Parfumul ideal – cheia seductiei

Parfumul ideal – cheia seductiei

Parfumul ideal – cheia seductiei

  • Motto:  „O femeie fara parfum e o femeie fara viitor...”
    (Coco Chanel)

In mod cert, parfumul face parte din cele cateva elemente esentiale care definesc feminitatea. Fara a iesi prea mult in evidenta la prima vedere, parfumul este cel care se joaca provocator cu simtul nostru olfactiv. Este un fel de „rochie” olfactiva, care, dincolo de senzatiile placute, dezvaluie personalitatea, caracterul, emotiile celei care il foloseste. De aceea, alegerea unui parfum nu trebuie sa fie niciodata intamplatoare.

O femeie trebuie sa isi aleaga parfumul care ii seamana cel mai bine, pentru ca el face parte din „definitia” ei. Dincolo de marca celebra si de ambalajul atragator, exista o intreaga arta a alegerii unui parfum. Pentru a o invata e nevoie sa urmezi pasii de baza...

Invata sa te cunosti pe tine insati!
Parfumul este un fel de „semnatura olfactiva”, asa ca el trebuie sa te reprezinte in totalitate, astfel incat sa te simti bine atunci cand te invaluie esenta lui. Indiferent care e dominanta (florala, fructata, dulce, fresh etc.), nu uita ca parfumul este cartea ta de vizita fata de ceilalti, dar si fata de tine insati. Alege-l in functie de felul in care te simti atunci cand il folosesti, pentru ca, dincolo de toate, tu esti prima persoana ale carei simturi vor fi coplesite de propriul parfum. Exista un adevarat mit al parfumurilor si, de obicei, atunci cand o femeie isi gaseste un parfum care o defineste nu il mai schimba. E un lucru firesc, insa nu uita ca niciodata nu reusim sa ne cunoastem in totalitate propria personalitate. Asa ca uneori, schimbarea parfumului poate fi un prim pas in „reimprospatarea” imaginii personale, deci nu ezita sa incerci din cand in cand si altceva, oricat de impatimita ai fi dupa o marca anume.

Testeaza-ti parfumul!
Fiecare corp are, inainte de toate, propriul sau parfum care poate modifica esential caracteristicile esentei pe care o folosesti. Acelasi parfum, folosit de persoane diferite, poate mirosi diferit. Chiar daca iti place un parfum pentru ca l-ai simtit in preajma unei alte persoane sau te-a sedus atunci cand ai apropiat testerul de nari, nu te lasa in voia aparentelor. Pentru a vedea daca ti se potriveste cu adevarat, testeaza orice parfum pe propria piele. Zonele cheie sunt gatul si incheietura mainii. Pulverizeaza usor si asteapta jumatate de ora. Abia atunci vei sti daca parfumul ti se potriveste. Atentie insa la cateva detalii! Nu incerca niciodata un parfum pulverizand in palma sau pe dosul mainii. De asemenea, evita zonele in care porti bijuterii pentru ca metalul schimba proprietatiile pielii in zona in care este purtat.

Pastreaza cu grija parfumul!
Un parfum e sensibil, aesemenea oricarui lucru delicat. Nu-i plac variatiile de temperatura, lumina, caldura. Pastreaza-ti parfumul intr-un loc uscat, in ambalajul original. Un parfum bine conservat rezista de la 2 la 5 ani. Un parfum nedesfacut isi poate pastra calitatile ani de zile. Schimbarea culorii esentei nu modifica proprietatile olfactive.

Alege formula potrivita!
Un parfum poseda o intreaga arhitectura care creeaza, la randul ei, un conglomerat de senzatii. Pentru a-i descifra structura, trebuie sa tii cont de faptul ca e conceput dupa schema unei piramide olfactive, divizate in 3 timpi: o nota de suprafata (apare imediat dupa pulverizare si este perceputa imediat), o senzatie  de invaluire (mai voluptoasa, ce apare cam dupa 10 minute) si nota profunda (cea care persista in timp, definind personalitatea celei care foloseste parfumul). Adevaratul miros al unui parfum poate fi simtit abia dupa o ora din momentul in care a fost pulverizat.

Dincolo de detaliile temporale, efectele unui parfum se resimt si in functie de formula aleasa – apa de toaleta, esenta de parfum, ulei parfumat, lotiune etc. Nu e foarte usor intotdeauna sa optezi pentru formula adecvata. Trebuie sa tii cont de faptul ca ea trebuie adaptata momentului si activitatilor la care iei parte. Astfel, pentru intretinerea zilnica, apa de toaleta este ideala. Lasa un parfum discret si se mentine atat cat trebuie. Poate fi inlocuita cu succes de lotiuni sau pudra parfumata care dau aceeasi senzatie de discretie. Pentru seara, daca simti nevoia ca parfumul tau sa fie mai puternic, opteaza pentru esente.

Parfumeaza-te cu stil!
Tot celebra Coco spunea ca trebuie sa te parfumezi in zonele in care vrei sa fii sarutata. Parfumul este o anticamera a seductiei si pentru a-si face pe deplin efectul, el trebuie sa acopere zonele „la vedere”: gatul, decolteul, ceafa, lobul urechii, incheietura mainii. De asemenea, pentru a avea efect maxim, este ideal sa te parfumezi in zonele „calde” ale corpului (in spatele genunchiului, intre sani, la glezna etc.). Caldura pielii ajuta la raspandirea mirosului. Articulatiile reprezinta si ele puncte cheie deoarece la fiecare miscare parfumul se va raspandi mai intens in atmosfera.

Poti sa iti parfumezi si hainele, dar nu exagera. Nu uita  ca subtilitatea este atuul suprem al unui parfum. Doua sau trei pulverizari sunt intotdeauna suficiente. Tine cont de tesatura din care sunt facute hainele – materialele naturale (lana, casmirul, matasea etc) mentin parfumul, in timp cele textilele sintetice il pot altera. De asemenea, incearca sa nu parfumezi o haina care a fost deja parfumata cu alta esenta. Amestecurile nu au intotdeauna efecte pozitive. Cateva trucuri: nu pulveriza direct pe haine, ci in aer, apoi lasa-te invaluita de norul de miresme; pastreaza o batista parfumata in poseta sau in buzunar; imprastie cateva picaturi din parfumul tau preferat in apa de clatit rufele sau in sifonier.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII