Hoteluri de lux in Anglia

Hoteluri de lux in Anglia

Hoteluri de lux in Anglia


  • Daca aveti de gand sa planuiti o vacanta in Anglia si aveti dubii in  privinta locurilor de acomodare, supereva va recomanda cateva hoteluri de lux care va vor depasi asteptarile - si nu numai…

Daca aveti de gand sa planuiti o vacanta in Anglia si aveti dubii in  privinta locurilor de acomodare, supereva va recomanda cateva hoteluri de lux care va vor depasi asteptarile - si nu numai…

Le Manoir aux Quat’Saison (Great Milton, Oxfordshire, Anglia)

Extraordinarele talente ale lui Raymond Blanc atrag iubitorii de mancare la acest chef
d'oeuvre de art de vivre. Fani si critici cercetatori, privesc conacul lui ca fiind unul dintre cele mai bune din natiune, o nisa de perfectiune frantuzeasca de un fost chelner transformat in sef bucatar autodidact. Construita din matura piatra Cotswolds in secolul 15, aceasta este intruchiparea perfecta a unei case de tara englezesti, folosita ca un lux pentru satisfacerea capriciilor gastronomice. Revenirea vizitatorilor din Sydney sau Los Angeles, sunt la fel de obisnuiti ca cei europeni. Pentru cei neinitiati, preturile sunt deosebit de ridicate, insa acestea sunt standardele bucatariei. Gradinarul cel mare al conacului-responsabil pentru cei 3 acri de pamant care sunt cultivati cu diferite legume-detine un astfel de rol important incat numele ii apare pe meniu. Cina de la Manoir a fost intotdeauna punctul forte (asteptati pana cand vi se va servi micul dejun), insa si acomodarea este la fel de remarcabila. 
 
Adresa: Biserica Rd. in Marea Milton, 64 km nord-vest de Londra, 13 km sud-est de Oxford.
Contact: lemanoir@blanc.co.uk; www.manoir.co.uk.

Stratford-Upon-Avon (Warwickshire, Anglia)

Vesnicul apel si universalitatea muncii lui William Shakespeare au facut din orasul sau natal un punct de pelerinaj. Casele din Stratford pe jumatate construite din lemn si cu un aer istoric de prosperitate, ar atrage vizitatorii chiar si fara faima fiului natal. Chiar daca vizitati casa sotiei sale Anne Hathaway, sau casa unde sa nascut, sau  Biserica Sfanta Treime din secolul 13, unde el si familia sa au fost ingropati, toate acestea alcatuiesc un circuit necesar, iar biletele pentru o performanta de catre Royal Shakespeare Company va face din vizita dumneavoastra una de neuitat. Dintre cele trei cinematografe din oras, cele mai clasice performante sunt efectuate la Teatrul Royal Shakespeare; exista saptamanal matineuri pentru cei care se intorc inapoi la Londra la timp pentru cina. Stilul Elizabethan al Teatrului Swan a fost reconstruit de-a lungul liniilor originale ale Teatrului Shakespeare's Globe, precum si The Other Place este un loc pentru productii experimentale.

Despachetarea valizei la magnificul Ettington Park Hotel, o casa neo-Gotica impunatoare pe malurile raului Stour. Asezata pe acelasi amplasament unde un conac a fost prima data contabilizat in Domesday Book, 1086, aceasta casa luxoasa a secolului al 19-lea a fost asociata cu familia Shirley. Familia fantoma a zabovit- legendara Lady in Grey are o reputatie aparte in Anglia. Una din cele mai faimoase bantuiri ale hotelului s-a petrecut aici de cateva ori: aceeasi carte, Sir Walter Scott's St Ronan's Well, este stiuta pentru faptul ca zbura de pe raft, cazand deschisa de fiecare data la acelasi vers: "A merry place, 'tis said, in days of yore; But something ails it now-the place is cursed. "

Stratford-upon-Avon: 145 km nord-vest de Londra.
Contact: stratfordtic@shakespeare-country.co.uk; www.shakespeare-country.co.uk.
Cand: Sezonul de teatru este in Martie-Noiembrie. 23 Aprilie este ziua traditionala, sarbatorita ca ziua de nastere si cea in care a murit Shakespeare.
Ettington Park Hotel: Alderminster este la 8 km sud de Stratford-upon-Avon.
Contact: ettington@arcadianhotels.co.ukwww.ettingtonpark.co.uk.

Zidul lui Hadrian (Hexham, Northumberland, Anglia)

In locul in care odata marsaluiau legiunile romane, acum oile stau si pasc in liniste de-a lungul sectiunilor ramase unui zid, construit acum 1800 de ani ca o declaratie politica si ca o dovada de non-absurditate fata de puterea carcotasilor Scotieni. Demarcarea liniei pentru cea mai nordica frontiera a Romei, a unui imperiu grandios care se intindea 4023 km est, unde se afla acum Irak si numit dupa al 2-lea imparat roman (Anno Domini 76-138) care a ordonat constructiile, Hadrian's Wall a fost construit de 18 000 de soldati si
sclavi angajati. Initial, constand din  800 000 de caramizi, s-a intins 117 km de la Bowness-pe-Solway in vest (dincolo de Carlisle) pana la Wallsend in est (dincolo de Newcastle). Munca a  inceput in Anno Domini 121 in timpul unei vizite de catre Hadrian in urma invaziilor repetate din nord si a fost abandonata in 383 ca Imperiul Roman prefacut in ruine. Cea mai buna bucata care s-a pastrat bine in timp, o intindere de 16 km in Northumberland nordul Angliei cel mai vizitat, Lake District, este cea mai mare ruina clasica a Marii Britanii  si unul din cele mai impresionante si importante din Europa de Nord.

Infiintata tabara in apropiere de Langley Castle Hotel; construit in anul 1350, acesta este mult mai tanar decat  Hadrian's Wall, insa zidurile inalte de 2 metri si prevazute cu turele, vitraliile medievale originale si scarile in spirala inca evoca un fascinant simt al istoriei. Alaturi de Northumberland Park, Hadrian's Wall, si un numar de forturi antice romane construite ca garnizoane auxiliare, Langley este un buzunar de lux contemporan imbracat in haine medievale.

Hadrian's Wall: Hexham, cea mai populara baza de vizitat zidul, este de 43 km vest de Newcastle, si 48 km est de Carlisle.
Langley Castle Hotel: in Langley-on-Tyne, 11 km vest de Hexham.
Contact: manager@langleycastle.com; www.langleycastle.com.

Ritz (Londra, Anglia)

De un rit de regi si oameni de rand deopotriva, ceaiul este baut in fiecare satuc mic de pe British Isles. Dar nicaieri nu este servit cu mai multa veneratie sau fler decat la Ritz, pictograma marii lumi-vechi care stabileste standardul pentru cea mai sancrosacta traditie din Marea Britanie. Ritul esentei Britanice poate fi regasit cu mai mult de 150 de ani in urma, la Anna, a saptea Ducesa de Bedford, care suferea de lesinul vrajilor-de-dupa-amiaza tarzie "junghi de foame", si - bine, restul este istorie. Puristii jura pe Ritz, ale caror orbitoare Versaille s-a inspirat stabilirea (si cozile) oferind o bucatica de viata de neuitat.

Promitand la fel de mult fast si circumstanta ca si schimbarea de garda, eticheta si normele ceaiului de dupa-amiaza apar la cele mai bune stilizate Ritz's Rococo Palm Court: mesele sunt fabricate vioi in panza de in si acoperite cu os fin de China si cu un suport din argint plin de bunataturi. Sandwich-urile micute se completeaza cu biscuitii calzi, gemul de capsuni facut de casa si smantana, precum si o etalare de prajituri pentru ceai si dulciurele, fantezie care sa permita sefilor de patiserie sa-si arate talentul. De la crearea sa de catre marele impresar Cesar Ritz in 1906, pasirea in Palm Court este ca si cum ai merge inapoi in Anglia Edwardiana-in special dupa renovare. Nu este o exagerare atunci cand suntem indrumati sa facem rezervari cu o luna in avans pentru o zi de sambata dupa-masa, iar barbatii nu indraznesc sa apara fara sacou si cravata.

Adresa: 150 Piccadilly.
Contact: enquire@theritzlondon.com; www.theritzlondon.com.
Cand: 2 sedinte de ceai zilnice, orele 3:30 si 5 p.m. Pentru cei fara rezervare pot sa apara la ora 2 pm pentru cel mai bun shot.

Hotelul Connaught (Londra, Anglia)

Sunt multe hoteluri mari in Londra, dar Connaught nu se afla departe de primul loc. Cu o clientela si cu un personal loial, Connaught exude o atmosfera rafinata de club ce reprezinta lux Englezesc si eleganta Edwardiana. Considerat un bastion demn de ospitalitatea unei manusi albe, de cand acesta sa deschis adanc in inima Mayfair, renovari si schimbari care sunt intotdeauna intreprinse cu extrema discretie. Unele lucruri nu se schimba niciodata, si nici nu ar trebui: aici, la Connaught, este intotdeauna anul 1897.

Numit dupa al treilea fiu al Reginei Victoria, Duce de Connaught, acest low-profile de referinta al  hotelului este in mod clar favorizat de o lista cu nevoi speciale pe termen lung care a ales sa ignore tendintele modei si privirea mass-mediei. Serviciul oferit de experti, personalul dedicat este surprinzator; sarmul rafinat si vechi al hotelului nu este niciodata efusionat. Cu doar nouazeci si doua de camere si apartamente de lux, Connaught este un hotel "baby grand" in  marime si este de originea prea-aclamatului Grill Room. Transformata la inceputul anului 2003 de catre  mainile indemanatice ale Chef de Angela Hartnett, o protejata a superstarului Gordon Ramsey, si de catre Nina Campbell, cel mai cautat decorator al Londrei, The Grill si sora lui , The Meniu, fiind mult in fata scenei mesei vibrante a Londrei. Originalele placi de lemn mahon vor  ramane, la fel ca si specialitatile casei, insa meniul de acum, tinde spre unul Mediteranean. Daca nu ati mai ramas pana acum la Palatul Buckingham, va dorim sedere placuta.

Adresa: 16 Locul Carlos, Mayfair.
Contact: info@de-Connaught.co.uk; www.savoygroup.com

The Rising Sun (Lynmouth, Devon, Anglia)

In pustiul "Heritage Coast"(coasta mostenita) din Anglia, inseparabilele Lynmouth si Lynton s-au cuibarit intr-un colt dramatic si romantic din West Country, unde Somerset devine Devon, la marginea Parcului National Exmoor.

Aici si-a gasit inspiratia Blackmore atunci cand a scris nuvela clasica “Lorna Doone”, dar si poetul romantic Percy Bysshe Shelley, iar ca urmare si-a petrecut luna de miere in acoperisul privat al hanului, in anul 1812.

Bucura-te de vantul tonifiant al marii si de peisajele care te lasa fara cuvinte, inainte de a te intoarce la primitorul Rising Sun, a carui personal surazator, pardoseala care scartaie si semineul care incalzeste atmosfera face din somonul si homarul proaspat pescuit sa aiba un gust nemaipomenit.

Lynmouth si Lynton: 330 km sud-vest de Londra.
Contact Rising Sun Hotel: risingsunlynmouth@easynet.co.uk; www.risingsunlynmouth.co.uk.

Hotelul Tresanton si Restaurantul cu fructe de mare (The Seafoos restaurant) (St. Mawes si Padstow, Cornwell, Anglia)

Un vechi refugiu pentru iahturi, o data ruinat, hotelul Tresanton a fost recuperat si renascut cu ajutorul noilor proprietari, devenind locul ideal pentru o vacanta. Aici, in Peninsula Roseland, pe coasta sudica si temperata a Cornwall-ului, in pitorescul si intactul sat de pescari din St. Mawes, Olga Polizzi (descendenta celei mai faimoase dinastii de hoteluri din Anglia, Fortes) si familia sa au creat un hotel butic cu un motiv nautic, cu terase degajate, privelisti fantastice dar si cu un restaurant simplu si superb specializat pe ingredientele locale care ofereau o influenta mediteraneana. Acesta este locul unde trebuie sa fiti intr-o duminica la pranz. Tresanton va poate planui si picnicul daca doriti, intr-un loc linistit pe o insula parasita in apropierea Peninsulei Lizard (cel mai sudic punct din Anglia dar si cel mai frumos).

O alta destinatie care merita vazuta este The Seafood Restaurant. Micul port amical din Padstow este cel mai vechi oras din Cornwall (fondat in secolul al 6-lea), indeajuns de original si pentru a-i opri pe cei care sunt in drum spre Land's End, in schimb, cei devotati care isi fac rezervari cu luni inainte, cu greu isi fac loc prin multime cand este vorba de a manca ceva la birt. Oamenii vin din toate partile lumii pentru a degusta meniul in acel loc atat de luminat si aerisit, cu mancare clasica traditionala dar si cu multa imaginatie condimentata. Seful-proprietar, personalitatea de la BBC food-series si un guru in fructe de mare, Rick Stein, are grija ca toate fructele de mare sa fie proaspete, din aceasta cauza, episodul care ii poarta semnatura, “Fruits de mer”, este cel mai vizionat.

Hotelul Tresanton: Lower Castle Rd. , St. Mawes (483 km sud-vest de Londra, 88 km nord-est de Land's End).

Contact: info@tresanton.com; www.tresanton.com.
Seafood Restaurant: Riverside, Padstow (442 km sud-vest de Londra, 92 km est de Land's End). Lunile Aprilie-Septembrie favorabile pentru navigat si sporturi de apa. Deschis zilnic pentru mic gejun si cina.
Contact: reservations@rickstein.com; www.rickstein.com.

Cliveden (Taplow, Berkshire, Anglia)

National Trust, proprietatea Angliei, este cel mai maiestuos hotel resedinta de tara. Adjectivele  "spectacular" sau "magnific" sunt necorespunzatoare pentru a descrie proportiile vilei aristocratice italiene, cu atat mai mult, caracterul prezent reflecta trei generatii de Astori (precedat de Printul de Wales, printre altii), care au trait pana in anul 1966. (In anii 1960 Cliveden a fost locul in care s-a produs infamul scandal Profumo, care a condus spre naruirea guvernului Conservator in anul 1964).

O cina la excelentul restaurant Waldo este un motiv suficient pentru a veni cu masina din Londra, iar daca ramai peste noapte, plimbarea de dimineata va fi o placere. De la ferestrele de aproape un metru si jumatate inaltime poti privi raul Thames dar si barcile antice ale hotelului, inclusiv canoea electrica tacuta care poarta numele Nancy. Pilotata de oameni in uniforma, aceasta este disponibila pentru croazierele dinainte de cina sau pentru picnicuri, unde cosurile cu merinde sunt pregatite de hotel. Bucura-te de gradinile formale, de prezenta fracurilor, de sufrageriile cu candelabre si de aerul palpabil de axclusivism, insa, mai mult,  te vei bucura cand vei observa cu cata eleganta sunt tratati invitatii care nu au un titlu important.

La restaurant este servita doar cina, zilnic.
Unde se afla: 16 km nord-vest de Windsor.
Contact: reservations@clivedenhouse.co.uk; www.clivedenhouse.co.uk

Cliveden a fost construit in anul 1666 de Al doilea Duce al Buckingham-ului.

Mai multe detalii despre Anglia veti gasi aici
https://www.enjoyengland.com/
https://www.visitbritain.com/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII