Sexul este mai bun decat un paracetamol

Sexul este mai bun decat un paracetamol

Sexul este mai bun decat un paracetamol

  • Cu totii am auzit (poate chiar folosit) vechea placa: nu in seara asta, dragule. Ma doare capul. Si este adevarat ca sexul poate exacerba sau chiar duce la dureri de cap. Totusi, studiile au aratat ca unele femei aleg sa faca sex cu scopul de a scapa de durerile de cap.

Cu toatele am folosit la un anume moment vechea placa: nu in seara asta, dragule. Ma doare capul. Si da, s-a dovedit ca este adevarat ca sexul poate exacerba sau chiar duce la dureri de cap.
Capul si muschii gatului se intind in timpul activitatii sexuale, iar tensiunea poate creste in timpul orgasmului, facand sa se dilate vasele de sange din creier, o situatie numita cefalgie coitala.

Si totusi o partida de sex bun...

Totusi, studiile au aratat ca unele femei aleg sa faca sex cu scopul de a scapa de durerile de cap.
Iata ce crede Elena, 42 de ani: Sufar de migrene si am descoperit ca atunci cand fac sex in timpul unei migrene, mai ales daca ajung la orgasm, dispare.

O alta femeie a declarat ca medicul i-a recomandat sexul ca mod de a se elibera de migrene.
Dar cum poate servi sexul si ca un catalizator al durerii si ca un medicament impotriva ei? In timpul activitatii sexuale, corpul elibereaza endorfine, care dau senzatia de bine, substante chimice ale creierului care sunt remarcabil de asemanatoare cu morfina. Endorfinele joaca roul de analgezice.

Insa eliberarea endorfinelor poate duce la dureri de cap, conform cercetatorilor de la Headache Clinic din Southern Illinois University, Statele Unite.

La acest studiu au participat 58 de femei care sufereau de migrene care au facut sex in timp ce aveau o migrena. Aproape jumatate au raportat cel putin o usurare a durerilor la orgasm. Numai trei au simtit ca orgasmul le agraveaza migrena.
Unii cercetatori ai migrenelor cred ca exista un generator de migrene intr-o anumita zona a creierului, iar orgasmele pot actiona ca un buton pornit-oprit.

Astfel se poate explica de ce alinarea durerilor de cap prin orgasme este permanenta, spre deosebire de cazul in care ar dura numai cateva ore, daca eliberarea endorfinelor ar fi fost singura cauza.

Deci, un sex bun sau un orgasm bun ... e mai bun decat un paracetamol.

Mai cititi despre sex si dragoste:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Sex

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII