Obiective turistice in Polonia

Obiective turistice in Polonia

Obiective turistice in Polonia

  • Republica Polona (Polonia) este o tara din Europa Centrala. Daca v-ati intrebat uneori care ar fi topul obiectivelor unei vacante in Polonia si ce merita sa vizitati, Supereva va recomanda urmatoarele:

Republica Polona (Polonia) este o tara din Europa Centrala. Daca v-ati intrebat uneori care ar fi topul obiectivelor unei vacante in Polonia si ce merita sa vizitati, Supereva va recomanda urmatoarele:

Wawel Hill (Krakow, Polonia)

Maiestuosul complex de cladiri gotice si renascentiste care alcatuiesc Wawel Hill - Palatul Regal si Catedrala - prezideaza orasul de pe o colina stancoasa, deasupra râului Vistula. Acesta a fost resedinta regala poloneza pentru mai mult de 500 de ani, pâna la sfârsitul secolului al l6-lea, când Varsovia a devenit capitala Poloniei. Wawel Hill este un simbol al regatului polonez: desi a fost jefuit de nazisti si a fost folosit ca sediu local pe timpul celui de-al doilea razboi mondial, salile sunt inca umplute cu tapiserii rare si uriase (cea mai mare colectie de acest gen din Europa) , palfoane pictate in scene aurite si un mobilier baroc incredibil. Veti fi probabil înconjurati de grupuri de copii polonezi de vârsta scolara, fiind instruiti despre trecutul lor glorios, atunci când Krakow – totius Toloniae urbs celeberrima, "cel mai renumit oras polonez" - a fost invidia Europei.

Celebra catedrala din 1364, numita "sanctuar al natiunii", a fost scaunul detinut de catre Arhiepiscopul Karol Wojtyla, incepand din anul 1963 pâna la alegerea sa ca Papa Ioan Paul al II-lea, din anul 1978. Timp de secole regii polonezi au fost încoronati si îngropati aici; de asemenea, eroi si martiri au fost inchisi aici, în mijlocul nesfarsitelor capele si lucrari de arta.

Spre deosebire de Varsovia, Cracovia (Krakow) a fost crutata de la distrugere în timpul celui de-al doilea razboi mondial, grandioasa istorie si remarcabila concentrare de arhitectura fiind evidenta pretutindeni. Din castel (si, în special, de la Turnul Catedralei Sigismund), puteti vedea o mare parte a Orasului Vechi (Stare Miasto), aproximativ 6.5 km patrati de strazi neschimbate, cladiri vechi de secole si unele din cele mai gratioase si autentice monumente ale Europei.

Pentru detalii si rezervari: tel. 48/12-422-5155 (ext. 291); fax 48/12-422-1697; https://www.wawel.krakow.pl/en/

Locul de nastere al lui Chopin (Zelazowa Wola, Polonia)

Chopin Frederic sa nascut dintr-un tata francez si mama poloneza, in acest mic sat la vest de Varsovia, la data de 1 martie 1810. A trait în Polonia in primii sai douazeci de ani, timp in care a dobandit o reputatie ca pianist, înainte de a pleca la Paris. Cu toate ca a fost îngropat la Paris (17 octombrie 1849), iubitorii de muzica isi gasesc drum spre locul sau nastere din Polonia (acum un muzeu). Planuiti o calatorie de o zi pornind din Varsovia, pentru o duminica dimineata de vara pentru concertul de pianisti care are loc în salonul unde Chopin a creat minunatele sale timpurii valsuri, nocturne, preludii, mazurici si poloneze. Audienta va fi asezata pe terasa din fata casei.  Iar daca nu doriti sa parsaiti inca Varsovia, puteti lua parte la concertele lui Chopin care au loc pe timp de vara in minunatul parc al orasului, Parcul Lazienki, aproape de Memorialul Frederic Chopin, dezvaluit in anul 1926.

Zelazowa Wola: 53 km vest de Varsovia
Muzeul Chopin: tel. 48/22-827-9589; fax 48/22-827-9599; info@chopin.pl; www.chopin.pl
Concertele au loc in lunile Mai-Septembrie

Rynek Glowny (Krakow, Polonia)

Krakow a ramas într-un lugubru somn Rip Van Winkle in timpul celor 44 ani de comunism. Când este trezit la viata la începutul anilor 1990, un noua vitalitate ia resuscitat esenta, Rynek Glowny, cea mai mare si autentica piata medievala de pe continent. Toate drumurile duc la ea. Compus din fatade gotice, renascentiste si baroc, (dezmintindu-si originea in anul 1257), centrul este dominat de Sukiennice, o arcada galben pal "sala panzelor" construita in secolul al l4-lea si actualizata în timpul Renasterii. Aceasta inca serveste ca centru comercial, parterul fiind preluat de tarabe de vânzare care vand kitsch-uri cu privire la Papa Ioan Paul al II-lea (o data Arhiepiscop al Krakow), arta populara, artizanat si mestesuguri Est Europene.

În coltul de nord-est al pietei se afla Sf. Maria, una dintre cele mai minunate biserici gotice din Europa, fondata in anul 1222 si reconstruita in anul 1355. Fiecare copil polonez stie povestea din spatele turnurilor trompetiste, care suna la fiecare ora o melodie numita “hejnal”, repunand in scena soarta eroului din secolul al l3-lea, care a primit o sageata în gîtlej în timp ce avertiza sunand dintr-un corn invazia tatarilor. Cornul respectiv se afla in turnul stang al bisericii si are denumirea “Kosciol Mariacki”.

La o distanta de doua blocuri de piata se este afla fara îndoiala cel mai bun hotel al orasului, Hotelul Francuski - deschis în anul 1912. Desi este pe deplin renovat, hotelul înca ofera farmecul lumii vechi si un décor, o atmosfera Art Nouveau originala. Ca restaurant, alegeti cu incredere istoricul Wierzynek, cel mai bun loc de a va bucura de serviciile curtenesti Europene si de specialitatile traditionale poloneze. Declarat a fi cel mai vechi restaurant care functioneaza în toata Europa, istoria sa ne duce înapoi în anul 1364, atunci când hangiul Mikolaj Wierzynek a creat un banchet unde invitatii regelui Cazimir cel Mare erau serviti din farfurii de aur si argint. De atunci, restaurantul Wierzynek a gazduit fiecare vizita a unui cap de stat. Experimentati de asemenea si 500 de ani de istorie la eleganta cafenea de la parter sau la venerabilul salon, unde jocuriel sezoniere, pastravul de munte, si sosul de ciuperci sunt servite în mijlocul memento-urilor decorative ale trecutului.

Biserica Sf. Maria este deschisa pentru vizitatori incepand din data de 3 Mai pana pe 30 August
Hotel Francuski: Ulica Pijarska 13
Contact: tel. 48/12-422-5122; fax 48/12-422-5270; francuski@orbis.pl; www.accorhotels.com/gb/hotel-3416-orbis-francuski/index.shtml
Restaurantul Wierzynek: Rynek Glowny 15
Contact: tel. 48/12-422-1035; fax 48/12-422-1296; www.wierzynek.com.pl

Aqua Park (Krakow, Polonia)

Cel mai mare din Polonia si unul din cele mai mari din Europa. Inca de la deschiderea sa (iunie 2000), Aqua Park este cel mai popular centru de divertisment si recreere din Cracovia. Acesta a primit prestigiosul titlu "Constructia Anului" si a devenit parte inseparabila a ofertei turistice a orasului. Exista trei bazine, în total de 2000 metri patrati de spatiu, cu o gama larga de atractii, inclusiv masaj, înot, jacuzzi cu apa sarata, saune moderne, etc. Aqua Park din Cracovia are, de asemenea, facilitati speciale si pentru persoanele cu handicap, care nu numai ca îndeplinesc toate cerintele de tehnologie, dar servesc, de asemenea ca importante centre de reabilitare si scopuri terapeutice. 

Aici veti gasi, de asemenea un  Wellness Club, cu Fitness Studio si sala de sport, de dans si salon de infrumusetare. Toate acestea dovedesc ca obiectul ofera posibilitati nenumarate pentru activitatea de fitness pe tot parcursul anului.

Mai mult, exista zone speciale pentru a sporturi nautice: basketball de apa, volei de apa, handball de apa. Pentru cei care adora senzatiile tari, Aqua Park va ofera 8 slide-uri cu o lungime totala de aproape 800 m, incluzand cel mai lung slide din tara de 202 m, iar din lume Salamandra! Pentru placerea si satisfactia dumneavoastra, temperatura apei din piscine este la nivelul Marii Mediterana (aproximativ 29-30° C).

Unde se afla: Krakow, 126 Dobrego Pasterza
Contact: tel. 48/12-616-3190, www.ParkWodny.pl

Mai multe detalii despre Polonia veti gasi aici:

www.poland.pl/
www.poland.travel/
www.krakow.pl/en/

SuperEva va recomanda urmatoarele hoteluri:

www.cracowdays.com
www.donimirski.com
www.thesecretgarden.pl
www.hotelroyal.com.pl

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. ariana
    ariana trimis la 11/12/2011

    sunteti grozave!Regret ca nu am cunoscut aceste lucruri in 2010...am avut multa nevoie.., am fost f nepregatita si ..am platit scump..si din suflet..Mult succes!!!

    Raspunde la acest comentariu
  2. yoradu18
    yoradu18trimis la 30/5/2010

    Foarte frumoasa Polonia. Mai ales in capitala Varsovia.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII