Hoteluri de lux in Italia

Hoteluri de lux in Italia

Hoteluri de lux in Italia

  • Atat de multe locuri de vizitat si atatea lucruri de facut, dar unde va veti caza? SuperEva va dezvaluie cele mai frumoase si interesante locuri de cazare din Italia. O vacanta de vis este cu adevarat completa in momentul in care va treziti dimineata intr-un loc fermecator. Iata deci lista noastra:

Atat de multe locuri de vizitat si atatea lucruri de facut, dar unde va veti caza? SuperEva va dezvaluie cele mai frumoase si interesante locuri de cazare din Italia. O vacanta de vis este cu adevarat completa in momentul in care va treziti dimineata intr-un loc fermecator. Iata deci lista noastra:

Hotelurile din Positano (Campania, Italia) - in anul 1953, John Steinbeck a descris Hotelul Le Sirenuse ca “un loc de vis…aproape ireal”- si asa a ramas. Condus de o familie, o data fiind vila lor pe timp de vara, hotelul va ofera un sentiment special de bun venit. Aici veti putea sa va relaxati in piscina, spa, sau la sala de gimnastica proiectata de faimosul arhitect Gae Aulenti. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Napoli. Daca vreti sa va bucurati de atractiile invecinate, acestea sunt: Ravello, Atrani, Amalfi, Herculaneum, Pompei si Napoli.

Prietenul rival al Hotelului Le Sirenuse este San Pietro, o armonie perfecta intre lux si simplicitate, secretul farmecului si perfectiunii sale. Hotelul este visul lui Carlo “Carlino” Cinque, care a vrut sa exprime vizitatorilor entuziasmul care il are pentru tara sa. Terasele hotelului va ofera o priveliste nesfarsita a marii si a Muntilor Lattari; veti putea juca tenis si/sau innota.

Positano se afla la 56 km sud-est de Napoli, 265 km sud-est de Roma.
Hotelul Le Sirenuse: Via Cristoforo Colombo.
Contact: info@sirenuse.it; www.sirenuse.it.
Hotelul San Pietro: Via Laurito 2 (2 km este de Positano).
Contact: www.ilsanpietro.it.
Cand: deschis in lunile Aprilie-Octombrie; preferabil lunile Aprilie-Mai si Septembrie-Octombrie.

La Posta Vecchia (Localita Palo Laziale, Lazio, Italia) - John Paul Getty, odata cel mai bogat om din lume, nu se mai afla printre noi (a parasit Italia in anul 1975, cu un an inainte sa moara), insa veti simti ca sunteti oaspetele sau de onoare la La Posta Vecchia, mareata sa casa de la malul marii. Miliardarul si colectionarul de arta a dat un nou inteles expresiei “nu este alt loc ca acasa”.

Aici faciltatile sunt minimale,  comparativ cu celelalte de cinci stele, insa va veti putea bucura de o piscina interioara, golf, baie in namol, plimbari cu bicicleta, calarit, pescuit, scufundari, canotaj, un muzeu in interior, o sala de sedinte si de Restaurantul Cesar care a obtinut o stea Michelin. Roma se afla la doar 40 minute distanta cu masina (o scurta plimbare in masina hotelului).

La Posta Vecchia: Via Palo Laziale, 37 km de Roma.
Contact: reservations@lapostavecchia.com; www.lapostavecchia.com.
Cand: deschis de la sfarsitul lunii Martie-inceputul lunii Noiembrie; preferabil lunile Martie-Iunie, Septembrie si Octombrie.

Hotelul Hassler (Roma, Lazio, Italia) - la capatul Scarilor Spaniole se afla legendarul hotel de cinci stele, resedinta aleasa de cei care vor sa aiba o experienta memorabila in Italia. Asezat in centrul istoric al orasului, Hassler se afla la o distanta de cateva minute de Via Condotti si repere ca Pantheon, Basilica Sf. Petru, Coloseumul, gradinile de la Villa Borghese si Fantana Trevi. Detinut si condus de Roberto E. Wirth, a cincea generatie a dinastiei de hotelieri Elvetieni, hotelul ofera 95 de camere decorate individual, majoritatea avand o terasa proprie si o panorama uimitoare a Orasului Etern.

Stabilit in anul 1885 in palatul care a fost resedinta surorii lui Napoleon, Hassler este unul din putinele hotele de lux din Europa, particular.

Hotelul Hassler: Piazza Trinita dei Monti 6.
Contact: hasslerroma@mclink.it; www.hotelhasslerroma.com.
Cand: in lunile Iulie si August caldura poate fi coplesitoare; Scarile Spaniole  sunt acoperite cu azalea de la mijlocul lunii aprilie-mijlocul lunii Mai.

Hotelul Villa d’Este (Cernobbio, Lombardy, Italia) - original palatul privat al unui cardinal, acum un mare hotel de unde multi isi primesc inspiratia, Villa d’Este este inegalabila pentru decorul sau regal dar si pentru pozitia maiestuoasa pe malul inverzit al Lacului Como. Camerele care dau spre Lac va ofera o privelsite de neuitat, iar statuile din marmura de pe terasa si gradinile in floare va vor incanta privirea. Aici sunt 10 acri de gradini, terase langa apa si Restaurantul Veranda, a carui perete din sticla va aduce frumusetea si linistea Lacului foarte aproape.

Hotelul Villa d’Este: Cernobbio se afla la 56 km de Milan.
Contact: info@villadeste.it; www.villadeste.it.
Cand: deschis in lunile Martie-mijlocul lunii Noiembrie; preferabil lunile Aprilie-Octombrie.

Villa San Michele si Villa La Massa (Florenta, Toscana, Italia) - daca sunteti in cautarea luxului , aceasta este alegerea perfecta. Fatada vilei se spune ca este proiectata de Michelangelo. In interior lucrurile sunt destul de marete: fresca din 1602 a Cinei cea de Taina este atractia principala; gradinile frumos mirositoare cu mare dragoste ingrijite impodobesc privelistea de pe terasa, iar in Limonaia, gradina de iarna a vilei sunt tinuti arbustii fructiferi (pe timp rece calugarii tineau citricele in aceasta gradina).

Pana de curand, San Michele a fost suprema vila-hotel din Florenta, insa concurenta nu a ramas in urma; in cealalta parte a orasului tresarind Villa La Massa, o somptuoasa proprietate renovata apartinand Cosmo Villa d’Este, din secolui 16.  Asezata pe malurile raului Arno, la o distanta de 15 minute de Florenta, acesta va ofera o o privire fugara a vietii Toscane.

Villa San Michele: Via Doccia 4 (Fiesole se afla la 8 km de centrul Florentei).
Contact: reservations@villasanmichele.net; www.villasanmichele.orient-express.com.
Villa San Massa: 7 km din centrul Florentei, in Candeli.
Contact: info@villalamassa.com; www.villalamassa.com.

Palazzo Terranova (Citta di Castello, Umbria, Italia) - acest minunat hotel, un templu al luxului si confortului, este asezat pe dealurile Umbriei. La Terranova ve veti bucura de o piscina grandioasa, veti fi rasfatati cu tratamente aromatice si halate pufoase in camere spatioase. Oaspetii pot lua cina la restaurantul hotelului  si vor dormi in paturi imense, inveliti in cel mai fin bumbac.

La Traviata este cea mai frumoasa camera din hotel, cu o sala de baie romantica si o cada travertina, sculptata din piatra.

Nu va ingrijorati in privinta activitatilor: veti putea calari, plimba pe jos sau cu bicicleta, juca golf, tenis, sau relaxa intr-un tur al vinurilor si/sau culturii.

Unde se afla: Localita Ronti, Morra (132 km sud-est de Florenta).
Contact: sarah@palazzoterranova.com; www.palazzoterranova.com.

Palazzo Sasso (Ravello, Campania) - se spune ca Ravello este mai aproape de cer decat de mare, la cei 335 metri inaltime pe coasta Amalfi. Gradinile sale irezistibe si romantice-Villa Rufolo si Villa Cimbrone - isi justifica reputatia ca “locul in care poetii vin pentru a se stinge din viata”.

Palazzo Sasso a fost construit in secolul al 12-lea, acum fiind un hotel de lux unde oaspetii vin pentru privelistile din jur. Richard Wagner si-a gasit inspiratia aici in anul 1880, in Parsifal. In fiecare vara are loc un festival international de muzica Wagner, mai precis, in gradinile din Villa Rufolo. Spre est puteti vedea Muntii Lattari, cu inaltimi de pana la 700 de metri pe linia taramului (si 1400 de metri in interiorul peninsulei); pe acesti versanti au fost sapate in stanca gradini suspendate, sosele, hoteluri, alei, orasele, cu biserici, muzee si strazi, care de-a lungul ultimelor decenii au devenit  adevarate statiuni de lux.

Lasati-va condusi de aroma sosului de rosii si carne de miel fripta, pana la Cumpa Cosimo, cel mai bun local (trattoria) din oras. Cand majoritatea turistilor se gandesc la o mancare italiana plina de savoare se gandesc la bucataria Napolitana. Ingredientele folosite sunt crescute in solul vulcanic in apropiere de Napoli, iar fiecare masa este un deliciu suprem.

Ravello se afla la 5 km din Amalfi, 26 km vest de Salerno
Palazzo Sasso: Via San Giovanni del Toro 28
Contact: info@palazzosasso.com; www.palazzosasso.com
Cand: deschis in lunile Martie-Decembrie
Festivalul Wagner: info@res.amalfi.coast.it; www.ravelloarts.org
Cand: lunile Martie-Octombrie; concertele principale au loc in lunile Iunie-August
Cumpa Cosimo: Via Roma 42
Cand: deschis zilnic pentru pranz si cina

Grand Hotel Excelsior Vittoria (Campania) - conturul incetosat al Muntelui Vezuviu domina raza vizuala de pe terasa Hotelului Vittoria. Cu podea din mozaic, scari din marmura, palmieri pitici, ingeri pictati de mana si picturi murale in stil Art Nouveau, impodobesc interiorul impunator al hotelului. Se spune ca ruinele vilei lui Caesar Augustus au fost gasite sub fundatiile acestui hotel. Cei cinci acri de gradini cu lamai si serviciile de lux oferite de hotel, creaza un refugiu ravnit de toti turistii in drumul lor spre Pompeii. Cel mai mare tenor al operei, Enrico Caruso, si-a petrecut timpul in Caruso Suite, in anul 1921, putin inainte sa moara; iar daca doriti puteti rezerva acest Suite doar pentru dumneavoastra.

Grand Hotel Excelsior Vittoria: Piazza T. Tasso 34 (Sorrento se afla la 50 km sud-est de Napoli, in Peninsula Amalfi)
Contact: exvitt@exvitt.it; fax 39/081-807-25-00

Taormina (Sicilia) - in urma cu peste 23 de secole, pe cand Sicilia facea parte din Magna Graecia, acest mic oras de munte era deja faimos pentru minunatele sale privelisti. Taormina, cel mai elegant resort al Siciliei, a fost descrie de Guy de Maupassant ca “toate acestea par a fi asezate pe pamant doar pentru ademenirea imaginatiei, privirii si spiritului”. Pentru putina cultura, nu ezitati o vizita la Teatro Greco, unde acustica este mai mult decat perfecta iar in fiecare vara sunt tinute festivaluri de muzica, film si arta. 

Ca loc de acomodare nu exista unul mai potrivit decat Hotelul San Domenico: un hotel de lux cu privelisti paralizante ale Muntelui Etna. Acesta a fost construit in anul 1430 ca manastire Dominicana, iar astazi este unul din cele mai frumoase si romantice hotele ale Siciliei. Inainte de cina, puteti sa va bucurati de un suc pe promenada, fosta capela a manastirii; insa cand ajungeti la momentul cinei, trebuie sa stiti ca este un eveniment culinar.

Taormina se afla la 249 km este de Palermo, 53 km nord de Catania
Hotelul San Domenico: Piazza San Domenico 5
Contact: san-domenico@thi.it; www.thi.it
Cand: lunile Aprilie-Mai, Septembrie-Octombrie; festivalul de muzica, balet si opera este tinut incepand de la sfarsitul lunii Iunie pana la mijlocul lunii Septembrie

Portofino (Liguria) - Portofino castiga concursul de frumusete in Linguria, regiunea cunoscuta ca Riviera Italiei. Micul sau port a fost desemnat ca reper istoric, iar despre Portofino se spune ca este cel mai fotografiat satuc din lume. Fatadele locuintelor pescarilor sunt vopsite in culori aprinse, culori pentru care Linguria este cunoscuta-galben sters, ocru, roz si ruginiu. Acum Portofino nu mai este un sat de pescari, ci un loc in care vilele tresar printre culmi; iar barcutele nu mai sunt folosite pentru pescuit, ci ca ambarcatiuni pentru turisti.

Acest sat mic dar frumos este asezat la capatul unei peninsule intacte, care este o rezervatie ocrotita de stat. Cu siretenie situat pe o culme deasupra orasului, se afla Hotelul Splendido, locul in care au fost gazduiti Ducele si Ducesa de Windsor in anul 1952. Gradina sa de 4 acri are o vegetatie subtropicala, iar o simpla plimbare va poate incanta simturile si aduce o liniste pe care o cautati probabil de mult timp. Marx Groucho a zis “Un loc minunat cu oameni la fel de minunati”.

Portofino se afla la 38 km sud-est de Genoa, 171 km sud de Milano
Hotelul Splendido: 6 Salita Baratta
Contact: reservations@splendido.net; www.splendidoorientexpress.com
Cand: deschis in lunile Aprilie-Decembrie

Pienza (Toscana) - Papa Pius al II-lea a visat la crearea  unei bijuterii urbane. In anul 1458, el la adus pe faimosul arhitect Bernardo Rossellini sa ii distruga umilul oras si sa il creeze din nou ca Pienza (numit dupa el, Pio), ca anexa papala si loc de retragere in lunile de vara. Banii s-au terminat iar Papa a murit, insa nu inainte ca rezultatul colaborarii sa devina “Perla renasterii”, cea care o vedeti astazi, singurul centru al unui oras care a supravietuit secolelor aproape intact - aici a fost filmat Romeo si Julieta, in anul 1968 sub indrumarile directorului Franco Zeffirelli.

Ca loc de acomodare puteti alege cu incredere Hotelul Il Chiostro di Pienza, o manastire Franciscana din secolul al 15-lea, transformata in hotel.

Pienza se afla la 55 km sud-est de Siena, 125 km sud de Florenta
Hotelul Il Chiostro di Pienza: Corso Rossellino 26
Contact: info@relaisilchiostrodipienza.com; www.relaisilchiostrodipienza.com
Cand: lunile Mai, Iunie si Septembrie

Il Pellicano (Porto Ercole, Toscana) - Il Pelicano este unul din cele mai minunate resorturi de pe coasta, nascut in urma unei aventuri sentimentale dintre un englez si o femeie din America, fiind deschis in anul 1965 cu o lista de oaspeti care la inclus pe Charlie Chaplin. Terenul exclusiv de 8 acri este alcatuit din casute de piatra risipite pe o stanca cu fata spre Monte Argentario. La acest hotel vet putea face scufundari directe in mare, majoritatea oaspetilor asteptand cu nerabdare in fiecare seara gratarul, la o terasa umbrita. Serviciile oferite sunt excelente, la fel insa si lista de vinuri, mancarea proaspata, gustoasa si majoritatea camerelor au balcoane private.

Il Pellicano: Localita' Sbarcatello I-58018 Porto Ercole (Grosseto) (Toscana)
Contact: pellicano@relaischateaux.com; https://www.pellicanohotel.com/
  Tel. : + 39 0564 85 81 11; Fax : + 39 0564 83 34 18

Mai multe informatii despre Italia veti gasi aici: www.italiantourism.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

www.suitedreams.it
www.hotelbotticelliflorence.com
www.villacapodimonte.it/
www.ambasciatori.it/
www.hotelsansebastianogarden.com/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII