Inelul de logodna perfect

Inelul de logodna perfect

Inelul de logodna perfect

  • Dincolo de orice clisee sau romantisme desuete, indiferent cand se petrece, momentul primirii inelului de logodna este special pentru orice supereva. De aceea, pentru ca momentul sa fie perfect este ideal ca inelul sa fie pe gustul fiecareia.

Dincolo de orice clisee sau romantisme desuete, indiferent cand se petrece, momentul primirii inelului de logodna este special pentru orice supereva. De aceea, pentru ca momentul sa fie perfect este ideal ca inelul sa fie pe gustul fiecareia.
 
Evident, asta presupune ca cel care il cumpara sa va cunoasca foarte bine preferintele in materie de bijuterii si, in acelasi timp, sa incerce sa va surprinda cu ceva inedit. Uneori, un „ajutor” subtil nu strica. Asta nu inseamna ca trebuie sa va torturati iubitii, oprindu-va in fata fiecarui stand cu bijuterii, insa o sugestie plasata abil in momentul oportun s-ar putea sa va aduca voua inelul perfect si persoanei iubite multumirea sufleteasca de a vi-l fi oferit.

Iata asadar cateva sugestii printre care v-ati putea regasi propriile preferinte:

Subtil

Foarte multe supereve prefera ca inelul de logodna sa fie clasic, cu o singura piatra, de dimensiuni medii, montata, de obicei, in aur. Daca piatra respectiva mai este si diamant, atunci inelul nu are cum sa nu fie perfect. Cum insa nu toata lumea isi permite sa cumpere diamante, acestea pot fi inlocuite cu succes de briliante, de opale, de perle sau de alte pietre pretioase si semipretioase. Pentru firile romantice, inelul de logodna poate avea un aer boem daca este lucrat in metale inchise la culoare, iar piatra este in culori estompate. Va puteti inspira din modelele create de Georgina Chapman, renumita pentru bijuteriile sale. Starurile se dau in vant dupa tot ceea cea poarta marca Georgina Chapman, iar prezentarile colectiilor Marchesa stralucesc si datorita bijuteriilor concepute de ea.

Inel verigheta

Avand in vedere ca inelul de logodna va fi urmat de verigheta, unele superevele prefera ca acesta sa fie asemanator cu verigheta pe care o vor primi in ziua nuntii pentru ca dupa aceea sa le poarte pe acelasi deget. Pentru a nu-i stirbi unicitatea, puteti alege un inel incrustat cu pietre sau, de ce nu, unul lucrat in filigran. Bijutierii se intrec pe ei insisi nu doar la capitolul maiestrie, ci si la acela al simbolisticii. De exemplu, un inel vandut de casa De Beers, in forma de verigheta, este incrustat cu diamante pentru ca, spun producatorii, diamantul este un simbol al eternitatii, iar forma in care sunt incrustate pietrele este aceea a unui lotus, floare care si ea simbolizeaza tot eternitatea.

Pentru un inel in forma de verigheta, dar mai nonconformist, va puteti inspira din modelele Lorei Leedham care a creat numeroase bijuterii inspirate din forma rocilor vulcanice. De asemenea, pentru a diferentia inelul de viitoarea verigheta puteti sa alegeti unul in forma de spirala (simbol al continuitatii).

Masiv

Desi nu sunt, in general, oferite ca inele de logodna, inelele masive, care sugereaza adesea opulenta sunt adevarate piese de rezistenta in toate magazinele de bijuterii. Asa incat, daca va doriti un astfel de inel de logodna nu are sens sa va lasati invinsa de prejudecati. Evident, asta presupune ca logodnicul dispune si de un buget adecvat, pentru ca majoritatea inelelor cu pietre pretioase foarte mari sunt si foarte scumpe. E drept ca ele vin insotite de tot felul de oferte (Casa Ritz, spre exemplu, ofera cadou celei care va purta inelul o manichiura gratuita, in contul celor peste 65 000 de euro, cat costa un inel), insa, de cele mai multe ori, astfel de bijuterii au cumparatori cu o anumita putere financiara. Unele dintre ele (cum este celebrul diamant verde de la Leviev) nici nu au un pret standard, acesta fiind negociat in particular, in functie de client.

Puteti alege intre modele simple, cu piatra masiva, montata pe o parte metalica mai fina sau modele mai bogat ornamentate, montura incluzand pietre de diverse dimensiuni. Ganditi-va insa si la faptul ca un astfel de inel va fi destul de dificil de purtat in orice imprejurare.

Nonconformist

Daca sunteti o persona nonconformista si relatia pe care o aveti cu partenerul care va va deveni logodnic este si ea nonconformista si vreti sa evidentiati acest lucru sau daca pur si simplu vreti sa iesiti din tipare, atunci de ce sa nu purtati un inel de logodna atipic? Bijutierii sunt foarte inventivi cand vine vorba de creatii inedite. De la semne zodiacale la animale sau insecte, totul se poate transforma... intr-un inel. O idee inedita ar fi sa va scrieti numele sau data logodnei in aur. Solange Azagury, de la Partridge’s, este experta in asa ceva, iar celebritatile sunt un fan declarat al bijuteriilor ei.

Daca vreti sa fiti „eco” (pentru ca tot este foarte la moda anul acesta) puteti sa optati si pentru inele confectionate din alte materiale decat metale sau pietre pretioase. Casa LeJu, spre exemplu, propune o intreaga gama de bijuterii eco-friendly.

Unii bijutieri s-au gandit si la momentele mai putin placute, care survin dupa o logodna si au inventat un nou tip de inel – inelul de... divort. De fapt, inventia se datoreza probabil unui studiu de piata care include si constatarea ca, statistic vorbind, in lumea contemporana divorturile sunt din ce in ce mai multe. 
 

Desi pare sa se transforme intr-o adevarata dilema, alegerea inelului de logodna ar trebui sa fie un prilej de bucurie pentru oricine, iar oferirea lui, un motiv de a transforma o zi obisnuita intr-una speciala. In fond, dincolo de preturi, metale si pietre, important este ceea ce se ascunde in spatele lui – dorinta unei iubiri eterne.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Simboluri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII