Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

  • Padurea Neagra a suferit un val de popularitate in randul furnizorilor de catering. Din acest motiv, merita sa ne amintim incomparabilul sau gust. Aceasta este o reteta light si nu contine faina.

Servire: 6-8 portii

Ingrediente:

  • 6 oua mari
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao (data prin sita)

Pentru umplutura:

  • 275 ml smantana
  • 1 lingura zahar pudra
  • 450 g cirese Morello (la cutie sau borcan)
  • 1-2 linguri Kirsch sau rom
  • 50 g ciocolata simpla

Veti mai avea nevoie de:
-2 tavi rotunde (20 cm) unse cu ulei de arahide, iar marginile tapetate cu hartie de pergament (de asemenea unse cu ulei)

Preparare:

Incalziti cumptorul la 180 garde C, iar dupa ce ati separat ouale, bateti bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se ingroasa putin. Apoi adaugati treptat cacaoa.

In continuare, bateti albusurile pana se intaresc, dar nu foarte tare; amestecati-le cu o lingura de metal in compozitia de galbenusuri, insa cu grija si miscari circulare fara a  pierde aerul din albusuri.

Impartiti amestecul rezultat intre cele doua tavi unse si lasati-le in cuptorul incins timp de 10-15 minute (nu va speriati daca dupa ce le veti scoate din cuptor se vor micsora-este normal). Cat sunt inca calde, scoateti foaia de pergament si lasati blaturile sa se raceasca usor.

Intre timp, bateti bine smantana cu zaharul pudra pana se ingroasa putin. Goliti conserva (borcanul) de cirese intr-o sita, amestecati sucul obtinut cu cele 2 linguri de Kirsk (sau rom) si pulverizati-l pe blaturile racite. Apoi cu ajutorul unui cutit paleta egalizati o treime din smantana batuta doar pe un singur blat. 

Opriti aproximativ 12 cirese intregi pentru decorarea tortului, iar restul taiati-le in jumatati, scoteti-le samburii (daca au) si aranjati-le pe blatul cu smantana.

In sfarsit, asezati cu grija deasupra cireselor al doilea blat, intindeti bine smantana ramasa, aranjati ciresele intregi si razuiti ciocolata peste tort.

Va dorim pofta buna!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. ionela
    ionelatrimis la 18/5/2016

    este delicios!

    Raspunde la acest comentariu
  2. ioana danut
    ioana danuttrimis la 8/2/2012

    ciresele morello (MORELLO CHERRIES) sunt visine!!! nu ati tradus bine. ORICUM RETETA E INTERESANTA SI MERITA INCERCATA

    Raspunde la acest comentariu
  3. oana
    oanatrimis la 3/2/2012

    am facut si eu,foarte gustos

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII