Top 10 atractii turistice in Brazilia

Top 10 atractii turistice in Brazilia

Top 10 atractii turistice in Brazilia

  • Vastul regat al Amazonului a fascinat exploratorii timp de secole, iar navigarea pe toata lungimea acestuia este una dintre marile aventuri pe care cineva le poate trai. Dimensiunile fluviului - o data cunoscut ca "Raul Mare” – sunt pur si simplu incredibile.  Iata deci cele mai importante atractii tursitice din Brazilia – merita vazute !

Expeditia pe Amazon (Balem, Amazonia, Brazilia)

Vastul regat al Amazonului a fascinat exploratorii timp de secole, iar navigarea pe toata lungimea acestuia este una dintre marile aventuri pe care cineva le poate trai. Dimensiunile fluviului - o data cunoscut ca "Raul Mare” – sunt pur si simplu incredibile, fluviul cu cel mai extins bazin hidrografic din lume.  Adunandu-si puterea de la peste 1.000 de afluenti, debitul Amazonului este de zece ori mai mare decât cel al Mississippi-ului. Expeditiile Abercombrie & Kent pe fluviu sunt conduse de ghizi naturalisti, cu experienta, care abordeaza fiecare excursie cu sensibilitate, expertiza, atentie si incantare, împartasind aceste sentimente cu sute de pasageri care pe timpul excursiei transforma vasul Explorer in propria lor casa plutitoare.

O flota de ambarcatiuni permite explorarea afluentilor din jungla dar si vizitarea satelor de la marginea fluviului, insulelor si luminisurilor din jungla. Punctul de atractie ar putea fi  “nunta apelor”,  unde intunecatul Rio Negro se alatura Amazonului (Rio Negro are izvorul in apropiere de orasul Bage-Brazilia si este afluentul principal al fluviului Rio Uruguay); o seara in compania unui trib local sau o intalnire fata în fata cu oricare din nenumarate specii de animale care traiesc in preajma apei, este o experienta unica si de neuitat.

Excursia “River Sea”: din Balem, Brazilia, spre Iquitos, Peru, sau invers.
Contact Abercrombir & Kent: in S.U.A. tel. 800-323-7308 sau 630-954-2944, fax 630-954-3324; info@abercrombiekent.com; www.abercrombiekent.com

Piata Ver-o-Peso si La Em Casa (Balem, Amazonia, Brazilia)

Belem este punctul de oprire pentru majoritatea excursiilor de pe Amazon, iar exuberanta sa piata zilnica Ver-o-Peso (al carui nume provine din epoca coloniala) este o intindere  uimitoare de bunuri exotice. Confuzia hipnotica si mirosul impetuos al ierburilor uscate, radacini medicinale, esente concentrate, elixire si potiuni atrag vizitatorii de pretutindeni. Piei de sarpe, sapun de broasca testoasa si ochii de delfin pot fi produse de contra-banda, insa toate au farmecul lor in acel loc, împreuna cu alte elemente legate de superstitia Macumba si voodoo: afrodiziace, amulete, dinti de aligator, praf de soparla, cap uscat de Boa constrictor, si alte lucrui despre care nu vreti sa aflati inca detalii.

Aerul umed poarta aroma mancarurilor delicioase pregatite de catre femeile indigene, care gatesc pentru sute de furnizori/vanzatori din cea mai mare piata din Brazilia. Principala atractie a pietei este abundenta celor mai neobisnuite specii de peste (Piranha!), carne (Armadillo!), fructe si legume, multe dintre ele garantand sa apara în aceeasi zi la La Em Casa, cel mai bun restaurant din Belem pentru originara cosinha brasileira.

Astazi, bucatarul-proprietar al restarantului La Em Casa, Ana Maria Martins, ofera oaspetilor tot ce are mai bun raul de oferit. Mancare preferata a regiunii este pato no tucupi, rata într-un sos de legume facut din suc de radacina de manioc; numai localnicii par a dori cu înfocare sa consume carnea tocata de broasca testoasa sau picioare de broasca.

Piata Ver-o-Peso: in zona portului de-a lungul Avenida Castilho Franca,  cu orientare spre mal
La Em Casa:  Avenida Governador Jose Malcher 247; pentru pranz si cina deschis de Luni pana Sambata; Duminica se poate servi doar cina
Contact: tel. 55/91-223-1212, fax 55/91-241-3791; h.alm@zipmail.com.br

Pantanal si Refugiul Ecologic Caiman (Mato Grosso do Sol, Brazilia)

Cele mai mari zone cu sol spongios din lume - Pantanal este o oaza de apa si animale salbatice, a caror varietate si numar este ametitor. Este locul de întâlnire al raurilor,  ultimul paradis intact ecologic, acasa multitudinii de animale salbatice vânate în alta parti sau pe cale de disparitie, lucru pe cate majoritatea Sud Americanilor nici nu il stiu. Lopatari, chaco  chachalaca, coatis, jabiru,rhea-probabil nici nu ati auzit de aceste nume sau creaturi exotice. Alte animale ca lupii,jaguari,tapiri sau caprioare, va sunt cunoscute insa nu atat de mari ca marime, aici aceste animale cresc mai mult decat normal. Mare parte din Dakota de Sud este detinuta de fazendas (fermieri de bovine).Bovinele si caimanii traiesc in pace alaturi.

Refugiul Ecologic Caiman, o combinatie de ferma si destinatie ecoturistica, este gazda ideala pentru a explora o parte din Pantanal. Desi cei 131.000 acri ai refugiului este doar o particica din fascinantul Pantanal, posibilitatile unei excursii mai vaste sunt nelimitate. Ghidurile profesionale va pot face un tur pe jos, cu barca, masina sau calare. Spectacolul naturii continua desigur si pe timp de noapte cand milioane de licurici creeaza un efect de Craciun, iar suentul sinistru al vanatorilor nocturni va inconjoara de pretutindeni.
 
Aceasta fazenda, original conacul familiei, este o cladire eleganta in stil Mediteranean.  Impreuna cu alte trei cladiri imprastiate pe vastul teren, vechiul conac gazduieste oaspetii care vin aici pentru a se cufunda in unica rezervatie a naturii salbatice, insa cu aer conditionat, piscina si o mancare delicoasa.

Pantanal: se afla in sud-vestul Braziliei
Contact: Expeditii Internationale, tel. 205-428-1700, fax 205-428-1714; nature@ietravel.com; www.ietravel.com
Refugiul Ecologic Caiman: 237 km (45 minute de zbor) din aeroportul Campo Grande
Contact: tel. 55/11-3079-6622, fax 55/11-3079-6037; caiman@caiman.com.br ; www.caiman.com.br

Fernando de Noronha (Pernambuco, Brazilia)

Una din ultimele, putin-cunoscutele si cele mai mari destinatii ecoturistice, este mini-arhipelagul Fernando de Noronha, care va poate oferi o neobisnuita experienta. Ca un parc national marin bine pazit, ale carui netulburate ape asigura un ecosistem curat, cu vizibilitate de peste 90 de metri, pe tot parcursul anului, nu e de mirare ca paradisul de 21 de insule este considerat unul dintre cele mai mari atractii din lume pentru scuba si snorkeling.

Adauga in aceasta comunitatea si peste 600 de delfini Spinner  care au ales sa faca Baia dos Dolfinhos (Golful Delfinilor) casa lor inca din anii 1700; faimoasa acrobatie a delfinilor care sfideaza gravitatia poate fi vizualizata din excursiile cu barca.

Fernando de Noronha: este conectata de zboruri zilnice din Recife sau Natal, ambele in nord-estul Braziliei; este de preferabil ca rezervarea sa o faceti in avans
Hotel Genipabu: tel.55/84-225-2063, fax 55/84-225-2071; hotel@genipabu.com.br; www.genipabu.com.br; in S.U.A contact Marnella Tours – tel.866-993-033 sa 919-782-1664, fax 919-782-1665; martha@marnellatours.com; www.marnellatours.com
Va puteti caza la o pousada familiar (locuinta de familie): www.amazonaadventures.com/dive.htm ; preferabil in lunile Noiembrie-Aprilie.

Surfing pe dunele de nisip din Natal (Rio Grande do Norte, Brazilia)

Plajele sunt adevarata faima a Natal-ului, iar Genipabu este cel mai rafinat. Situat pe vârful estic a continentului sud-american, Natal a devenit hot spot-ul zonei de nord-est a Braziliei. Kilometri intregi de dune albe de nisip, iar unele dintre cele mai frumoase plaje pot fi gasite 24 km nord de Natal, în si în jurul Genipabu-ului, unde plimbarile la apus de soare, calare pe magari sau cai si plimbarile in buggies sunt cateva din putinele lucruri pe care le puteti face. 

Pentru a mentine acest spirit exotic, va puteti caza la Hotelul Genipabu, care situat deasupra plajei Genipabu va ofera vederi superbe din dunele ireale de nisip.

Genipabu: 24 km nord de Natal, care se afla la 1.142 km din Salvador de Bahia (zbruri zilnice)
Hotelul Genipabu: Praia de Genipabu
Contact: tel. 55/84-225-2063, fax 55/84-225-2071; hotel@genipabu.com.br; www.genipabu.com.br; in S.U.A. contact Brazil Nuts, tel. 941-593-0266, fax 941-593-0267; info@brazilnuts.com; www.brazilnuts.com; preferabil lunile Noiembrie-Aprilie.

Carnaval ! (Rio de Janeiro, Brazilia)

Cuvantul “Carnaval” duce pe oricine cu gandul la Rio de Janeiro. In fiecare an, intreg orasul devine o scena imensa, care gazduieste una din cele mai mari productii de teatru de strada, incorporand exuberantul spirit Brazilian. Carnaval, asa cum este scris in Portugheza, este constant creat si re-creat, incarcat sexual si bogat in pasiune creativa, dar pana la un anumit grad.

Exista trei moduri diferite de a experimenta acest Carnaval. Evenimentul principal sunt paradele celor 18 “scoli” de samba costumate. Parada televizata incepe la 6 seara si tine pana in zori de zi. Insa, probabil cea mai autentica experienta din toate este sa va alaturati formatiilor care serpuiesc de-a lungul plajelor vecine cu Copacabana, Ipanema si Leblon. Aceste formatii “hoinaresc” zgomotos pana cand audienta dispare-insa re-apar imediat.

Majoritatea hotelurilor va vor ajuta sa faceti rost de bilete pentru parada sau balurile private (www.rioconventionbureau.com)
 
Ajunul Anului Nou pe Plaja Copacabana (Rio de Janeiro, Brazilia)

Deloc mai putin impresionant decat Carnavalul din rio este Ajunul Anului Nou de-a lungul Plajei Copacabana, in timpul omagiului adus misterioasei si exoticei Zeite Africane Iemanja, zeita marii.

Inainte de inserare, mii de adepti incep sa se adune pe plajele din Rio, in special in Copacabana, unde botezul macumbeiros este initiat, in timp de altii canta si creeaza altare de lumanari pe nisip. Aerul este impanzit de mirosul de tamaie iar un foc de artifii urias transforma 36 de etaje ale hotelului Meridien Copacabana intr-o lumanare Romana Gogantica. In acets timp, Cariocas (rezidentii din Rio) dau drumul pe apa unor barcute mici facute de mana, umplute cu flori, parfum, ruj, oglinzi sau lumanari (acestea reprezentand darurile oferite)-curiosi sa vada daca Iemanja le va accepta si implini dorintele (barcutele sunt curatate de mare si scufundate) sau le va respinge (valurile aduc barcutele inapoi la mal). Ce mai bun loc de a vedea acest spectacol este de undeva de sus, puteti sa rezervati o camera (La Meridien) cu vedere spre mare la Avenida Atlantica, insa cu cel putin 2 luni in avans.

Le Meridien Copacabana: Avenida Atlantica 1020
Contact: tel. 55/21-3873-3888, fax 55/21-3873-8777

Muntele Corcovado (Rio de Janeiro, Brazilia)

Fermecatoarea panorama de 360 de grade de pe varful Muntelui Corcovado, arata Rio de Janeiro in plina sa glorie, cu plaje unduitoare, zgarie-mori, stadionul Maracana, munti de granit, paduri luxuriante si Golful din Guanabra. Pe acest munte se afla statuia Mantuitorului Iisus, inalta de 36 metri inaltime si 22 metri latime (bratele intinse); statuia este simbolul orasului, fiind terminata cu noua ani intarziere, in 1931, comemorand independenta Braziliana. Aproape de doua ori mai inalta decat rivala sa, 396 metri Pao de Acucar, Corcovado confirma faptul ca nici o alta metropola nu este binecuvantata cu frumusetea fizica si naturala, asemenea orasului Rio.

Puteti ajunge pe munte cu ajutorul unui taxi, masini sau tren; statia de tren Cosme Velho (orice taxi cunoaste aceasta statie) se afla la 513 Rua Cosme Velho, iar costul edte de 9$. Trenurile pleaca la fiecare 30 de minute.

Plaja Ipanema (Rio de Janeiro, Brazilia)

In anul 1960, doi muzicieni locali infometati, acum faimosii Antonio Carlos Jobim si inicius de Moraes, au scris un cantec despre o fata frumoasa de pe plaja Ipanema. Melodia a ajuns apoi pe locul 5 în topul melodiilor din S.U.A. în vara anului 1964.


Cele 23 de plaje din Rio formeaza o intindere de 72 de km de nisip alb, insa Ipanemaeste cea mai sofisticata si de elita, pentru cei care sunt inzestrati cu trupuri mladioase si o atitudine pe masura. Aceasta este plaja favorita a celor mai chic si in pas cu moda grupuri de tineri, care socializeaza zilnic flirtand, jucand volei, jogging, facandu-se observati, sau pur si simplu lafaindu-se la plaja. Dupa o zi petrecuta aici, cei arsi de soare se indreapta rapid spre festivalele de strada din Copacabana, caci acolo nu au nevoie de invitatie. 

Palja Ipanema se intinde la nord si nord-vest de Plaja Copacabana; preferabil de vizitat in lunile Noiembrie-Martie (vara).

Festivalurile din Salvador (Salvador da Bahia, Brazilia)

Nu este un mod de a respinge carnavalul din Rio, insa multi calatori se indreapta in aceste zile la nord de Salvador da Bahia, pentru a avea parte de o petrecere mai autentica dar nu mai putin fermecatoare. Aici, ritmul se samba din Rio este inlocuit cu muzica Africana care rasuna pe o distanta de 12 km departare.

Pregatirile carnavalului incep cu luni inainte ca acesta sa aiba loc, astfel vizitatorii care vin aici in afara sezonului pot descoperi miturile si magia orasului la pregatirile saptamanale la Olodum, cea mai inovativa bateria (formatie) din Salvador.
 
Cu un numar de peste 20 de festivaluri in fiecare an, nu ar trebui sa va faceti griji ca nu veti prinde unul, in special daca ajungeti in luna Decembrie, Ianuarie sau Februarie.

Anul incepe pe 31 Decembrie si pe 1 Ianuarie cu Festa de Nosso Senhor dos Navigantes, cadn populatia sarbatoreste “zeul navigatorilor”. In contiuare, Lavagem de Igreja di Bonfim (8 zile incepand a doua Duminica in Ianuarie), care inseamna cantecul religios African si femeile native care spala treptele bisericii din Bonfim. Apoi, pe 2 Februarie, Iemanja, protectoarea Africii si Braziliei, si mama marilor, este onorata cu Festa de Iemanja.
 
Repetitiile la Casa do Olodum sunt spontane insa nu trebuie pierdute. Adresa: Rua Gregorio de Matos 22, Pelourinho; tel/fax 55/71-321-5010; www.olodum.com.br. Repetiile au loc in aproape fiecare Duminica, iar carnavalul are loc aproape mereu in luna Februarie.

Mai multe detalii despre Brazilia gasiti aici:

www.brasil.gov.br 
www.braziltour.com 
www.riodejaneiro.com 

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri in:

Rio de Janeiro
- www.portobay.com 
-
www.realpalacehotelrj.com.br 

Salvador
- www.casadoamarelindo.com
-
www.hotelaramyami.com
-
www.pousadadamangueira.com.br

Natal
- www.praia-azul.com
-
www.atoldasrocas.com.br

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. diana musat
    diana musattrimis la 19/5/2010

    eu am fost in brazilia in februarie si intradevar e superb.am stat la un hotel de langa copacabana si fra cuvinte.distractia e in toi mai tot timpul,ziua sunt tinerii mai linistiti in rest e numai veselie.cred k oamenii de acolo s-qu nascut distrandu-se.la fel de interesant este si amazonul sau cascada iguazu.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII