Vanatoarea de insecte

Vanatoarea de insecte

Vanatoarea de insecte

Cati copii pot participa: incepand de la 2 copii la un grup mai mare 

Materialele necesare:

Tot ce aveti nevoie pentru o vanatoare de insecte este un copil si o insecta. Dar pentru a transforma aceasta experienta intr-o adevarata aventura, va recomandam urmatoarele:

  • Lupa
  • Lista de insecte
  • O carte cu denumirea stiintifica a insectelor
  • Agenda si pix
  • Camera foto (optional)

Cum se joaca?

Incepeti prin a decide dinainte ce insecte sperati sa gasiti. Evident, insectele care stiti sigur ca exista in zona respectiva vor fi cel mai usor de vanat. Faceti o vizita apoi la biblioteca sau librarie si cautati o carte cu denumire stiintifice ale insectelor. Unele librarii vind si kituri de juniori, o investitie profitabila pentru unii copii.

Aduce-ti un caiet/agenda pentru a nota numele insectelor pe care le veti gasi; in dreptul fiecarui nume copii isi pot incerca talentul artistic desenand insecta respectiva. Cereti-le sa va descrie insectele cum stiu ei mai bine si notati totul pe hartie (la alegere, insectele pot fi fotografiate, dupa care copiii pot da viata unui album interesant).

Multe insecte sunt capabile sa se camufleze in scopul de a se face cat mai putin vizibile pentru animalele de prada. Aici veti observa cat de atenti si cat de bine observa copiii aceste insecte.