Iasomia sau Jasminum Grandiflorum

Iasomia sau Jasminum Grandiflorum

Iasomia sau Jasminum Grandiflorum

  • Iasomia este în mare parte utilizata in medicina ayurvedica (medicina traditionala indiana) pentru infectii cu febra ridicata, conjunctivita, insolatie, dermatita, precum si pentru cancerul la oase, la san, ganglioni limfatici. Aceasta trateaza pielea uscata, grasa sau sensibila si ajuta la cresterea elasticitatii.

Denumire stiintifica: Jasminum Grandiflorum
Familia: Oleaceae
Denumire populara: iasomie, iasmine, lamaita
Habitat: nativa din China, Japonia si estul Indiei

Descriere

Iasomia este un arbust, care ajunge pana la 15 metri în înaltime. Tulpina si frunzele sunt verzi iar florile albe dulci mirositoare (acestea sunt utilizate sub forma de ceai, macerate în ulei sau extract alcoolic).

Proprietatile iasomiei

Iasomia este în mare parte utilizata in medicina ayurvedica (medicina traditionala indiana) pentru infectii cu febra ridicata, conjunctivita, insolatie, dermatita, precum si pentru cancerul la oase, la san, ganglioni limfatici. Aceasta trateaza pielea uscata, grasa sau sensibila si ajuta la cresterea elasticitatii. Insa, cu mare succes, iasomia alunga si stresul, deprimarea, depresia, anxietatea, oboseala, crampele menstruale, imbunatateste circulatia sangelui, accelereaza metabolismul si scade riscul aparitiei unor cheaguri de sânge.

Administrare

Ceai de iasomie: intr-o cana cu apa clocotita (250 ml) se lasa la infuzat 2 linguri de frunze si flori de iasomie (sau doar flori) timp de 15 minute; se consuma 1-2 cani pe zi dupa mese; ceaiul este recomandat pentru raceli, migrene, febra, gastrite, cefalee. In medicina chinezeasca, ceaiul de iasomie este folosit de sute de ani (imbunatnd circulatia sangelui si inlaturand cefaleea, migrena)

Uleiul volatil de iasomie: folosit in cosmetica, aromaterapie si este indicat a se administra diluat cu apa sau ceai, niciodata in stare pura, deoarece poate produce produce iritatii ale mucoaselor digestive si renale

Macerat de iasomie in ulei: in 250 ml ulei se adauga 6 linguri flori de iasomie si se lasa la macerat 10 zile; acesta calmeaza durerile reumatice (se aplica pe locul dureros)

Atentie!

  • nu consumati ceai de iasomie inainte de culcare, pe stomacul gol,daca sunteti insarcinata, sau daca suferiti de hiperaciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastric sau ulcer duodenal
  • ceaiul de iasomie este afrodisiac

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Romanescu Maria
    Romanescu Mariatrimis la 3/7/2012

    Maceratul in ulei e bun si in cancerul de san. Se fac masaje usoare pe sanul afectat

    Raspunde la acest comentariu
  2. Florentina
    Florentinatrimis la 9/1/2012

    Buna ziua, am descoperit intamplator articolul dumneavoastra si as avea o corectie de facut, cu voia dumneavoastra. Se face o confuzie si se amesteca caracteristicile intre iasomia ca atare (jasminum grandiflorum)care nu poate fi cultivata la noi decat in ghiveci si arbustul de lamaita, numita impropriu si iasomie, pe numele ei latinesc Philadelphus, care are cu totul alte proprietati si din cate stiu eu nu se foloseste intern, ci numai ca spalaturi in zona genitala impotriva candida albicans. Sper ca v-am fost de folos,Florentina

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII