Ce trebuie sa stim despre cosmaruri?

Ce trebuie sa stim despre cosmaruri?

Ce trebuie sa stim despre cosmaruri?

  • A visa poate fi o experienta extraordinara. Cercetarile arata ca majoritatea oamenilor au între patru si cinci vise pe noapte, insa multi nu si le amintesc. Visele ne pot ajuta sa recunoastem lucruri noi, lucruri pe care le ignoram în timpul orelor de veghe.

A visa poate fi o experienta extraordinara. Cercetarile arata ca majoritatea oamenilor au între patru si cinci vise pe noapte, insa multi nu si le amintesc. Visele ne pot ajuta sa recunoastem lucruri noi, lucruri pe care le ignoram în timpul orelor de veghe.

Cu toate acestea, oricat de incredibile pot fi visele, ele pot fi de asemenea si destul de  înfricosatoare. Din timp în timp, fiecare om are un cosmar. Acesta este un vis obisnuit in care se intampla ceva care te sperie sau te supara. Cosmarurile pot fi cauza unor evenimente prezente care te deranjeaza. Dar, acestea pot fi, de asemenea, o experienta din trecut sau o trauma de care esti inca constient.

Probleme nerezolvate si cosmarurile

Cercetatorii au constatat ca veteranii de razboi au de multe ori cosmaruri din razboi, chiar si dupa ce au trecut multi ani. Odata ce acestia s-au întors acasa, au încercat sa treaca peste nefericitele momente si sa uite rapid lucrurile teribile pe care le-au experimentat, în încercarea de a merge mai departe. Dar, mintea stie ca toate aceste probleme sunt nerezolvate si le aduce mereu aminte incercand sa le rezolve printr-o metoda naturala, cea a viselor/cosmarurilor.

Evenimentele traumatice si cosmarurile

Dar, desigur, veteranii de razboi nu sunt singurii care sufera din cauza cosmarurilor. Cu totii avem parte de experiente traumatice în viata. Daca cineva apropiat se stinge din viata, ramaneti fara servici, sunteti in faliment, divortati de sot / sotie sau aveti un accident de masina - oricare dintre aceste lucruri pot fi suficient de traumatizante pentru a provoca cosmaruri. Cosmarurile pot sa apara imediat dupa producerea evenimentului sau multi ani mai târziu, iar interpretarea viselor este destul de usoara.

Cosmarurile si factorii de personalitate

Noile studii arata ca oamenii care sunt mai sensibili, artistici si creativi în timpul orelor de veghe tind sa aiba mai multe cosmaruri. Aceste cosmaruri nu pot fi cauzate de experiente traumatice, ci de faptul ca aceste persoane sunt mai empatice cu cei din jur si mediul care ii inconjoara.

Prima reactie la trezirea dintr-un cosmar poate fi cea de a incerca sa uitati repede de el. Dar, daca acordati putina atentie cosmarului si încercati sa interpretati visul cu privire la orice eveniment prezent sau trecut din viata dvs., este posibil sa ii gasiti cauza si sa reusiti sa va vindecati de un cosmar viitor.

Tipuri de cosmaruri

Cosmarurile pot sa semene cu un film de groaza, transformandu-va intr-un infricosator  grizzly,  fiind scaldat intr-o baie de sange, urmarit de un criminal sau un monstru. Sau pot fi ceva mai mult psihologic, suparator, cum ar fi un vis in care cineva drag invie din morti.

Temele cosmarurilor comune includ:

• Vatamari corporale
• Rani letale
• Dezmembrari
• Lipsa controlului
• Pierderea unei persoane dragi
• Ranirea unei persoane dragi
• Pericol mare

Uneori, un cosmar este cauzat de ceva ce se poate observa cu usurinta. Daca sunteti sub  presiune la slujba si va detestati seful, este posibil sa aveti un vis în care un monstru va  urmareste, monstrul fiind o personificare a sefului. Dar, uneori, puteti avea cosmaruri care nu sunt la fel de usor de înteles si interpretarea viselor poate fi dificila. Daca acesta este cazul, pastrati un jurnal de vis. Notati toate visele pe care vi le amintiti, inclusiv cosmarurile. Privind peste un grup de vise veti putea fi in masura sa va dati seama ce va deranjeaza, care sunt probleme din viata dumneavoastra si cum le puteti rezolva.

Forum de specialitate la supereva.ro

 Discutii despre Astrologie, Vise, Horoscoape, si alte forte din viata noastra>> Astrologie si Horoscop
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. roxanica
    roxanicatrimis la 11/5/2011

    buna ma numesc roxana si am 13 ani dar mi-am permis sa scriu acest comentariu ca ma irita tare chesti ca de genu te uiti supra a mai multe cosmaruri siti dai seama ce persoana esti care sunt probleme tale sunt toate astea niste adevaruri ca de exemplu am gasit un alt forum unde se vb de faptul ca dupa cum scri te devulgi ce fel de persoan esti.Si atunci am luat o foaie de hartie cu scrisul tatalui meu si dupa scrisul lui esea ca este o persoana dezordonata si alte lucruri dar toate rele dar tatal meu este preot ,ce reese dupa scris era absolut ireal .deci eu nu mai cred absolut deloc in prostiile astea ceea ce va sfatuiesc si pe voi cei mai mari ca mine

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII