Machu Picchu sau natura imblanzita de om

Machu Picchu sau natura imblanzita de om

Machu Picchu sau natura imblanzita de om

  • Se spune ca pentru turistul impatimit, lumea nu are limite. Descoperirea de locuri noi, care sa desfete privirile dornice de cunoastere si sufletele insetate de necunoscut este eterna voluptate a omului care nu inceteaza sa se minuneze de privilegiile oferite de natura sau de minunile savarsite de semeni. Un astfel de privilegiu este Machu Picchu, una dintre minunile arheologice ale lumii.

Se spune ca pentru turistul impatimit, lumea nu are limite. Descoperirea de locuri noi, care sa desfete privirile dornice de cunoastere si sufletele insetate de necunoscut este eterna voluptate a omului care nu inceteaza sa se minuneze de privilegiile oferite de natura sau de minunile savarsite de semeni. Un astfel de privilegiu este Machu Picchu, una dintre minunile arheologice ale lumii.

Machu Picchu - aflat la numai 130 de km de Cuzco, vechea capitala a incasilor, a carei arhitectura era comparabila cu cea a romanilor, Machu Picchu este una dintre minunile lumii noi, daca ar fi sa luam drept reper controversata lista alcatuita in 2007. Descoperite in 1911, de catre arheologul Hiram Bingham, ruinele orasului Machu Picchu se numara printre locurile pe care orice turist impatimit vrea sa le vada macar o data in viata. Originile orasului se pierd in negura timpului, constructia sa datand probabil de prin secolul al XV-lea, iar utilitatea cocneperii sale este inca o enigma pentru cercetaori. Unii sustin ca Machu Picchu a fost initial o fortareata sau o inchisoare, altii sustin ca era un oras strategic din punct de vedere economic, iar altii fac referire la faptul ca era considerat un oras religios. Enigmatica ramane si parasirea orasului de catre locuitori i sai la mai putin de un secol de la ridicarea lui. Un lucru este cert – miturile arata ca Machu Picchu („vechiul pisc”, in traducere) era considerat un loc sacru, pe care incasii l-au transformat intr-o adevarata minune de 5 mile patrate, inconjurata de terenuri propice agriculturii, de multe izvoare si delimitat in mod natural de restul peisajului.

Orasul in sine este un adevarat monument arhitectural, prin conceptia elaborata a constructiilor, prin ingeniozitatea cu care fiecare centimetru de teren este folosit pentru a contribui la realizarea unui tot unitar. Are aproximativ 200 de cladiri de diverse forme, atentia turistilor fiind atrasa mai ales de observatorul astronomic, de piatra Intihuatana sau de cadranul solar. Arhitectura inedita de ansamblu, care continua sa uimeasca pe cei interesati de mitologie, prezinta asemanari izbitoare cu mitul european al labirisntului lui Dedal. De altfel, Machu Picchu este un imens labirint, a carui prezenta ascunde numeroase enigme. Existenta strazilor pavate (peste 16 000 de km) este un alt element care frapeaza, la un popor care nu a cunoscut roata si, prin urmare, niciun fel de vehicol.

Dominand valea adanca a raului Urubamba, Machu Picchu este unul dintre punctele de atractie care face ca peste 400 000 de turisti sa viziteze anual Peru. Perioada ideala pentru a vizita orasul pierdut al incasilor este intre iunie si august, cand drumul de la Cuzco la Agua Calientes este o adevarata desfatare pentru turistii pasionati de privelisti naturale inedite. Drumul poate facut cu un tren de lux (Orient Express) prin ale carui ferestre poate fi admirata privelistea de vis a Anzilor. Evident, pentru cei dornici de aventura, exista si varianta parcurgerii drumului pe jos, insa acest lucru necesita patru zile destul de obositoare.

Odata ajunsi la destinatie, nu trebuie decat sa va bucurati de peisaj si de serviciile de lux oferite de hotelul din apropierea orasului, Machu Picchu Sanctuary Lodge, care se incadreaza in aceeasi parametri de lux ca si calatoria cu Orient Expresul.

O vacanta in Peru poate parea o initiativa destul de indrazneata, insa este o alternativa ideala la o vacanta clasica, petrecuta intr-o statiune in care ati mai fost deja. Veti avea ocazia sa vedeti o lume inedita, in care timpul este relativ, in care totul pare suspendat. Iar Machu Picchu este apogeul acestei lumi.

Mai multe informatii despre un sejur in Peru:

www.perurail.com
machupicchu.orient-express.com 
www.visitperu.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII