Ornamente de Craciun: amprente unice de copilasi

Ornamente de Craciun: amprente unice de copilasi

Ornamente de Craciun: amprente unice de copilasi

  • Desi este inca devreme sa ne gandim la ornamente de Craciun, nu este devreme si pentru acest mic proiect care implica si copilasul. Intr-un timp scurt, puteti crea impreuna amprente de manute. Le puteti pastra ca amintire, unele le puteti atarna in pomul de Craciun, iar altele pot fi oferite drept cadou celor dragi. Sunt un memento atat de simplu, dar uimitor de frumos.

Ornamente de Craciun: amprente unice de copilasi :)

Desi este inca devreme sa ne gandim la ornamente de Craciun, nu este devreme si pentru acest mic proiect care implica si copilasul. Intr-un timp scurt, puteti crea impreuna amprente de manute. Le puteti pastra ca amintire, unele le puteti atarna in pomul de Craciun, iar altele pot fi oferite drept cadou celor dragi. Sunt un memento atat de simplu, dar uimitor de frumos.

Vei avea nevoie:

  • "argila modelatoare" din bicarbonat de sodiu (reteta de mai jos)
  • hartie de pergament
  • un sucitor sau o farfurie plata
  • paie
  • o pensula mica
  • lipici alb
  • sclipici
  • panglica

Ingrediente pentru "argila modelatoare" din bucarbonat de sodiu

  • 1 1/4 ceasca bicarbonat de sodiu
  • 3/4 ceasca amidon de porumb
  • 3/4 ceasca apa

Acum, pur si simplu asezati ingredientele intr-un vas si incalziti la foc mediu in timp ce amestecati constant. Amestecul va incepe sa se ingroase si sa formeze o masa. Veti sti ca se face atunci cand seamana cu piureul de cartofi.

Dupa ce ati terminat, scoateti "lutul" din oala si puneti-l intr-un vas acoperit cu o carpa umeda pentru a se raci timp de 15 minute sau pana cand puteti lucra cu el.

Acum, sa facem ornamentul!

In primul rand, aveti nevoie de o mana de "lut", care este de aproximativ 1 centimetru la 1,5 centimetri grosime si suficient pentru a se potrivi mana copilului. Puteti face acest lucru cu ajutorul unui sucitor si un taietor de prajituri rotund, dar mie imi place marginile naturale atunci cand materialul este aplatizat cu un obiect plat, cum ar fi o farfurie.

Indiferent de modul in care faceti acest lucru, un singur lucru pe care l-as recomanda este sa folositi hartie de pergament, deoarece "lutul" este moale si se poate lipi de instrumentele de bucatarie, ceea ce va face dificila finisarea.

In continuare, asezati mana copilul in interiorul cercului de "lut" si apasati ferm.

Amprenta rezultata ar trebui sa fie frumoasa si usor de vazut. Nu sunt micile linii de palmier ale palmei adorabile? Daca imprimarea nu functioneaza la fel de bine cum doriti de la prima incercare, puteti incerca intotdeauna din nou. In cazul in care este necesar, puteti uda mana un pic, inainte de rulare, pentru a oferi putina umiditate in plus.

Atunci cand amprenta este asa cum doriti sa fie, utilizati un pai pentru a crea cele doua gauri, care ulterior vor fi folosite pentru a agata ornamentul - nu le puneti prea aproape de margine! Acum se lasa la uscat ... cca 24 de ore, sau chiar mai mult.

E timpul pentru finisare: decorarea! periati cu lipici alb marginile exterioare (nu si pe amprenta) apoi presarati sclipici, scuturand atent excesul. Continuati procesul pana cand rezulta ceea e va doriti.

Nu e un pas necesar, dar la final mai puteti folosi si un spray fixativ. Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa legati panglica prin gauri si gata!

Cu aceeasi reteta, puteti face si alte ornamente, ca de exemplu mici inimioare din degetele. Cum?

Taiati aluatul intr-o forma rotunda mai mica (sa aiba o grosime de cca 1 cm maxim), apoi ajutati copilul sa faca amprente cu ajutorul degetului aratator. Puteti face doar o singura amprenta in centru sau o inimioara folosind degetul aratator de la ambele manute, amprente alaturate. Continuarea este identica ... faceti o gaurica pentru panglica, lasati la uscat, dati cu lipici apoi sclipici si gata! Sau de ce nu, daca copilul este mai mare, lasati-l sa coloreze amprentele singur :)


 

SUPEREVA.RO va ureaza Sarbatori Fericite !!!

Interesant de citit:
Cei mai ciudati brazi de Craciun

Impodobirea bradului de Craciun este unul dintre cele mai frumoase momente ale sarbatorii mult asteptate. De la an la an, orice mica schimbare a decoratiunilor este un prilej de bucurie, dar si o… ... citeste

Cum decoram ferestrele si usile de Craciun?

Una dintre bucuriile Craciunului este, cu siguranta, nerbadarea de impodobi bradul si intreaga casa cu straie de sarbatoare, care insufla o mare parte din spiritul Craciunului. De cele mai multe ori,… ... citeste

Meniu special de Craciun-2013

V-am obisnuit ca in fiecare an sa propunem cateva idei de meniu pentru Craciun, dar sa nu includa preparatele traditionale precum sarmalute, aperitive cu slaninuta sau cozonaci. Iata asadar, meniul… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Craciun

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII