/ 

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.bestwesternhotelatlantico.com
www.preciadoshotel.com
www.hotelcarlton.com
www.hotelcondeduque.es 
www.lemeridien-ritzmadrid.com
www.palacemadrid.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII