Cum ingrijim tenul uscat?

Cum ingrijim tenul uscat?

Cum ingrijim tenul uscat?

  • Tenul uscat este o problema cu care se confrunta multe supereve, indiferent de anotimp, de varsta sau de obiceiurile cosmetice. De aceea, necesita o atentie speciala, care nu inseamna neaparat tratamente costisitoare sau creme minune, ci doar un plus de atentie in ingrijirea zilnica pentru care orice supereva isi acorda timpul necesar.

Tenul uscat este o problema cu care se confrunta multe supereve, indiferent de anotimp, de varsta sau de obiceiurile cosmetice. De aceea, necesita o atentie speciala, care nu inseamna neaparat tratamente costisitoare sau creme minune, ci doar un plus de atentie in ingrijirea zilnica pentru care orice supereva isi acorda timpul necesar.
 
In sezonul rece, problemele pe care le genereaza un ten uscat se accentueza, din cauza temperaturii scazute de afara, din cauza umiditatii scazute si mai ales a vanturilor puternice care diminueaza stratul natural, protector, al pielii. La randul sau, aerul cald, uscat, al surselor de caldura de orice natura, afecteaza hidratarea pielii. Asadar, pentru a evita problemele pe care le aveti din cauza tenului uscat este bine sa urmati cateva reguli simple de ingrijire, indiferent de anotimp:

Folositi apa calduta, nu fierbinte!

Apa fierbinte diminueaza umiditatea pielii, accentuand aspectele negative ale unui ten uscat. Apa fierbinte, in combinatie cu chimicalele din cosmeticele pentru baie, reprezinta o adevarata tortura pentru piele. Indiferent de circumstante, este bine sa utilizati apa calduta. Daca, din diverse motive, nu reusiti sa tineti cont in mod regulat de acest detaliu, atunci incercati macar ca dusurile fierbinti sa fie cat mai scurte si mai rare. Cum va dati seama ca apa este prea calda? Simplu – pielea se inrosesete instantaneu.

Hidratati-va pielea dupa orice contact cu apa!

Hidratarea este cuvantul magic pentru o piele moale si fina. Uscati-va pielea prin tamponare cu un prosop moale si nu prin frecare. Ideal este sa aplicati cremele hidratante pe pielea inca umeda. De asemenea, specialistii sustin ca uleiurile de corp sunt mai eficiente decat lotiunile. Uleiul extravirgin de nuca de cocos este unul dintre ingredientele de baza in ingrijirea tenului uscat, fiind absorbit relativ repede.
 
Folosirea sapunului in locuri publice poate sa dauneze pielii pentru ca nu aveti de unde sa stiti ce sapun folositi. De aceea este util sa aveti tot timpul la indemana un remediu – un ulei usor pentru maini, pastrat in poseta, este ideal. Pentru fata este bine sa aveti in permanenta la dispozitie un spray cu apa minerala (cele de la Evian si de la Vichy sunt extraordinare). Pulverizati usor, apoi masati obrajii cu putina crema de fata. Tenul este revitalizat instantaneu. Explicatia este simpla – apa intensifica hidratarea.

Evitati sapunurile solide!

Sapunul se poate uneori transforma intr-un dusman al pielii. Incercati sa il inlocuiti cu geluri de curatare care contin glicerina. Spuma de baie poate fi si ea nociva pentru tenul uscat. Inlocuiti-o cu uleiuri de baie aromatice.

Folositi masti exfoliante!

Hidratarea tenului este mai eficienta daca uleiurile si cremele sunt aplicate pe o piele curatata de impuritati. Utilizati o masca exfolianta sau un gel de dus abraziv, o data pe saptamana. Pentru rezultate mai bune, masati pielea timp de cateva minute, dupa ce ati aplicat gelul abraziv sau crema exfolianta. Unii specialisti sustin ca exfolierea este mai eficienta daca este uscata. Folositi un truc simplu, pentru efecte de durata: indepartati pielea uscata cu o perie pentru baie, inainte de a intra sub dus, frecand usor zonele uscate, afectate.

Investiti intr-un umidificator!

Umiditatea aerului este un factor esential pentru mentinera unui ten sanatos. Daca aveti tenul uscat este indicat sa folositi, macar acasa, un umidificator. Se spune ca pielea nu poate ramane mult timp hidratata, daca umiditatea aerului este mai mica de 30 %.

Hidratati-va, dar nu exagerati!

Multe supereve considera ca daca beau mai multa apa, vor avea un ten mai hidratat. Specialistii sustin insa ca acesta este doar un mit si ca pielea nu poate fi, de fapt, hidratata din interior. Adevarul este, probabil, undeva la mijloc, insa nu are sens sa exagerati cu consumul de apa. Incercati, mai bine, sa va echilibrati doza de apa zilnica si sa folositi, in acelasi timp, remedii aplicate direct pe piele.

Incercati pilulele cu ulei de peste!

Studii recente arata ca pilulele cu ulei de peste, de tip omega 3, sunt foarte eficiente pentru ingrijirea tenului uscat. Persoanele care le-au folosit marturisesc ca au resimtit efectele dupa cateva saptamani. Pilulele au, de asemenea, efecte benefice asupra unghiilor si asupra parului.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. crina andrea
    crina andreatrimis la 28/2/2011

    buna eu din pacate am un ten foarte uscat si orce crema folosesc numi da nici un rezultat as vrea sa pot face ceva am 23 de anisi am probleme doar toamna si iarna.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII