Mesaj catre părintii divorțati: 7 metode prin care va folosiți copiii drept pioni de luptă

Mesaj catre parintii divortati: 7 metode prin care va folositi copiii drept pioni de lupta

Mesaj catre părintii divorțati: 7 metode prin care va folosiți copiii drept pioni de luptă

Divortul nu este un joc, insa multi parinti divortati isi trateaza copiii ca pe niste poini pe tabla de sah. Unii/unele isi pierd viata si nervii incercand sa saboteze vietile fostilor, si nu fac decat sa raneasca copiii pe termen lung si le dau acestor copii nefericiti rasplata pentru actiunile lor dureroase.

Daca ai trecut printr-un divort si la mijloc sunt copii, merita sa indentifici situatiile in care copiii pot fi folositi drept pioni pe tabla de sah a sentimentelor tale ...

in acest articol veti citi mai multe despre:
Divortul nostru este unul amiabil
Ne intelegem intotdeauna?
1. Invinuiti mama / tatal copiilor prin folosirea cuvantului "a ta / al tau" cu dispret
2. Glumiti despre fostul in fata copiilor
3. Inlaturati toate sansele ca fostul sa petreaca timp cu copiii
4. Va folositi copiii ca mesageri intre voi si fostul/fosta
5. Va sabotati fostul partener pentru a va face sa aratati ca un parinte mai bun
6. Te plangi si barfesti copiilor tai despre fostul sot
7. Comparati copiii cu fostul/fosta cand acestia manifesta un comportament similar
Deci, care este concluzia?

Divortul nostru este unul amiabil

Mesaj pentru toti parintii divortati care isi trateaza copiii drept pioni:

Scriu din preocupare pentru multi copii si parintii lor intristati care trebuie sa se ocupe de adultii crescuti, care actioneaza ca niste copii furiosi, din cauza divortului. Probabil ca ar trebui sa va spun mai intai ca divortez de un barbat care este un tata fantastic.

Iata ce povesteste o mamica pe forumul In unul sau in doi mergem mai departe:

Sa pornim de la o realitate: Divortul nu este o activitate distractiva Divortul nu este un targ sau un circ (bine, s-ar putea sa fie uneori un circ) si nu este cel mai distractiv lucru pe care l-am facut vreodata, dar, in ciuda a cat de greu poate fi divortul, fostul meu sot si cu mine facem din bunastarea fiicei noastre singurul nostru obiectiv. Asta e tot ce conteaza. Am ramas parinti chiar daca suntem la case diferite.

Ne intelegem intotdeauna?

Nu, dar, in cea mai mare parte da, o facem si incercam sa colaboram cat de bine putem. Avand un divort linistit nu inseamna ca nu exista nici o tensiune intre noi doi; inseamna doar ca ne ocupam de aceasta tensiune cu maturitate.

Din pacate, nu toata lumea face asta. Unii oameni isi pierd viata si nervii incercand sa saboteze vietile fostilor, si nu fac decat sa raneasca copiii pe termen lung si le dau acestor copii nefericiti rasplata pentru actiunile lor dureroase.

Probabil va intrebati: "Ce vrei sa spui prin folosirea copiilor ca pioni?" Ei bine, permiteti-mi sa clarific.

1. Invinuiti mama / tatal copiilor prin folosirea cuvantului "a ta / al tau" cu dispret

Parintii carora le place sa-si foloseasca copiii ca pioni in jocul popular (din pacate) de divort, le spun acestora lucruri precum: "Oh, mama ta a spus asta, nu?" Sau, "tatal tau nu face niciodata X sau Y."

Acest pronume posesiv "a ta/al tau" se agita cu manie si de fiecare data cand rostiti o propozitie ca cele de mai sus, copilul dvs. este plin de resentimente si vina - acesta este parintele lui despre care vorbesti!

Cand spui cuvantul "a ta/al tau", toata acea ura si animozitate sunt puse pe copilul tau pentru ca e un pronume posesiv, prieteni! Asta e adevarat! Cand spui ca "mama/tatal tau a gresit din nou", copilul tau isi focalizeaza mania catre fostul tau ca si cum ar fi vina lui.

Atentie la ce spuneti despre fostul partener. Nu numai ca distrugeti stima de sine a copiilor si stabilitatea lor, dar, de asemenea, va puneti in pericol relatia cu copilul.

2. Glumiti despre fostul in fata copiilor

Nu-mi pasa daca fostul tau e un parinte parazit; Pastreaza tacerea in fata copiilor. Asezand si enumerand fiecare lucru pe care fostul nu-l face corect, astfel incat copilul sa poata obtine sugestia ta atat de subtila ca parintele este un ratat, iti folosesti copilul ca pe un postas pentru a livra aceasta nota dulce: „Ghici ce, fostule? Esti un ratat!”

Lasati copilul sa-si dea seama de unul singur ca unul dintre parinti este un parazit! Nu va plangeti copiilor; Nu sunt terapeutii vostri. Sunt copii, deci sa fie copii.

3. Inlaturati toate sansele ca fostul sa petreaca timp cu copiii

Lasa-ma sa ghicesc: in seara asta a fost noaptea tatalui, dar ceva a aparut brusc pentru tine si pentru copiii tai. Si acum fostul nu isi poate vedea copiii, fiind timpul lui.

Permiteti-mi, de asemenea, sa ghicesc: Asta a fost o escrocherie. Eu spun "ai lui" pentru ca de cele mai multe ori, dar nu intotdeauna, mama are mai mult timp de custodie decat tatal. (Desigur, exista exceptii de la aceasta regula.)

Daca sunteti suparat pe fostul ca v-a inselat / lasat / ranit pe tine sau orice altceva sub soare, aveti tot dreptul. Du-te si curata-ti ranile, dar nu lasa sentimentele tale rele sa-ti tina copiii de la a avea o relatie cu celalalt parinte.

Credeti ca reusiti sa faceti ceva acelui ticalos sau acelei scorpii, dar singurii care sunt cu adevarat raniti in acest proces razbunator sunt copiii vostri.

4. Va folositi copiii ca mesageri intre voi si fostul/fosta

Le spui vreodata copiilor tai: "Spune-i mamei / tatalui tau X", pentru ca nu vrei sa vorbesti cu acea femeie / om rau? Stiri de ultima ora: copilul tau nu este un postas! Cu exceptia cazului in care el sau ea are uniforma si palarie, ar trebui sa transmiteti stirile fostului partener in persoana.

Nici un copil nu ar trebui sa fie un mijloc de comunicare intre parinti. Nu-mi pasa daca pustiul tau are vreo douazeci de ani si poate sa vada drama voastra; spuneti ce aveti de spus fostului partener chiar voi. Daca comunicarea este atat de rea, trebuie doar sa trimiteti un mesaj sau un e-mail pentru a evita confruntarea.

Dar, indiferent ce faceti, nu-i faceti pe copiii vostri mesageri. Asta e chestie copilaroasa.

5. Va sabotati fostul partener pentru a va face sa aratati ca un parinte mai bun

Daca v-ati simtit vreodata tentat sa faceti ceva usor sau nu pentru a face probleme fostului partener, astfel incat sa aratati ca mama sau tata anului, ghiciti cine merita privilegiile sale parintesti revocate? Tu!

Nu este o competitie. Nimeni nu primeste un premiu pentru cine face cei mai multi bani si cine da cele mai multe cadouri. Facand lucruri care ar putea rani fostul cu singura intentie de a arata ca un parinte mai bun sau pur si simplu pentru a te bucura sa vezi ca partenerul este chinuit, te face sa fii tu problema reala.

Stiu ca, uneori, fostii parteneri nu sunt draguti - si pentru unii un fost poate fi o persoana absolut toxica si ingrozitoare - dar risipirea energiei pretioase incearcand sa faci lucrurile stresante pentru fostul tau partener sau pentru ca sa pari "Cel mai bun parinte din lume" va sfarsi numai prin distrugerea propriilor copii.

Ii veti invata cum sa ii distruga pe ceilalti, sa fie sireti, sa injoseasca si sa degradeze stima de sine a altei persoane si alte lucruri teribile. Asta vrei pentru copiii tai? Raspunsul ar fi bine sa fie nu.

6. Te plangi si barfesti copiilor tai despre fostul sot

Chiar daca fostul partener merita sa fie improscat cu pietre, nu ar trebui sa va petreceti timpul plangandu-va copiilor cu privire la modul in care fostul va face viata mai rea. Plangandu-va si explicandu-le copiilor: "Mama ta sau tatal tau este motivul pentru care sunt atat de suparat / rupt / etc.", este toxic pentru ei, chiar daca fostul este violent.

Luati servetelele si plangeti cu prietenii, nu cu copiii. Vrei ca fiul sau fiica ta sa creasca si sa te consoleze pentru totdeauna sau sa fie terapeutul tau? Nu. Sunt copii! Gestionati emotiile pe cont propriu, si nu prin ei.

Copiii nu trebuie sa stie ca motivul pentru care nu mergeti la Disney in acest an este ca tata nu si-a platit sprijinul pentru copii si pensia alimentara in aceasta luna sau pentru ca mama merge la cumparaturi. Sigur, ei stiu ca finantele sunt greu de obtinut, pastreaza detaliile la minimum.

7. Comparati copiii cu fostul/fosta cand acestia manifesta un comportament similar

Iti urasti fostul/fosta, asa ca, uneori, cand oricare dintre copiii tai se comporta ca si el/ea, le reamintesti spunand: "Oh, esti exact ca tatal tau / mama ta!" Copiii stiu ca acest lucru nu este un compliment iubitor, mai degraba, un mic strigat afara spunand: "Esti teribil ca si el/ea".

Fiul tau ar putea avea tendinta sa-si roada pixul ca si fostul, dar nu trebuie sa-i atragi atentia. Cum te-ai fi simtit daca ti-ar fi spus cineva ca i-ai amintit de o persona pe care nu o place?

Nimeni nu vrea sa fie comparat cu Hitler sau Castro. Nu face asta.

Deci, care este concluzia?

Sunt binecuvantata sa am un fost sot care iubeste sa fie tata. Chiar daca ne certam uneori si ne infuriem unul pe altul, el este o persoana buna si trecem peste.

Stiu ca multi oameni nu au acest noroc, dar totusi – imbarbatati-va si mergeti inainte. Meritati fericirea si pozitivitatea in viata dvs si supararea pe un fost nu este sanatoasa pentru dvs. sau pentru copiii vostri.

Amintiti-va ca fiecare va primi ceea ce merita, intr-un final.

A consemnat: o mamica divortata de la Desprecopii.

5 greseli pe care le fac parintii divortati

Divortul este un lucru dificil si complicat. Asta este si tema unuia dintre serialele care au rulat si in Romania, Noile aventuri ale vechii Christine, avand-o in rolul principal pe Julia Louis-Dreyfus, in care ea joaca rolul unel proaspete mame singure care infrunta provocarea de a iesi iar la intalniri, problemele legate de custodie si cresterea copilului, precum si prezenta inca foarte intensa a fostului sot in viata ei. Citeste mai departe...  

 

 Forumuri de suport unde discutam despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

Clubul mamicilor si taticilor singuri
Si mama si tata la un loc. Suport, experiente, atitudine si mai ales infratire. Aici nu sunteti singuri!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII