Dieta de lupta impotriva cancerului la san

Dieta de lupta impotriva cancerului la san

Dieta de lupta impotriva cancerului la san

  • Daca femeile nu iau masuri proactive pentru a preveni cancerul la san, atunci riscul de a se imbolnavi de cancer la san, sau de a le reveni cancerul in cazul in care au facut deja boala, este mult mai ridicat. Iata in continuare cateva optiuni simple si practice legate de stilul de viata si alimentatie, pe care femeile le pot aplica pentru a reduce riscul de imbolnavire si efectele cancerului la san.

 Daca femeile nu iau masuri proactive pentru a preveni cancerul la san, atunci riscul de a se imbolnavi de cancer la san, sau de a le reveni cancerul in cazul in care au facut deja boala, este mult mai ridicat. Iata in continuare cateva optiuni simple si practice legate de stilul de viata si alimentatie, pe care femeile le pot aplica pentru a reduce riscul de imbolnavire si efectele cancerului la san.

Cartea Fight Now: Eat and live proactively (Lupta acum: mananca si traieste activ) impotriva cancerului la san este un program creat pentru a va ajuta sa luati decizii care pot reduce riscul imbolnavirii de cancer la san. Autorul ei este Dr. Aaron Tabor, absolvent al scolii de medicina John Hopkins School of Medicine, care a coordonat mai multe proiecte de cercetare legate de nutritia preventiva.

Autorul sustine ca daca femeile nu iau masuri proactive pentru a preveni cancerul la san, atunci riscul de a se imbolnavi de cancer la san sau de a le reveni cancerul in cazul in care au facut deja boala, este mult mai ridicat. In aceasta carte el scoate in evidenta cateva optiuni simple si practice legate de stilul de viata si alimentatie, pe care femeile le pot aplica pentru a reduce riscul de imbolnavire si efectele cancerului la san.

Elementele de baza ale dietei de lupta impotriva cancerului la san

Tabor explica factorii care maresc riscul de cancer si subliniaza ca studiile medicale arata ca dieta si stilul de viata joaca un rol major in prevenirea cancerului la san. De asemenea, subliniaza importanta unui simplu test de laborator ce poate identifica un deficit de vitamina D3, un factor ce mareste riscul de cancer la san cu pana la 70%.

De asemenea, prezinta alimente si suplimente alimentare specifice care pot ajuta in lupta impotriva cancerului sau la prevenirea acestuia, precum si a altor boli. Multe dintre aceste alimente au un continut ridicat de antioxidanti, ce ajuta la protejarea ADN-ului de efectele radicalilor liberi.
Recomandarile generale includ urmarea unei diete care are continut ridicat de fibre si un continut glicemic scazut. Alimentele bogate in acizi grasi 3 sunt un aspect important al acestui plan.

Structura unui plan de baza cu continut redus de calorii este oferita pentru cei care urmeaza dieta si doresc sa obtina o scadere in greutate, insa dieta de lupta impotriva cancerului la san nu include un plan de alimentatie pentru cei care tin dieta si doresc sa-si mentina greutatea sau sa mai castige kilograme in plus.

Alimente recomandate

Morcovii, ceaiul verde, merele, cerealele, fasolea si plantele inrudite, alunele si nucile, semintele de in, rodiile, broccoli, laptele cu suplimente de vitamina D, somonul, tonul, sardinele, macroul, codul, crevetii, ouale.

Exemplu de plan dietetic

Micul dejun
• Shake cu proteine
• Un fruct

Gustarea de dimineata
• Gustare de 100 de calorii

Pranz
• Bara de proteine
• Cipsuri cu continut ridicat de proteine

Gustarea de dupa-amiaza
• O cescuta de iaurt

Cina
• Un antreu fierbinte format din doua legume fierte la abur

Gustarea de seara
• Un castron cu mix de fructe congelate

Recomandari pentru exercitiile fizice

Activitatea fizica este importanta deoarece ajuta la prevenirea castigului in greutate si a obezitatii, dar si la stimularea sistemului imunitar sa lupte impotriva cancerului. Plimbarile sunt recomandate in dieta de lupta impotriva cancerului la san timp de 30-45 de minute pe zi, sase zile pe saptamana.

Costuri si cheltuieli: cartea Fight Now: Eat and live proactively against breast cancer costa 20 de dolari.

Avantaje

• Reduce riscul de cancer la san precum si cel al bolilor de inima.
• Are la baza cercetari medicale.
• Incurajeaza consumul de cereale integrale, legume, fructe si legume proaspete.
• Subliniaza importanta unui indice glicemic redus.
• Ofera informatii care ajuta la scaderea in greutate.
• Recunoaste importanta reducerii stresului pentru imbunatatirea starii de sanatate.

Dezavantaje

• Nu include un plan alimentar detaliat, nici retete.
• Recomandarile dietetice nu sunt intotdeauna sustinute de sfaturi practice.
• Incurajeaza aportul de alimente procesate ca barele de proteine si cipsurile cu continut ridicat de proteine care nu sunt neaparat alegerile cele mai sanatoase.
• Planul alimentar oferit are un continut prea mic de fructe si legume pentru a avea efectul asteptat de prevenire a cancer care este recomandat de cercetarile stiintifice.

Concluzii

Cititorii cartii Fight Now primesc liste intregi cu recomandari pentru schimbari dietetice, totusi ceea ce lipseste este sunt informatiile practice necesare pentru a atinge aceste scopuri. De exemplu, celor care urmeaza dieta li se spune sa consume cel putin 30 de grame pe zi de fibre solubile fara a le da informatii precise despre modul in care poate fi realizat acest obiectiv.

In afara lipsei de recomandari specifice, recomandarile dietetice date pentru pierderea in greutate nu sunt in concordanta cu doza ridicata de fructe si legume indicata si considerata a fi necesara pentru a reduce riscul de cancer la san.

Sfaturile date in carte ajuta desigur la imbunatatirea sanatatii si la reducerea riscului de cancer la san pentru cei care au in prezent o dieta vestica standard. Totusi, cei care au un risc ridicat de a face cancer la san au probabil nevoie de o abordare mai structurata pentru a obtine cel mai ridicat nivel de protectie.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

 Dragoste si sex >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII