Top 10 obiective turistice in Venetia

Top 10 obiective turistice in Venetia

Top 10 obiective turistice in Venetia

  • Venetia este principalul oras al regiunii Veneto dar si orasul exagerarilor, al palatelor si canalelor. Daca v-ati propus o vacanta in acest loc minunat, probabil stiti deja ca alegerea este destul de vasta. SuperEva va recomanda 10 obiective turistice in Venetia, si nu numai...

Venetia este principalul oras al regiunii Veneto dar si orasul exagerarilor, al palatelor si canalelor. Daca v-ati propus o vacanta in acest loc minunat, probabil stiti deja ca alegerea este destul de vasta. SuperEva va recomanda 10 obiective turistice in Venetia, si nu numai...

Galeria dell’ Accademia

Cel mai mare muzeu al Venetiei, Accademia, cuprinde cea mai scumpa colectie din lume a artistilor Venetieni, din secolul al 13-lea pana in secolul al 18-lea, iar cativa dintre acestia sunt: Titian, Tintoretto, Giorgione, Veronese, Bellini si Carpaccio.

Unde se afla: Campo della Carita, Dorsoduro

Marele Canal

Strada principala a Venetiei este o magistrala acvatica de 3.8 km lungime si 30-90 metri latime (adancimea medie este de 5 metri), brazdata pe margini de palate Bizantine si gotice. Pentru un mic onorariu va puteti imbarca in vaporetto-ul numarul 1 (autobuz de apa) si veti avea parte de o croaziera de neuitat.

Ca’ D’Oro si Galeria Giorgio Franchetti

Creata de filantropul secolului 20, Baron Giorgio Franchetti, Ca’ D’Oro cuprinde doua palate unite (Ca’ D’Oro din secolul 15-cel ami frumos si faimos palat al orasului-si micul Ca’ D’Oro) si contine colectia privata de picturi, sculpturi si mobila a baronului , pe care a donat-o guvernului Italian in timpul Primului Razboi Mondial. In randul capodoperelor se afla Venus (Titian) si Sf. Sebastian (Mantegna).

Unde se afla: Grand Canal, Cannaregio
Contact: www.cadoro.org

 

Chiesa dei Frari

Intr-un oras bogat in biserici, imensul bastion Franciscan-construit in secolul 13 si 14-este gazda numeroaselor capodopere, ca Adormirea Maicii Domnului (Titian), Ioan Botezatorul (Donatello) si Madonna cu pruncul (Bellini).

Unde se afla: Campo dei Frari, San Polo

Chiesa dei Santi Giovanni e Paolo (Biserica Sf. Ioan si Paul)

Construita in secolul 13 si 14, aceast abiseica masiva Gotica-cea mai mare din Venetia dupa Sf. Mark-contine mormintele a 25 de “Dogi”, plus lucrari apartinand celor mai mari pictori ai Venetiei, ca Bellini si Veronese. In dreapta bisericii se afla faimoasa statuie din bronz Bartolomeo Colleoni calare pe un cal, din secolul 15 a lui Andrea del Verrocchio, una din cele mai mari opere de arta de la inceputul Renasterii.

Unde se afla: Campo SS. Giovanni e Paolo, Castello

Palatul Ducal

Intre basilica di San Marco si St. Mark Basin se afla palatul din care ducii au condul La Serenissima si mare parte din estul Mediteranei timp de 1000 de ani.  Imbogatita de picturi ale marilor artisti Venetieni (ca Veronese si Tintoretto), structura din marmura de culoare roz-alba din prezent este munca cumulativa a multor arhitecti de-a lungul secolelor, menita sa impresioneze vizitatorii care ajungeau aici de pe vas.

Unde se afla: Piazzetta San Marco, San Marco 

Colectia Peggy Guggenheim

Una din cele mai mari colectii de arta moderna din lume, gazduita de palatul de pe Marele Canal, Peggy Guggenheim fiind chiar proprietara casei, Colectia ei a inclus opere apartiand lui Duchamp, Picasso, Leger, Klee, Magritte, Rothko, Chagall, Mondrian si multi altii. O gradina cu sculpturi contine lucrari ale lui Giacometti, Claire Falkenstein si Mirko. Un lucru interesant, palatul Doamnei Guggenheim este o lucrare neterminata, inceputa in 1750.

Unde se afla: Calle Venier dei Leoni, Dorsoduro
Contact: www.guggenheim-venice.it

Bazilica di San Marco

Asezata in partea de est a pietei Piazza San Marco, basilica a fost original construita ca loc de odihna al Sf. Marco. Structura initiala este a treia biserica construita pe acel loc si dateaza din secolul 11. Sarcofagul Sfantului este asezat sub patru coloane in prebiteriu, in timp ce in spatele altarului se afla una din cele mai mari comori a bazilicii, paravanul altarului Pala d’Oro, numarand peste 2000 de pietre pretioase si panouri emailate.

Unde se afla: Piazza San Marco, San Marco

Piazza San Marco

Inima Venetiei, este una din cele mai frumoase piete publice din lume, plina de cafenele, magazine, turisti, si desigur porumbei. In afara de Bazilica San Marco (descrisa mai sus) puteti vizita si Campanile, cea mai inalta structura a Venetiei. Turnul initial este o recreare din secolul 20 a originalului din secolul 8, care sa prabusit in anul 1902 fara nici un avertisment. Cand Napoleon a ajuns aici in anul 1797, a numit piata “cea mai frumoasa receptie oficiala din Europa”, acest lucru observandu-se si astazi.

Scuola Grande di San Rocco

Construita in anul 1515 ca resedinta religioasa a unei fratii sociale (in acel timp una din cele mai mari din Venetia), structura este cea mai renumita din toate, castigandu-si faima datorita colectiei lucrarilor lui Tintoretto, care a pictat 50 de opere pentru scuola in 30 de ani, incepand din 1564 pana in anul 1594. Ultimul etaj gazduieste scene din Noul si Vechiul Testament, incluzand Rastignirea pe Cruce, considerate capodopera lui Tintoretto.

Unde se afla: Campo san Rocco, San Polo

Locuri care nu trebuie sa le ratati

Gondola, Gondola!-cea mai placuta si romantica metoda de a vizita strazile cu apa si colturile ascunse ale orasului. Gondolierul nu va canta ca in filme, ci va fi un om tacut, insa veti avea ocazia sa va bucurati in liniste de imprejurimi.

Unde se afla: puteti gasi un gondolier langa Palatul Dodge, zonele din apropierea Podului Rialto, dar si in toatel locurile vizitate de turisti

Biserica Vivaldi-oficial numita Biserica La Pieta, acesta a fost locul in care maestrul Antonio Vivaldi a lucrat ca dirijor de cor pentru un orfelinat si conservator, incepand din anul 1703 pana in 1741, in timp ce a compus o parte din capodoperele sale. Astazi, ele sunt interpretate la lumina lumanarii destul de des.

Unde se afla: Riva degli Schiavoni, Castello
Contact: www.vivaldi.it

Locuri de cazare

Hotelul Danieli-categorisit ca unul din cele mai inzestrate hoteluri din punct de vedere isotric, curtea inchisa a hotelului este acum un spectacular culoar cu Barul Dandolo. Nu merita sa alegeti o camera care nu are vedere spre canal.

Unde se afla: Riva degli Schiavoni, Castello
Contact: www.starwood.com/danieli

Hotelul Flora-inca inainte de a intra pe usile sale din sticla, veto observa curtea sa minunata care ii da si denumirea hotelului. In lunile calduroase de vara, majoritatea oaspetilor isi petrec timpul in mica oaza verde, luand micul dejun, ceaiul sau un aperitiv.

Unde se afla: Calle Larga XXII Marzo, San Marco
Contact: www.hotelflora.it/

Mancare si bautura

Cafenele din Piazza San Marco-in lunile friguroase cea mai buna alegere este Cafeneaua Florian, cu un interior din secolul 18, insa in lunile calduroase de vara, orice cafenea cu terasa va intampina cu cea mai mare placere. Daca va place jazzul nu ezitati sa intrati in Cafeneaua Chioggia, care se afla axact dupa colt; tot de aici puteti privi gondolierii in orele de munca.

Unde se afla: Piazza San Marco, San Marco

Cantina do Mori-este cel mai iubit bacaro (bar in care se serveste vin) din Italia. Insa nu va opriti doar aici; desi atmosfera este foarte primitoare (serviti un vin rosu local), incercati si alte asemenea baruri - oferta este mare.

Unde se afla: Calle due Mori, Castello

Da Fiore-intr-un oras al restaurantelor care va ofera fructe de mare si peste, Da Fiore se afla printre cele mai bune datorita sefului bucatar Mara Martin si sotului ei Maurizio, a caror pasiune pentru mancare nu poate fi egalata de nimeni. Delicatesele sunt preparate cu mare atentie, iar cineva va poate explica cu multa rabdare meniul.

Unde se afla: Calle del Scaleter, Campo San Polo, San Polo

Barul lui Harry-total diferit de Cantina do Mori, micul bar al lui Harry este unul din cele mai cunoscute din lume. Aici veti intalni turisti din toate colturile lumii comandand specialitatea casei Bellini si sandwichuri.

Unde se afla: Calle Vallaresso, San Marco

Mai multe informatii despre Italia puteti gasi aici www.italiantourism.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

https://suitedreams.it/
www.hotelpaba.com
www.hotelgoldenrome.com
www.napoleon.it
www.crostihotel.it

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII