Regiunile de coasta si alte atractii turistice in Oregon

Regiunile de coasta si alte atractii turistice in Oregon

Regiunile de coasta si alte atractii turistice in Oregon

  • Linia de tarm din Beaver State presarata cu bolovani, este o perfectiune de 582 km, cu gresii abrupte si sculptate de ocean care se întind si se aliniaza cu zona de padure (doua lanturi muntoase paralele cu coasta Pacificului), ce adaposteste terenuri agricole si orase pitoresti.

Regiunile de coasta (Oregon, S.U.A.)

Linia de tarm din Beaver State presarata cu bolovani, este o perfectiune de 582 km, cu gresii abrupte si sculptate de ocean care se întind si se aliniaza cu zona de padure (doua lanturi muntoase paralele cu coasta Pacificului), ce adaposteste terenuri agricole si orase pitoresti.

Urmati Route 101 pentru cea mai coplestitoare plimbare cu masina din America, începând din Astoria, în apropierea frontierei cu Washington, pana la gura de varsare a râului Columbia. Traseu ruleaza spre sud, catre Brooking Harbor, trece printr-o superba priveliste a oceanului zbuciumat de valuri dar si pe dune de 183 metri - unele dintre cele mai mari din Statele Unite, adesea impodobite in ceata si pacla.

Unul din cele mai elegante hoteluri de pe coasta este Lodge Salishan si Golf Resort, pe Siletz Bay. Faima sa a fost construita în principal în jurul minunatului teren de golf dar si restaurantului cu specialitate in fructe de mare.

Sylvia Beach Hotel este cel mai remarcabil refugiu al liniei de coasta; acesta are 20 de camere decorate pentru a evoca spiritul si munca diversilor autori. Cereti una din "vestitele" camere: Agatha Christie, Colette, Mark Twain, care vin insotite cu  seminee, balcoane si vedere spre Pacific. Restaurantul hotelului este clasat ca fiind unul dintre cele mai bune din stat.

În extremitatea sudica a statului, 48 km nord de granita cu California, Gold Beach se afla la gura salbaticului rau Rogue, unul dintre numeroasele care se varsa în Pacific, creând un litoral bogat în golfuri mari si mici. 11 km in amonte se afla Tu Tu Tun Lodge, o minunata retragere a pescarilor cu un restaurant aclamat.

Salishan Lodge and Golf Resort: se afla in Gleneden Beach (145 km sud e Portland)
Contact: tel. 888-SALISHAN sau 541-764-2371; fax 541-764-3681; www.salishan.com
Sylvia Beach Hotel: se afla in Newport (193 km sud-vest de Portland)
Contact: tel 888-795-8422 sau 541-265-5428; www.sylviabeachhotel.com
Tu Tu Tun Lodge: se afla in Gold Beach (483 km sud-vest de Portland); restaurantul este deschis in lunile Mai-Octombrie;
Contact: tel. 800-864-6357 sau 541-247-6664,  fax 541-247-0672; www.tututun.com

Oregon Shakespeare Festival (Ashland, Oregon, S.U.A.)

Fondat în anul 1935, si premiat cu Tony Award, Oregon Shakespeare Festival (OSF) este printre cele mai vechi si profesionale teatre non-profit din natiune. În fiecare an, OSF prezinta un sezon de opt luni si jumatate sau unsprezece piese (4 de Shakespeare si 7 de diversi clasici si autori contemporani) în trei teatre, plus numeroase activitati auxiliare, angajandu-se intr-un vast program de teatru pentru educatie. Lucrand pe un buget de peste 26 milioane dolari, OSF prezinta peste 780 spectacole anual, cu un public de aproximativ 400.000.

Câteva orase mici de dimensiunea acestuia se pot lauda cu numarul si varietatea restaurantelor dar si a fermecatoarelor cazari care se gasesc in Ashland. Numit in mod corespunzator Peerless Hotel, o data un internat al muncitorilor la calea ferata, astazi oferind oaspetilor lenjerii de pat Frette si articole de toaleta Aveda, hotel are sase camere fermecatoare. Alaturi se afla restaurantul a carui crama garanteaza o completare perfecta a meniului.

Orasul Ashland: se afla in Rogue River Valley, 24 km nord de granita Californiei, 483 km nord de San Francisco si 458 km sud de Portland
Contact Oregon Shakespeare Festival: tel. 541-482-4331; www.osfashland.org
Contact Hotelul Peerless si Restaurantul: tel. 541-488-1082 (restaurant tel.  541-488-6067); www.peerlesshotel.com
 
Expeditia Lewis si Clark (Columbia River Gorge, Oregon, S.U.A.)

In iarna anului 1803-1804, presedintele Thomas Jefferson a trimis doi locuitori din Virginia, Meriwether Lewis si William Clark, sa conduce ruta navigabila din Saint Louis spre Oceanul Pacific, estimând ca acestia vor ajunge inapoi acasa intr-un termen de un an de zile. El a subestimat sarcina cu aproximativ 16 luni, timp in care Lewis si Clark au avut parte de o adevarata odisee Americana.

Multe site-uri de-a lungul Lewis and Clark National Historic Trail (care incepe din Wood River, Illinois, spre Coasta Pacificului) au fost recunoscute de catre National Park Service. Segmente ale traseului pot fi explorat pe jos, calare, cu bicicleta, masina sau cu barca. Faimoasa Lolo Trail (Poteca Lolo) prin muntii Bitterroot la granita ldaho-Montana este in zilele noastre la fel de dificila ca si atunci, când Lewis si Clark au descris-o ca fiind cel mai greu test al expeditiei.

Mare parte a atentiei a fost concentrata asupra finalului expeditiei: cei 128 km lungime ai Columbia  River  Gorge, unde cascade asurzitoare, cum ar fi Multnomah (a doua cea mai mare din Statele Unite ale Americii), se varsa din stânci de bazalt abrupte de pe ambele maluri ale râului Columbia. Frumusetea naturala a acestei minuni geologice a convins Congresul sa o desemneze prima zona pitoreasca nationala în anul 1986. La capatul ei asteapta marele “marele ape” ale Pacificului. “Ocian in view"! O! the joy!!” a scris William Clark pe 7 noiembrie 1805. Curand ei s-au intors inapoi spre est, pentru a  raporta detaliile celei mai excelente aventuri presedintelui.

Lewis and Clark Trail: pentru informatii, harti si alte detalii contactati Lewis  and  Clark  Trail  Heritage  Foundation  in Great  Falls,  Montana
Contact: tel. 888-701-3434;  discovery@lewisandclark.org; www.lewisandclark.org 
Contact National  Park  Service: www.nps.gov/lecl 
Contact Expeditia Lindblad: (expeditie pe raul Columbia si Snake pe o nava cu 70 de locuri pentru pasageri, cu plecare din Portland – multiple plecari in primavara si toamna); tel. 8OO-EXPEDITION sau 212-765-7744l; www.expeditions.com 

Crater Lake National Park (Oregon, S.U.A.)

Caldera cu o latime de 9.5 km care se afla in Crater Lake a fost creata de acum peste 7.000 de ani în urma, de explozii catastrofale care au provocat prabusirea si inundarea unui vulcan. Astazi este cel mai adânc lac al Americii (la 589 metri adancime) si este elementul central al Parcului National din Oregon. Cu o suprafata de 54 km patrati, lacul se afla la o altitudine medie de 2.133 metri, oferind privelisti uimitoare automobilistilor, biciclistilor si excursionistilor. La fel de fantastica este si privelistea apei linistite si a vulcanului in miniatura, admirate din tururile cu barca. Pentru o explorare mai detaliata a domeniului Cascade Range, alegeti ruta Legacy Scenic Byway de 225 km, care începe din parc si se indreapta spre sudul Klamath Falls, în apropierea granitei Californiene.

Crater Lake Lodge a fost începuta în anul 1909, dar niciodata terminata în mod corespunzator din cauza constrângerilor bugetare. Reamenajata si re-creata în anul 1995 cu detalii istorice si o estetica rustia, Crater Lake Lodge este acum o bijuterie în rândul cabanutelor din parc.

Crater Lake National Park: in sud-vestul Oregonului, 137 km nord-est de Medford
Contact Rim Visitors Center: tel. 541-594-3000; www.nps.gov/crla; parcul este deschis pe tot parcursul anului; Rim Road este de obicei deschis incepand de la sfarsitul lunii Iunie pana in luna Octombrie (depinde de ninsori); tururile cu barca au loc incepand din luna Iulie pana la mijlocul lunii Septembrie;
Crater Lake Lodge: tel. 541-830-8700; fax 541-830-8541; www.craterlakelodges.com; hotelul este deschis incepand de la mijlocul lunii Mai pana la mijlocul lunii Octombrie; preferabil lunile Iulie si August pentru o vreme frumoasa.

Willamette Valley (Oregon, S.U.A.)

Willamette Valley este una din cele mai productive si fertile regiuni ale lumii, care ii atrage pe cunoascatorii de vinuri (Pinot Noir, Chardonnay, Merlot, Riesling, etc.) La fel ca Napa Valley la inceputuri, Willamette Valley este o zona bogata in agricultura si una din cele doua-regiuni producatoare de vin, care au reusit sa ii faca invidiosi pe marii vinificatori din Franta pana in California. Nordul Willamette-ului este gazda a aproximativ 260 (si în crestere) vinificatii, ambele mici operatiuni artizanale si intreprinderi comerciale care rivalizeaza cu oricine din Napa Valley. De la nord la sud, pe scenica Ruta 99W, prin inima vaii, veti gasi micile orase din Newberg, casa Rex Hill Vineyards, ale carui vinuri si muzeu necesita o oprire, si nu in ultimul rand Beaverton, gazda podgoriilor Ponzi, una dintre primele vizionari oenologice, dar si Argyle Winery,  care a produs unul din primele vinuri din Oregon servite la Casa Alba.

Merita sa va opriti la Dayton peste noapte. Daca va lasati bagajele la invitarea in Wine Country Farm B&B and Cellars, va ve-ti putea bucura deo priveliste minunata ale dealurilor producatoare de vin ale fermei.
 
Veti avea de asemenea ocazia de a gusta un meniu uni la Joel Palmer House, creat de faimosul Jack Czamecki, un vânator de trufe si ciuperci, dar si un bucatar-sef al carui restaurant premiat este un loc de pelerinaj pentru adevaratii gurmanzi.

Willamette Valley: Oregon Wine Board
Contact: tel. 503-228-8336; www.oregonwine.org
Yamhill  Chamber of Commerce: 503-472-6096 sau 503-883-7770; www.oregonwinecoutry.org
Rex Hill Vineyards: 30835 N. Highway 99W, Newberg
Contact: tel. 503-538-0666; www.rexhill.com
Ponzi Vineyards: Beaverton: tel. 503-628-1227; www.ponziwines.com
Argyle Winery: Dundee; tel. 888-4-ARGYLE sau 503-538-8520; www.argylewinery.com
Wine Country Farm B&B and Cellars: Breyman Orchards Rd., Dayton
Contact: tel.800-261-3446 sau 503-864-3109, fax 503-864-3109; www.winecountryfarm.com
Joel Palmer House: Ferry St., Dayton; 503-864-2995; www.joelpalmer.com
International Pinoit Noir Celebration: 800-775-4762 sau 503-472-8964

Mai multe detalii despre Oregon veti gasi aici:

www.oregon.gov/
www.traveloregon.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.greenspringsinn.com/
www.ashlandspringshotel.com/
www.seasidesuites.com/
www.ramadamedford.com/
www.lakeofthewoodsresort.com/

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII