Top 10 obiective turistice in New York

Top 10 obiective turistice in New York

Top 10 obiective turistice in New York

  • Zgarie-norii sai contureaza amenintator strazile pe care 8 milioane de New Yorkezi le strabat zilnic in drum spre servici. Ei spun ca New York-ul este capitala lumii…si poate ca este. Cu numele sau oficial "The City of New York" si prescurtat NYC, acest oras este cel mai populat din Statele Unite ale Americii. Pentru mai multe detalii, va impartasim topul celor mai interesante obiective turistice din New York.

Zgarie-norii sai contureaza amenintator strazile pe care 8 milioane de New Yorkezi le strabat zilnic in drum spre servici. Ei spun ca New York-ul este capitala lumii…si poate ca este. Cu numele sau oficial "The City of New York" si prescurtat NYC, acest oras este cel mai populat din Statele Unite ale Americii. Pentru mai multe detalii, va impartasim topul celor mai interesante obiective turistice din New York.

Muzeul American de Istorie Naturala

Aici exista dinozauri! Plus aproximativ 36 milioane de alte lucruri, incepand de la roci lunare pana la topazul Brazilian. Nu ratati Sala de Biodiversitate sau de diorama animalelor si a vietii satului. Cea mai recenta piesa a sa este futuristul Centrul Rose pentru Spatiu si Pamant, care gazduieste Planetariul Hyden, si cel mai puternic simulator de realitate virtuala din lume ca marime, oferind turistilor o calatorie prin Calea Lactee si nu numai…
Unde se afla: Central Park West at79th St
Contact: tel. 212-769-5100; https://www.amnh.org/

Central Park

Deschis in anul l859 cu un design de Frederick Law Olmsted si Calvert Vaux, cei 843 acri  ai Central Park-ului sunt un miracol urban, o oaza de verdeata inconjurata din toate partile de cladiri inalte. Atractiile din parc includ Fantana Bethesda, romanticul Restaurant Loeb Boathouse, Wollman Memorial Ice Rink, Sheep Meadow (Lunca Ovinelor - un gazon enorm si loc ideal de plaja), caruselul cu 58 de cai sculptati de mana si Conservatory Garden, un refugiu aflat in coltul de nord-est al parcului. P e timp de vara, vizitatorii pot lua parte la spectacole gratuite oferite de Metropolitan Opera si Filarmonica din New York
Unde se afla: intre 59th si ll0th Sts. (de la sud la nord) si Fifth Ave. si Central Park West (de la est la vest)
Contact: tel. 212-310-6600; www.centralparknyc.org

Empire State Building

Desi nu este cel mai frumos zgarie-nori din New York (acest titlu fiind deja castigat de Chrysler Building de pe 42nd Street), Empire State Building este, fara indoiala, cea mai iconica, ridicandu-se ambitios pana la 443 metri de pe 34th Street si scaldandu-se pe timp de noapte in conditii de iluminare atent alese. Încheiata in anul l931 - cu doi ani inainte de profetica catarare a lui King Kong - Empire State Building a domnit ca cea mai inalta cladire din lume (timp de 41 de ani) pana la turnurile gemene ale complexului World Trade Center (1970 – 1972), insa a ramas cea mai romantica constructie a orasului.
Unde se afla: Fifth Ave. at 34th St.
Contact: tel. 212-736-3100; www.esbnyc.com

Museul Frick

Construit in anul 1914, acest conac al secolului al 18-lea in stil francez gazduieste o colectie intima de arta, in cea mai mare parte Europeana. Mult iubit pentru intimitatea si lipsa relativa a multimilor de oameni, newyorkezii pot admira in liniste lucrarile lui Rembrandt, Vermeero Holbein, Veldzquez, Titian, El Greco, Bellini sau Goya.
Unde se afla: 1 E. 70th St. at Fifth Ave.
Contact: tel. 212-288-0700; www.frick.org

Lincoln Center

Din anul 1962, cand unul din cele opt teatre ale sale a fost deschis, cei 15 acri al complexului Lincoln Center a fost piesa centrala a performantelor artistice din New York, cu douasprezece organizatii artistice care includ New York City Ballet, American Ballet Theatre, Filarmonica din New York si Metropolitan Opera, in general considerate a fi cele mai bune din lume (cele 12 organizatii sunt: Chamber Music Society of Lincoln Center, Film Society of Lincoln Center, Jazz at Lincoln Center, Juilliard School, Lincoln Center Theater, Metropolitan Opera, New York City Ballet, New York City Opera, New York Philharmonic, New York Public Library for the Performing Arts, School of American Ballet, Lincoln Center for the Performing Arts, Inc.).
Unde se afla: Broadway si 64th St
Contact: tel. 212-546-2656; www.lincolncenter.org

Muzeul Metropolitan de Arta

Este unul din cele mai mari si mai bune muzee din emisfera de vest cu o colectie de peste 2 milioane de opere din intreaga lume, incepand de la epoca de piatra si pana in secolul al 2l-lea. Fondat in anul 1870 si mutat in locatia prezenta in anul 1880, muzeul sa extins la un asemenea grad incat, constructia sa originala Gotica este acum complet inconjurata de completari. Atractii includ galeriile romane si grecesti, costume, accesorii, instrumente muzicale, colectii de picturi europene (cu lucrari apartinand lui Tiepolo, Cezanne, Vermeer si Monet), armuri antice si colectii egiptene (cu mumii, sphinx si minunatul Templu din Dendur). De asemenea, remarcabila este si camera Frank Lloyd Wright, aranjata pentru a reflecta camera lui Francis W. Little.
Unde se afla: 1000 Fifth Ave at. 82nd St.
Contact: tel. 212-535-7710; www.metmuseum.org 

Muzeul de Arta Moderna

Dupa ce a fost inchis pentru renovare timp de doi ani si jumatate, MoMA a fost redeschis in noiembrie 2004. Remodelat si extins in conformitate cu un design apartinand lui  Yoshio Taniguchi, Muzeul de 58 529 metri patrati este aproape de doua ori dimensiunea cladirii originale. Fondat in anul 1929 pentru a promova noi abordari ale expresiei artistice, MoMA gazduieste cele ami frumoase coelctii de opere din lume din secolul al  19-lea pana in prezent, inclusiv cele apartinand lui van Gogh, Picasso, Matisse si Jackson Pollock. Alte importante opere includ cele 3.000 de obiecte de colectie de Arhitectura si Design (de la aparate, pana la automobile si elicoptere); colectia de film si mass-media, cu cele 19.000 de filme, si colectia de fotografie, cu lucrari apartinand lui Man Ray, Walker Evans, Dorothea Langeo si Ansel Adams, printre altele.
Unde se afla: MoMA, 11 W. 53rd St.
Contact: tel. 212-708-9400; www.moma.org

Rockefeller Center de Craciun

A fost construit in anul 1930 de catre John D. Rockefeller; complexul este o capodopera a arhitecturii moderne rationalizate, bogata in lucrari in relief , sculptura si Art Deco, care revine la mitologia greaca, in timp ce plateste un omagiu optimismului American in fata Marii Depresiuni. Centru arata cele mai bine in perioada sarbatorilor de Craciun, cand un molid Noevegian de 22-27 de metri este afisat ca oficialul copac de Craciun al orasului. Dupa ce v-ati relaxat facand o tura pe patinoarul artificial, nu trebuie sa ratati o vizita  la Radio City Music Hall (coltul din Sixth Ave. si 50th St.; tel. 212-247-4777; www.radiocity.com), capodopera complexului Deco, pentru spectacolul anual de Craciun.
Unde se afla: intre 48th si 50th Sts. (de la sud la nord) si Fifth si Sixth Aves;. (de la est la vest)
Contact: tel. pentru Rockefeller Center: 212-632-3975; www.rockefellercenter.com 

Statuia Libertatii si Insula Ellis

Lady Liberty (al carui nume oficial este Liberty Enlightening the World) a fost proiectat de Auguste-Bartholdi Frederic si inginerul Alexandre-Gustave Eiffel, si a fost prezentat ca un cadou al Frantei pentru Statele Unite in  anul l885 ca un simbol al prieteniei si cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la declararea independentei Americii de Nord. Ea are o inaltime de 93 m, un invelis de cupru si o greutate de 225 tone. 

Usor la nord de Liberty Island, insula Ellis a fost simbolul imigratiei americane, punctul de sosire pentru mai bine de 12 milioane de oameni, intre anii 1892 si 1954. Astazi, aproximativ 40% dintre americani au un stramos care au intrat in tara prin insula. O renovare care a durat 6 ani in anii 1980, a salvat insula de la scoaterea din uz, transformand-o intr-un memorial in miscare si centru de interpretare, unde americanii isi pot cerceta patrimoniul si reconstrui sosirea stramosilor lor. Cei carenu doresc sa viziteze monumentele, dar doresc sa vada Statuia Libertatii si skyline-ul Manhattan-ului,  pot alege o mini excursie cu feribotul Staten Island.
Contact: informatii pentru feibot la tel. 212-269-5755; www.circlelineferry.com; www.nps.gov/stli

Times Square/42nd Street

O data capitala divertismentului a Americii, plina de farmec si glamour, Times Square a degenerat din anii 1970 intr-o mlastina de droguri si strazi pline prostituate. Totul sa schimbat in anii 1990, cand orasul a invitat Disney si o serie de giganti in afaceri pentru a colabora in revitalizarea zonei. Drept urmare, astazi prezinta urme mici de dovezi ale trecutului.
Unde se afla: tehnic inter 42nd si 48th Sts. (de la sud la nord), de-a lungul Broadway-ului si Seventh Ave.

Mai multe detalii despre New York veti gasi aici:

https://www.iloveny.com/
https://www.nycgo.com/

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. alexandra
    alexandratrimis la 30/4/2013

    misto

    Raspunde la acest comentariu
  2. Ralu
    Ralutrimis la 2/5/2012

    Este un articol foarte interesant si cred ca o sa ii ajute pe parintii mei in excursia pe care o sa o faca in New York in mai putin de o saptamana.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII