7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii

7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii

7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii

  • Cartea 7 Secrets to Beauty, Health and Longevity (7 secrete pentru frumusete, sanatate si longevitate) este scrisa de Dr. Nicholas Perricone, mai cunoscut ca autor al The Perricone Prescription, un program care reduce aparitia ridurilor, prin optimizarea nutritiei.

Cartea 7 Secrets to Beauty, Health and Longevity (7 secrete pentru frumusete, sanatate si longevitate) este scrisa de Dr. Nicholas Perricone, mai cunoscut ca autor al The Perricone Prescription, un program care reduce aparitia ridurilor, prin optimizarea nutritiei.

In cartea Dr. Perricone 7 Secrets to Beauty, Health and Longevity, accentul este pus pe un plan care va revitaliza corpul la nivelul celulelor, ducand la un nivel mai bun al energiei, o dispozitie mai buna si o stare de bine mai ridicata. Perricone sustine ca avantajele acestui plan depasesc reducerea ridurilor si produc de fapt un efect puternic anti-imbatranire, ce reduce astfel si riscul de boli cronice.

Elementele de baza ale dietei

Unul dintre capitolele cartii este dedicat celor sapte factori care trebuie urmariti pentru a intarzia si a preveni aparitia efectelor negative ale imbatranirii. Toate aceste elemente sunt luate in considerate in cadrul unui plan dietetic, de suplimente alimentare si de stil de viata care este conceput sa promoveze o viata mai lunga si mai sanatoasa.

1) intinerirea celulelor

Se concentreaza asupra imbunatatirii functionarii celulelor prin nutritie optima. Asta inseamna cresterea dozei de alimente cu continut ridicat de acizi grasi omega 3 si de antioxidante. Suplimentele specifice care stimuleaza functionarea celulelor sunt si ele descrise: acidul alfa-lipoic, acetyl-carnitina L si coenzima Q10.

2) fiti slabi toata viata

Va invata cum sa mentineti o greutate ideala fara a trebui sa numarati caloriile. Perricone spune ca tot ce trebuie sa faceti este sa invatati sa controlati nivelul zaharului din sange. Acest lucru poate fi realizat evitand cele mai multe alimente ce contin carbohidrati, cu exceptia fructelor si legumelor. El explica de asemenea ca putem chiar activa genele care suprima pofta si comuta butonul genetic care ii spune organismului sa stocheze grasimi numai cu niste ajustari dietetice simple.

3) sustineti structura de sustinere a corpului

Arata cum puteti preveni pierderea densitatii oaselor, chiar dupa menopauza, luand nutrienti cheie in combinatiile potrivite.

4) sa te simti bine in propria piele

Perricone subliniaza ca semnele imbatranirii de pe piele sunt o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul corpulului. El spune ca cel mai bun mod de a imbunatati aspectul pielii este sa avem o dieta de calitate, plina cu alimente anti-inflamatoare, proteinele adecvate, impreuna cu anumite tratamente locale si stimularea electronica a muschilor.

5) sex pe viata

Pastrarea unei vieti sexuale sanatoase ofera multe beneficii pentru sanatate si longevitate. Perricone arata ca neuropeptidele, feromonii si medicamentele traditionale pot ajuta la atingerea acestui scop.

6) combaterea imbatranirii prin exercitii fizice

Exercitiile fizice nu numai ca reduc incidenta bolilor asociate cu imbatranire, ci ne si permit sa ramanem activi si in forma, cu capacitatea integrala de a ne bucura din plin de viata.

7) reducerea stresului = prelungirea vietii

Controlarea stresului mental si fizic este cheia pentru o viata lunga, sanatoasa si fericita. Perricone arata care sunt strategiile pentru a infrunta stresul, inclusiv suplimentele nutritive pentru combaterea stresului.

Alimente recomandate

Somonul salbatic, anchoa, pastravul, sardinele, avocado, carnea de vita hranita cu iarba, uleiul de masline, ceapa, usturoiul, merele, fructele de padure, grapefruit-ul, perele, piersicile, prunele, migdalele, fisticul, nucile, semintele de dovleac, semintele de susan, iaurtul de capra, lintea, nautul, ovazul, orzul, hrisca, spanacul, napii, algele, vinul rosu.

Exemplu de plan dietetic

Micul dejun:
 - Omleta cu spanac, ceapa si ciuperci

Gustarea de dimineata
 - Iaurt de capra cu afine

Pranzul
 - Salada verde si carne de pui si avocado

Gustarea de dupa-amiaza
 - Hummus cu cruditati

Cina
 - Somon la cuptor cu asparagus si sos cu capere si lamaie
 - Salata de spanac cu zmeura proaspata
 - 1 pahar de Pinot Noir

Desert
 - Branza feta, nuci prajite si pere proaspete

Recomandari privind exercitiile fizice

7 Secrets to Beauty, Health and Longevity spune ca pentru a mentine starea buna de sanatate pe masura ce imbatranim trebuie sa includem in program anumite tipuri de exercitii. In mod ironic, multe persoane introduc in programul lor tipul nepotrivit de exercitii, precum gimnastica aerobica in exces, ceea ce poate accelera procesul de imbatranire.

Yoga si tai chi ofera beneficii fizice, mentale si emotionale care sunt unice si nu pot fi obtinute prin exercitiile traditionale. Cartea include si un program de exercitii de 10 minute creat pentru a stimula revitalizarea celulara, cu descrieri detaliate si fotografii ale miscarilor.

Preturi si cheltuieli

Cartea Dr. Perricone’s, 7 Secrets to Beauty, Health, and Longevity: The Miracle of Cellular Rejuvenation se vinde cu 18 dolari in SUA.

Avantaje

  • Nu necesita numararea caloriilor.
  • Ofera informatii unice despre lupta impotriva imbatranirii.
  • Are o abordare holistica ce recunoaste importanta adaptarii dietei, a activitatii fizice si a controlului stresului.
  • Contine retete.

Dezavantaje

  • Nu este axata pe pierderea in greutate.
  • Nu include un plan de alimentatie.
  • Pune un mare accent pe folosirea suplimentelor alimentare, ceea ce poate fi costisitor.

Concluzii

Dr. Perricone prezinta un plan complet pentru incetinirea procesului de imbatranire, bazat pe cercetari stiintifice. Desi adoptarea planului dietetic si a stilului de viata recomandate de autor aduc multe beneficii, unele dintre suplimentele alimentare sunt foarte scumpe, deci multe persoane nu vor putea urma intocmai programul.

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII