Elvetia, un paradis inzapezit

Elvetia, un paradis inzapezit

Elvetia, un paradis inzapezit

  • Elvetia, alegerea celor mai exigenti iubitori de ski, dar in general de zapada. Fie ca esti incepator sau ai facut cunostinta de mult cu partiile de ski, vei avea parte de o vacanta de neuitat intr-un paradis montan. Prima vizita cu siguranta nu va fi si ultima.

Elvetia, alegerea celor mai exigenti iubitori de ski, dar in general de zapada. Fie ca esti incepator sau ai facut cunostinta de mult cu partiile de ski, vei avea parte de o vacanta de neuitat intr-un paradis montan. Prima vizita cu siguranta nu va fi si ultima.

Saas-Fee (Valais, Elvetia)

Toata lumea se indragosteste de Saas-Fee intr-un mod anume. In aceste parti aproape totul este mare: satul din munti (poreclit si "Perla Alpilor") este înconjurat de o arena maiestuoasa de 13 piscuri falnice de peste 3 998 de metri (inclusiv Matterhorn si Dom). Acest peisaj este unul uimitor, într-adevar. Si, desi unii se asteapta ca in mod natural sa gaseasca partii de schi extinse, terenuri abrupte si varfuri dramatice, ghetarii au limitat aceatsa dezvoltare. Insa, Saas-Fee ofera turistilor unele dintre cele mai bune conditii de zapada dîn Europa, iar zona sa de ski Felskinn-Mittelallalin este destinatia de vara pentru skiorii impatimiti.

Avand în vedere situatia putin diferita (vizitatorii trebuie sa isi lase masinile in afara orasului, bazandu-se apoi pe câteva masini electrice), o alta atractie a orasului poate sa para nelalocul sau, si anume o celebritate, Chef Irma Deutsch, de la Hotelul Fletschhom. Ce cauta o astfel de personalitate culinara sofisticata pe un deal împadurit, într-o cabana-restaurant chiar in afara orasului? Femeile bucatari-sefi nu sunt obisnuite în Elvetia, insa adeptii intemationali gastronomici ii sunt atat de loiali incat o numesc "Perla Alpilor".

Ce este: oras, experienta, hotel, restaurant
Saas-Fee: 255 km est de Geneva (si est de Zermatt) aproape de granita cu Italia
Hotelul Fletschhom: telefon 4l/27-957-2131; fax  4l/27-957-2187
hotel.fletschhorn@saas-fee.ch; www.fletschhorn.ch
Ideal pentru vacanta: lunile Iunie-Octombrie, si de la mijlocul lunii Decembrie pana in luna Mai

Murren (Bernese 0berland,  Elvetia)

Berner Oberland nu este un secret: cea mai populara destinatie din Elvetia pe tot parcursul anului de turism, si asta datorita micilor sate de munte, precum Murren. Indreptat spre masivul Jungfrau Murren este cel mai populat sat din canton. Murren este considerat locul de nastere al curselor de ski în forma sa moderna (incepatorii sunt sfatuiti sa isi gaseasca alt loc); in 1924 a fost organizata aici prima cursa de slalom. Cursa locala Arlberg-Kandahar este acum considerata ca fiind Campionatul Mondial neoficial al tarilor alpine. Nimic nu rivalizeaza cu cei 14.5 km provocatori, cu uluitoarea vedere din Schilthom. La fel de popular si printre nonskiers este Piz Gloria, cu o panorama a varfurilor si lacurilor de 360 grade la o inaltime de doar 2 969 metri.

Restaurantul Piz Gloria a devenit faimos in anul 1969 cu ajutorul thriller-ului James Bond “Pe Seruice Her Majesty's Secret”, si incomparabilul sau cuib de vulturi. Conceput ca o mare nava extraterestra (Cine altcineva ar fi putut construi ceva acolo sus?) si ancorat de roca alpina, Piz Gloria va ofera o vedere panoramica incomparabila, iar pasta speciala a lui James Bond si desertul 007 din cinci linguri de inghetata nu va vor dezamagi papilele gustative.

Ce este: oras, experienta, restaurant
Unde se afla Murren: 31 km sud de Interlaken
Contact: www.myswitzerland.com
Restaurantul Piz Gloria: Schilthom
Contact: Tel 41/33-856-2156
Ideal pentru vacante: lunile Ianuarie si Februarie pentru ski

St. Moritz si Glacier Express (Engadine, Elvetia)

St. Moritz nu este numai pentru cei care apreciaza “the Ritz”. In ciuda amestecului cosmopolit de persoane, sange-albastru si staruri de cinema care au ajutat la crearea acestei iubite (si, da, intime) statiuni, St. Moritz nu este atat de ultra-exclusiv precum lasa impresia. St. Moritz poate fi un loc superb, in general, sportiv, cu partii de schi superbe; iar spre bucuria tuturor, la o altitudine de 1829 de metri, ninsorile sunt adesea prezente.

Exista o multime de activitati pentru cei care nu sunt innebuniti dupa ski, si anume faimoasa Cresta Run (realizata de Britanici), prima sania pentru topogan din lume, unde femeile nu pot participa. Luati in considerare o vacanta de vara aici, sau la minunatul Pontresina, la doar 6 km est de St. Moritz (centru de alpinism).

Se zice ca Glacier Express este cel mai încet tren expres dîn lume (în medie, 40 km pe ora), insa veti avea ocazia sa treceti prin inima Alpilor Elvetieni. Purtand cu mandrete culorile steagului Elvetian, expresul trece peste 291 de poduri si prin 9l de tuneluri, si traverseaza Trecatoarea Oberalp la 2 044 metri – o excursie de 271 km si sapte ore si treizeci de minute.

Ce este: oras, experienta
Unde se afla St. Moritz: 201 km sud-est de Zurich
Va puteti caza la Suvretta House: Via Suvretta
Contact: telefon 41/8l-836-3636,  fax 4l/8l  -836-37  37;
info@suvrettahouse.ch; www.suvrettahouse.ch
Glacier Express: din St. Moritz in Zernatt (dus-intors); rezervarea este obligatorie
Contact: www.raileurope.com
Ideal pentru excursii: lunile Iulie-Septembrie si de la sfarsitul lunii Decembrie pana in Martie

Zermatt (Valais, Elvetia)

Zermatt este o statiune foarte populata. În ciuda dimensiunii, si libertatea traficului, cuvantul care reprezinta Zermatt este “afacere”: un amestec international de skiori avansati dar si mai putin avansati care asteapta cu nerabdare sa incerce partiile. Cele trei partii de schi ajung pana la 2 926 metri, iar faimoasa Kleine Matterhorn va ofera cele mai înalte piste de schi din Europa. Iubitorii de ski insa trebuie sa incerce partia din Monte Rosa, de la aproape 4 572 metri, printr-un peisaj remarcabil cu ghetari. Zermatt este cunoscut de asemenea si pentru variatia de restaurante în locatii unice, precum si o viata de noapte apres-ski  foarte sanatoasa.


Exploratorul si alpinistul Britanic Edward Whymper, a fost primul care a urcat cei 4 475 metri ai Matterhorn-ului, in anul 1865, cu plecare din Zermatt. Nu cred ca ii veti putea urma pasii, insa aveti posibilitatea sa va cazati în acelasi hotel: Hotelul Monte Rosa, considerabil mai luxos astazi, decat la deschiderea sa în anul 1839.

Ce este: oras, experienta, hotel
Zermatt: 241 km est de Geneva la granita cu Italia
Hotelul Monte Rosa: Bahnhofstrasse
Contact: telefon 141/27-966-0333; fax 41/27-966-0330
monterosa@zermatt.chwww.lhw.com/monte.rosa
Ideal pentru vacante: lunile Februarie, Martie, Iulie-Octombrie

Festivalul de iarna al baloanelor cu aer cald (Chateau  d’Oex, Vaud, Elvetia)

Festivalul baloanelor cu aer cald nu mai este o noutate, insa baloane cu aer cald prin Alpi, în mijlocul iernii? La acest festival, aproximativ 65 de baloane din peste 15 tari urca cu gratie spre Alpi, in timp ce in statiune au loc mese organizate seri la rand. In timpul verii, puteti vedea baloanele cu aer cald in zona vaii Emmental, sau in caz contrar in Bernese Oberland.

Ce este: experienta, eveniment
Unde se afla festivalul de iarna: 64 km est de Lausanne, in vecinatatea Gstaad
Contact: How: travel@bombardsociety.comwww.bombardsociety.com
Cand are loc festivalul: 2 festivale au loc la mijlocul lunii Ianuarie, iar in timpul verii in luna August

Petermann’s Kunststuben (Kusnacht, Zurich, Elvetia)

Ceea ce este destul de bun pentru presedintele Elvetiei, este destul de bun si pentru majoritatea oamenilor. Iar acum, cand doua treimi din bucatarii sefi elvetieni triumvirati au plecat (Fredy Girardet este retras si Hans Stucki a murit), Horst Petermann domneste într-o liga proprie, continuand sa inspire bucatari care fac un loc semnificativ bucatriei elvetiene pe harta gastronomica. Intr-o sala de mese din secolul l9, asezata la malul unui lac, la marginea Zurich-ului, Petermann isi uimeste clientela internationala cu un meniu care este aproape total inventiv, fiecare îmbucatura fiind o revelatie. 

Ce este: restaurant
Unde se afla: Seestrasse 160 (Kusnacht se afla la 10 km sud de Zurich pe malul estic al lacului)
Contact: telefon 41/1-910-0715,  fax  41/1-919-0495
Cand: deschis in zilele de Marti-Sambata

Mai multe informatii despre Elvetia gasiti aici www.switzerland.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.leopoldohotel.com
www.chesagrischuna.ch
www.victoria-jungfrau.ch
www.swissotel.com
www.bestwestern.ch
www.doldergrand.com 
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII