Atractii si hoteluri de lux in Portugalia

Atractii si hoteluri de lux in Portugalia

Atractii si hoteluri de lux in Portugalia

  • Portugalia are un climat mediteranean si este una din cele mai calduroase tari Europene; aici, turismul continua sa fie extrem de important, numarul de vizitatori continuand sa creasca semnificativ in urmatorii cinci ani. Supereva va recomanda cateva obiective care merita vazute si hoteluri de lux in care va veti simti cu adevarat un oaspete de onoare.

Portugalia are un climat mediteranean si este una din cele mai calduroase tari Europene; aici, turismul continua sa fie extrem de important, numarul de vizitatori continuand sa creasca semnificativ in urmatorii cinci ani. Supereva va recomanda cateva obiective care merita vazute si hoteluri de lux in care va veti simti cu adevarat un oaspete de onoare.

Pousada Rainha Santa Isabel (Estremoz, Alentejo, Portugalia)
Din cele 46 pousadas (hanuri) apartinand guvernului, Rainha Santa Isabell, situat intr-un edificiu istoric, este cel mai popular si apreciat. Integrat cu precizie in castelul Estremoz (din secolul al 13-lea -in mare parte reconstruit in secolul 18, in urma unui incendiu), pousada a fost original resedinta Regelui Dinis si a sotiei sale intrata in randul sfintilor, Regina Isabel. Vasco da Gama a venit aici in anul 1498 pentru a accepta darurile Regelui Manuel I pentru domnitorul Calcuttei, inainte de a naviga spre India.

Privelistea care a vrajit familia regala Portugheza este aceeasi si in zilele noastre, iar vizitatorii vor putea privi antichitatile muzeului, tapiseriile, tavane de aproape 7 metri inaltime, scarile monumentale, marmura si mobilele masive. Sala de mese este cavernoasa, insa atmosfera este dezghetata de caldura angajatilor, lista de vinuri si cina cu specialitati regionale. Aici veti putea alege una din cele 30 de camere de oapeti. Camera in care Sf. Isabel a murit in anul 1336 a scapat de la incendiu, iar cum este o mica capela deschisa publicului. Pentru o zi, veti avea posibilitatea sa traiti ca un rege/regina.

Ce este: hotel, oras.
Estremoz: 145 km est de Lisbon.
Pousada Rainha santa Isabel: largo Dom Dinis.
Contact: www.pousadasofportugal.com/portugal/estremoz.html

Evora (Alentejo, Portugalia)
Fiecare era si-a lasat amprenta in Evora, in zilele noastre fiind protejata ca o comoara nationala. O panoplie de case impunatoare si palate a caror arhitectura variaza intre stilul Medieval si Gotic-spre-Renascentist, numit Manueline.

Desi a fost comparata cu Florenta si Seville, orasul este Portughez, case albe si curti interioare acoperite cu tigla. Cand Maurii au fost eliminati in secolul al 12-lea dupa 450 de ani fructuosi in domiciliu, Evora a devenit destinatia favorita a regilor Portugaliei, si a inflorit ca centru de invatatura si arta in secolele 15 si 16, dupa care a cazut in obscuritate.  Inima Orasului Vechi cuprinde majoritatea locurilor de interes, precum Catedrala gotica si Biserica dos Loios din secolul al 16-lea. Adiacent bisericii si aproape de ruinele unui templu Roman din secolul 2 dedicat Dianei, se afla un fost conac baronial, numit acum Pousada dos Loios, el este unul din cele mai luxoase hanuri particulare din Portugalia.

Ce este: oras, hotel.
Evora: 138 km sud-est de Lisbon.
Pousada dos Loios: Largo Conde de Vila Flor.
Contact: www.pousadasofportugal.com/portugal/evora.html
Cand: majoritatea festivalelor au loc in ultimele 10 zile din lunile Iunie.

Padurea Bussaco (Coimbra, Beiras, Portugalia)
Izolata padure Bussaco (Floresta do Bussaco) nu este cu adevarat o padure, ci un enorm parc dendrologic inconjurat de ziduri, ingrijit cu atentie de calugarii locali timp de secole. Deoarece imperiul Portughez a crescut, copaci exotici au fost adusi din toate colturile  lumii, calugarii reusind sa formeze o splendida gradina botanica. Nu mult timp dupa ce ordinele religioase au fost suprimate in anul 1834, Regele Carlos I a imputernicit un designer Italian sa creeze un palat-ultima resedinta de vara construita de monarhia Portugheza-in mijlocul a 250 acri de padure.

Rezultatul este un amestec interesant de turnuri cu varf ascutit, turnulete si ferestre arcuite. In interior, fantezia continua cu vitraliile, picturile murale, costumele de armura si privelisti care o data au sedus familia regala. Acesta a fost terminat in anul 1907 iar Regele Carlos a fost asasinat in anul 1908. Incarnarea Palatului este palatul Hotel do Bussaco, unul din cele mai speciale hoteluri din Europa.

Ce este: amplasament, hotel.
Padurea Bussaco: 220 km nord de Lisbon, 111 km din Porto.
Palatul Hotel do Bussaco: Mata do Bussaco.
Contact: bussaco@almeidahotels.com; www.jpmoser.com/palacedobussaco.html
Cand: preferabil lunile Mai-Septembrie.

Obidos (Estremadura, Portugalia)
Invaluit intr-un zid Moorish (Maur), micul sat Obidos a fost considerat atat de placut incat a devenit zestrea reginei.  In anul 1282, Regele Dinis sa prezentat Reginei Isabel cu o feuda, drept cadou pentru nunta, iar pentru urmatorii 600 de ani, fiecare monarh Portughez a facut la fel, perpetuandu-i numele, Casa das Rainhas, Casa Reginei. Obidos este muzeul orasului, un monument national atat de pitoresc incat poate convinge orice vizitator -si sunt legiuni- sa creada ca poate fi un fotograf profesionist.

Impozantul castel din secolul al 15-lea a fost construit ca fortareata, si transformat intr-un palat regal in secolul al 16-lea. Acum, o aripa a fost transformata intr-o frumoasa camera pousada, oferindu-va sansa de a fi cavaler pentru o noapte in unul din cele mai atmosferice hoteluri din Portugalia.

Ce este: oras, hotel.
Obidos: 80 km nord de Lisbon.
Contact: guest@pousadas.pt; www.pousadas.pt
Cand: lunile Mai-Iunie si Septembrie-Octombrie.

Madeira (Portugalia)
Madeira face parte din Macaronesia (regiune vulcanica) si are un climat subtropical (favorabil culturilor de vita de vie -vinul de Madeira- trestie de zahar, bananieri, portocali, lamai).

Remarcabilul Palat Reid este necontestat regina a Funchal (cel mai mare oras din Madeira, situat pe coasta sudica a insulei principale; mai exista si alte orase importante: Porto Santo, Machico, Cámara de Lobos, Santa Cruz das Flores si Santana), capitala Madeirei, creata pentru acomodarea vizitatorilor aristocrati, inca de la deschiderea sa din anul 1891. Reid este invaluit in gradini inflorite, palmieri si pasari, facandu-va sa va simtiti ca intr-un adevarat paradis. Multi au ales acest hotel, printre ei numarandu-se si Winston Churchill, George Bernard Shaw, dar si alte celebritati. Restaurantul hotelului este considerat cel mai bun de pe insula.

Ce este: insula, hotel.
Madeira: 644 km sud de Lisbon, 483 km vest de Casablanca, Morocco.
Palatul Reid: Estrada Monumental 139, Funchal.
Contact: reservations@reidpalace.orient-express.com; www.reidspalace.orient-express.com

Sintra (Lisbon, Portugalia)
Lordul Byron si-a vazut deja partea cand a scris din Sintra  mamei sale, numind acest loc “poate cel mai incantator (sat) din Europa”. Astazi, cu acelasi climat bland si gradini care au facut din acest loc resedinta preferata a regilor Porughezi pe timp de vara, pentru mai mult de 500 de ani, ofera turistilor un loc idilic in ciuda caldurii si aglomeratiei din Lisbon. Aici veti vedea si dramatica cetatuie a Maurilor din secolul al 8-lea, Castelo dos Mouros, cu o priveliste uimitoare spre mare.

Ramaneti la Palazio de Seteais, un palat de vis al secolului al 18-lea; in cele mai vechi camere exista antichitati, candelabre din cristale si plafoane asemanatoare unei sali de bal.

Ce este: oras, hotel.
Sintra: 20 km nord-vest de Lisbon.
Hotelul Palat de Seteais: 8 Rua Barbosa do Bucage.
Contact: tivoli@tivoli.pt; www.tivolihotels.com
Cand: lunile Aprilie-Mai si August-Septembrie.

Mai multe informatii despre Portugalia veti gasi aici: 

www.visitportugal.com/
https://www.portugal-info.net/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.heritageavliberdade.com/
www.vilagale.pt/ 
www.jardinsdolago.com/
www.vivamarinha.pt/
www.hotelinfantesagres.pt

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. caesar_ave
    caesar_avetrimis la 2/3/2010

    Foarte frumos,dar v-as putea recomanda inca un hotel de 4 stele din Lisabona, la care am stat vreo trei nopti, cu o priveliste magnifica de jur-imprejurul Lisabonei (deci situat pe o colina), foarte romantic si cochet., discret si foarte linistit.Hotelul se numeste Albergaria Senhora do Monte.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII