Fericirea si sanatatea dumneavoastra

Fericirea si sanatatea dumneavoastra

Fericirea si sanatatea dumneavoastra

  • Stim cu totii cand suntem fericiti si cand nu. Dar ce anume ne face mai fericiti? Raspunsurile variaza si uneori ceea ce credem ca ne va face fericiti ne poate alunga fericirea pe termen lung. Iata cateva strategii simple de a va descoperi un eu mai fericit si mai sanatos.

Stim cu totii cand suntem fericiti si cand nu. Dar ce anume ne face mai fericiti? Raspunsurile variaza si uneori ceea ce credem ca ne va face fericiti ne poate alunga fericirea pe termen lung. Iata cateva strategii simple de a va descoperi un eu mai fericit si mai sanatos.

Este usor sa ne lasam prinsi in iuresul si agitatia zilelor care trec una dupa alta si sa pierdem din vedere lucrurile care ne aduc fericirea. Fericirea adevarata. Insa daca avem grija ca termometrul fericirii personale sa afiseze valorile corecte vom avea numai de castigat.

Fericirea influenteaza sanatatea
Oamenii fericiti au inima si arterele mai tinere, iar varsta lor reala este mai mica decat cea din buletin. Oamenii fericiti isi revin mai repede dupa operatii, suporta mai bine durerile, au tensiunea mai scazuta si au o speranta de viata mai mare decat cei nefericti.

Studiile arata si ca oamenii fericiti au sistemul imunitar mai puternic – fac mai rar raceli si alte viroze. Iar cand fac viroze, simptomele lor tind sa fie mai usoare. Deloc surprinzator, oamenii fericiti sunt mai eficienti cand se ocupa de propria sanatate. Atunci cand oamenii devin mai fericiti, si starea lor de sanatate este mai buna. Fac mai multa miscare fizica, folosesc cremele de protectie solara si fac controale medicale in mod regulat.

Cum puteti fi mai fericiti?
Oricine doreste sa fie fericit, iar avantajele sunt evident, destule. Insa adevarul este ca oamenii nu se pricep mereu sa spuna ce anume ii face fericiti. Daca sunteti in cautarea fericirii de lunga durata, poate este cazul sa invatati cateva trucuri noi.

Ce este fericirea?
Stim cu totii cand suntem fericiti si cand nu. Dar intrebati vreo zece oameni ce anume ii face fericiti si ce nu si este posibil sa obtineti o gama variata de raspunsuri, de la "privitul unui apus de soare" sau "timpul petrecut cu cei mai buni prieteni" la "reducerile mari in magazinele de firma" sau "castigarea campionatului local de forbal."

Definirea fericirii nu este chiar asa de simpla
In efortul de a da o definitie cat mai precisa, cercetatorii au pus la punct o serie de intrebari care masoara satisfactiile vietii, buna dispozitie si ceea ce percepe fiecare ca fiind starea de bine. Unii savanti incep chiar sa foloseasca imaginile cerebrale computerizate spre a intelege mai bine psihologia fericirii. Iar economistii au sarit si ei in trenul care duce spre fericire, sperand sa calculeze valoarea fericrii intr-un context sociopolitic.

...si ce au descoperit savantii? Care sunt ingredientele vietii fericite?
Partial, este mostenirea genetica. Nivelul fericirii nu este predeterminat integral de gene, dar genele categoric joaca un rol, asa cum joaca un rol in starea generala de sanatate. Unii cercetatori estimeaza ca intre 40% si 50% din capacitatea unei persoane de a fi fericita poate fi predeterminata genetic. Iar desi asta inseamna ca unii oameni norocosi au o mai mare inclinatie spre fericire, nu exista vreo garantie ca vor duce o viata de vis. Din fericire, dovezile arata ca chiar cei mai morocanosi dintre noi pot invata sa fie fericiti.

Si chiar trebuie sa invatam sa fim fericiti
In mod instinctiv, avem tendinta de a ne concentra energiile asupra lucrurilor care ne aduc cea mai mare placere pe moment. Chiar cand stim ca nu este bine ce facem.

Testati-va Know-How-ul in fericire
Credeti ca stiti secretul fericirii? Urmariti cata fericire contin unele dintre raspunsurile frecvente si veti fi surprinsi sa aflati adevarul.

Un masaj si o zi de rasfat la spa
Aahhh, daa.. O zi la spa nu este numai placuta, dar este si o cale de a scapa de stres. Iar mentinerea sub control a nivelului de stres va avea un efect pozitiv asupra starii dumneavoastra de bine fizic si emotional.

Un castig de un milion de euro
Un castig de un milion de euro va va aduce fericirea instantanee, in mod sigur. Dar fericirea in general si pe termen lung? Nu prea. Cititi mai departe ca sa intelegeti de ce banii nu va vor cumpara fericirea.

O saptamana la mare cu cei mai buni prieteni
Faptul ca petreceti un timp de calitate cu prietenii apropiati este una dintre componentele cheie ale vietii fericite. Iar faptul ca va rezervati timp ca sa va relaxati va mentine si nivelul stresului redus. Dar nu asteptati sa apara vreo oportunitate deosebita (ca vacanta la mare) de a petrece timpul cu prietenii.

Sa slabesc 5 kilograme
Este important pentru sanatatea si fericirea dumneavoastra sa va mentineti greutatea la un nivel sanatos. Dar alternarea curelor dure cu perioadele de indopat este mai probabil sa va duca la infometare sau la o greutate si mai mare in locul fericirii dupa care tanjiti.

Pacea mondiala
Este o aspiratie nobila, desigur, insa ar trebui sa incepeti de la obiective ceva mai modeste – a va stabili obiective nerealiste poate fi o piedica in calea fericirii. Va puteti aduce contributia la pacea lumii participand la activitatea unei organizatii care sustine rezolvarea non-violenta a conflictelor sau alt aspect care promoveaza pacea daca aveti convingeri ferme in aceasta privinta. Ajutandu-i pe altii si faptul ca aveti un tel in viata va poate face mai fericiti.

In cele din urma, sa faceti ordine in garaj
Poate nu pare la fel de stralucitor, insa activitatea asta ofera satisfactii. Faptul ca faceti ordine in gramada de obiecte si creati un spatiu utilizabil va va da un sentiment de realizare care in mod garantat va va imbunatati starea de bine.

Puterile supranaturale
Supereroii au niste puteri grozave, fara indoiala. Dar pot cauza mai mult stres decat fericire. In plus, nu le veti avea niciodata. Iar concentrandu-va asupra unor scopuri mai palpabile, va va fi mai usor sa le transformati in realitate, iar asta va va face fericiti.

O plimbare (sau o alergare) in parc
Activitatea fizica este o metoda grozava de a va ameliora imediat starea de bine. Iar facand loc exercitiilor fizice in programul zilnic veti fi si mai sanatosi si mai fericiti pe termen lung.

O crestere brusca a valorii actiunilor de la bursa
Este un lucru intelept sa investiti in viitor, insa nu chiar foarte intelept sa legati fericirea de volutia bursei. Investiti mai bine niste capital emotional in relatia dumneavoastra si in dezvoltarea personala si este posibil sa constatati o crestere stabila a cotatiilor fericirii.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII