Capsuni cu bezea

Capsuni cu bezea

Capsuni cu bezea

  • Decorate cu petale de trandafir roz pal, reteta urmatoare se transforma intr-un desert prea frumos pentru a fi mancat. Pentru o atmosfera romantica, capsunile cu bezea sunt alegerea perfecta !

Servire: 6 portii

Ingrediente pentru bezele:

  • 3 albusuri
  • putina crema de tartar
  • 175g zahar pudra

Pentru servire:

  • 300ml smantana
  • 425g capsuni taiate de-a lungul
  • 1 lingurita zahar
  • petale de trandafir 

Mod de preparare:

Setati cuptorul electric la 80 grade C sau cel cu gaz la 100 grade C .

Puneti albusurile intr-un vas curat impreuna cu crema de tartar si bateti amestecul cu mixerul electric, pâna când se intareste si formeaza vârfuri moi.

Adaugati treptat zaharul pudra, si amestecati pâna cand se formeaza in bezea falduri ferme lucioase si este suficient de rigida pentru a ramâne în bol în cazul în care este întoarsa cu susul în jos.

Imbracati doua tavi de copt cu hartie de pergament si asezati imediat compozitia de bezea in 6 forme rotunde de 8.5cm, 6 forme mai mici de 5cm si 6 coifulete mai mici (asemanatoare unor palarii, le puteti da forma cu ajutorul unei linguri –vedeti forma bezelelor in fotografia articolului) . Coaceti bezele mici timp de 1 ora si cele mari 1 ora si 10 minute. La final lasati-le pe o tavita de sârma sa se raceasca.

Apoi, bateti smantana bine pana se intareste (se transforma in frisca) si faceti un piure din 210g capsuni cu zahar. Turnati cate putin sos de capsuni peste bezelele cu forma de 5 cm. Acum, peste bezelele cele mai mari asezati jumatatile de capsuni, un start de frisca, urmatorul strat de bezele cu sosul de capsuni, inca putina frisca iar in varf micutele coifulete.

Imprastiati petale de trandafir peste fiecare si serviti-le imediat cu piureul de capsuni ramas.

Va dorim pofta buna!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII