Alungati grasimea cu ajutorul dietei Viking

Alungati grasimea cu ajutorul dietei Viking

Alungati grasimea cu ajutorul dietei Viking

  • Dieta Jesus, in care cei ce se straduiesc sa slabeasca se roaga sa devina mai slabi, a ajuns in presa anul trecut. Acum este randul altei diete stravechi: dieta Viking. De ce? Daca mancati ca un viking, proteinele cum sunt cele din peste va dau o senzatie de satietate mai mult timp.

Dieta Jesus, in care cei ce se straduiesc sa slabeasca se roaga sa devina mai slabi, a ajuns in presa anul trecut. Acum este randul altei diete stravechi: dieta Viking. De ce? Daca mancati ca un viking, proteinele cum sunt cele din peste va dau o senzatie de satietate mai mult timp.

Se spune ca daca mancati ca un Viking, veti scapa de excesul de greutate nedorita – si nu veti lua din nou in greutate. Si vestea cea buna este ca painea revine in acest meniu!

Dieta scandinava Viking are scopul sa ofere tuturor celor care o urmeaza aceleasi beneficii pe care le ofera dieta mediteraneana (fructe si legume laolalta cu peste, lactate, ulei de masline si carbohidrati nerafinati precum pastele si painea alba) si o varietate de alimente la care ne putem gandi in acest an 2010.

Nutritionistii anticipeaza chiar ca dieta Viking ar putea fi pentru secolul 21 ceea ce a fost dieta mediteraneana pentru secolul 20.
Ea se concentreaza numai pe produse de sezon si locale, avand ca principiu un echilibru de proteine, carbohidrati si grasimi.
Mai concret vorbind, dieta este simpla insa variata: mixuri de cereale ca ovazul si orzul, fructele de padure, legumele, pestele, puiul si vanatul, insa cu putina carne de vita sau porc.

Ce include o masa pentru dieta viking?

O masa tipica pentru dieta viking poate include herring, macrou, somon sau pastrav, toate bogate in proteine si omega-3. Felurile obisnuite cu carne includ kebab de miel, chiftelute si carne slaba de vanat, asezonate cu varza si nap, ambele bogate in antioxidanti, sau umplute cu radacinoase si cartofi.

Dieta Viking este recomandata de expertii in obezitate, care au studiat-o intens in ultimii ani. Specialistii spun ca nivelul obezitatii din Scandinavia este la jumatate comparat cu Marea Britanie, iar dietele bogate in proteine cum este planul Viking au mai mult succes deoarece proteinele mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Coincidenta sau nu, renumitul chef scandinav Trina Hahnemann a publicat cartea The Nordic Diet, care dezvaluie de unde isi luau vikingii puterile de cuceritori, prin 75 de retete. Felurile simple Viking includ omlete cu sunca, sau gustari cu branza Jarlsberg si paine de secara.

Charlotte Madsen, care a deschis anul trecut restaurantul scandinav Madsen in Londra, la momentul potrivit pentru a avea succes, spune "mancarea nordica este inca ceea ce mancau vikingii – alimente sanatoase, zi de zi pentru omul obisnuit".

  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII