Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?

Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?

Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?

  • Homeopatia se bazeaza pe filosofia ca organismul, mintea si emotiile nu sunt cu adevarat separate si distincte, dar sunt complet integrate. Bazat pe aceasta perspectiva, un homeopat urmareste un remediu care se potriveste tuturor simptomelor unui pacient, fizic si psihologic. Desi simptomele unei persoane poate fi complexe, un homeopat bine instruit va sti care simptome ar trebui sa fie remarcate, si poate alege o cale de atac eficienta, individualizata.

Homeopatia se bazeaza pe filosofia ca organismul, mintea si emotiile nu sunt cu adevarat separate si distincte, dar sunt complet integrate. Bazat pe aceasta perspectiva, un homeopat urmareste un remediu care se potriveste tuturor simptomelor unui pacient, fizic si psihologic. Desi simptomele unei persoane poate fi complexe, un homeopat bine instruit va sti care simptome ar trebui sa fie remarcate, si poate alege o cale de atac eficienta, individualizata.

Anumite substante pot interfera cu tratamentul homeopatic, chiar si atunci când a fost  recomandat remediul corect. Acest fenomen este cunoscut ca antidoting.

Ce trebuie sa evitam în timpul tratamentului homeopat?

Cafeaua - aceasta este o substanta care anuleaza efectele remediilor. Este recomandat sa evitati si substantele puternic cafeinizate.

Patura electrica - afecteaza remediile prin modificarea câmpului electromagnetic al corpului.

Substantele aromatice - evitati camfor, eucalipt, mentol, precum si toate produsele care le au in compozitie, inclusiv Vick’s, Noxema, balsamul Tiger, Ben Gay, lotiune Calamine, picaturile de tuse si pastilele care contin aceste substante ( inclusiv apa de gura).

Uleiul de Citronella, busuiocul cerbilor, si alte plante aromatice care indeparteaza tântarii, toate Thuja si arborii de ceai (Melaleuca), uleiul de menta si ulei de lavanda trebuie evitate in timpul tratamentului. Mirosul puternic al vopselelor pe baza de ulei, terebentina, vopseaua mai subtire, anumiti agenti de curatare de uz casnic si produsele chimice pot interfera de asemenea cu remediile.

Prescriptiile medicamentelor - antibioticele, cortizonul si antifungicele (local sau oral) trebuie evitate in timpul tratamentului homeopatic (inclusiv vaccinarile).

Lucrarile stomatologice - remediile homeopate sunt adesea impotriva forajului dentar si utilizarea de novocaina.

Toate drogurile recreative, inclusiv marijuana, cocaina, LSD, barbituates, amfetamina si medicamentele pentru dureri TREBUIE evitate.

Ce nu afecteaza remediile homeopatice?

- aspirina, paracetamol, Advil, Motrin, ibuprofen si ale medicamente din grupa antiinflamatoare non-steroidale (folosite foarte rar, nu vor interfera cu tratamentul homeopatic)
- examinarea dentara si curatarea dintilor (cu exceptia cazului în care sunt folosite  ultrasunetele)
- produse de îngrijire personala: cele mai multe paste de dinti (cu exceptia Vicco), deodorante care nu sunt puternic aromate, aftershaves fara mentol, sapunuri, parfumuri, si apa de colonie.

Cand trebuie luat remediul homeopatic?

Ori de câte ori este posibil luati remediul inainte de culcare, atunci cand corpul este în repaus si niciodata in cursul mesei, cel putin ½  de ora înainte de a mânca, si cel putin o ora dupa masa, deoarece în timp ce corpul este ocupat cu digerarea alimentelor, iar unele remedii il pot supara. Într-un caz acut, cum ar fi o leziune, luati remediul imediat indiferent când ati mâncat insa consumati multe lichide înainte si dupa. Daca trebuie sa  luati un remediu de mai multe ori pe zi, încercati sa programati unele dintre doze astfel incat prima sa fie al terzire, apoi la amiaza si ultima inainte de culcare.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Recomandare

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. Alina
    Alinatrimis la 4/12/2020

    Un produs homeopat asociat cu Erdomed (care este mentolat) îi este anulat efectul!?!....aștept cu interes părerea dumneavoastră, mulțumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  2. Geanina
    Geaninatrimis la 4/12/2020

    Sunt de acord cu ce ati scris, si eu trec prin niste stari emotionale, putin mai urate, si datorita acestor remedii naturale, incerc sa ma refac. Bine, foarte putine persoane au incredere in homeopatie.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Irina
    Irinatrimis la 8/7/2015

    Carmen ai dreptate..produsele homeopate sunt foarte bune si in prevenirea anumitor stari gripale.. produse homeopate folosesc si eu ..fiind din Iasi le comand de la singura farmacie specializata in produse homeopate http://www.guturai.ro/homeopatie-c-870

    Raspunde la acest comentariu
  4. Carmen
    Carmentrimis la 4/7/2015

    Cu ajutorul produsele homeopate am reusit sa previn starile gripale.

    Raspunde la acest comentariu
  5. stefana pop
    stefana poptrimis la 11/3/2013

    FALS !Cafeaua ca si orice alta mancare NU influenteaza efectul remediilor homeopatice ! Exista insa o regula si aceea este de a administra medicamentele homeopatice la distanta de ingerarea de alimente, cafea, alte medicamente sau pasta de dinti cu menta.De altfel, din experienta personala, eu mai si fumez, beau cafea si ma spal intotdeauna cu pasta de dinti cu menta, iar medicamentele homeopatice si-au facut intotdeauna treaba!Exista multe mituri, ca si in articolul dvs., care insa nu sunt reale. Anumiti medici, in general de scoala veche, fac aceeasi eroare sa interzica consumul anumitor homeopate concomitent cu alte medicamente alopatice.E drept ca in cazul administrarii de antibiotice scade efectul medicamentelor homeopatice, dar nu il anuleaza!Va stau la dispozitie cu parerea mai multor medici homeopati, daca doriti, ca sa va spune o parere AVIZATA.Multumesc pentru atentie,St

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII