Orase si hoteluri de lux in Franta

Orase si hoteluri de lux in Franta

Orase si hoteluri de lux in Franta


  • Este imposibil sa vizitati Riviera si sa ignorati fermecatorul Cannes, iar daca ati ratat o vizita la hotelul Carlton, ati pierdut sansa de a simti si vedea spiritul acestui orasel resort. Mai multe detalii aflati in continuare...

Hotelul Carlton Inter-Continental (Cannes, Provence-Alpes-Cote d’Azur)-este imposibil sa vizitati Riviera si sa ignorati fermecatorul Cannes, iar daca ati ratat o vizita la hotelul Carlton, ati pierdut sansa de a simti si vedea spiritul acestui orasel resort. Cunoscut pentru Festivalul de Film de la Cannes, elegantul Carlton prezida Promenada de la Croisette si bulevardul cu palmieri care este principala atractie a orasului. Barul, culoarul si plaja hotelului sunt magnetul ultrasofisticatei haut monde; Carlton  Inter-Continental a fost inceput in 1911, deschizandu-si usile in anul 1912; hotelul are 338 de camere (50 de camere pentru nefumatori si 5 camere pentru persoane infirme) si 16 sali de sedinte.

Cannes se afla la 26 km sud-vest de Nice, 161 km est de Marseilles, 904 km sud de Paris
Hotelul Carlton Inter-Continental: 58 Boulevard de la Croisette
Contact: cegha-resvn@interconti.com
Festivalul de Film de la Cannes are loc 12 zile, de la mijlocul pana la sfarsitul lunii Mai.

Hostellerie de Crillon le Brave (Crillon le Brave, Provence-Alpes-Cote d’Azur)-pentru cei care si-au dorit o casa in Provence si nu au reusit sa isi indeplineasca visul, exista Hostellerie de Crillon le Brave, adapostit pe culmile Rhone Valley. Cu exceptia bisericii locale, un grup de cladiri din secolele 16-17 formeaza inauntrul satului un alt sat. Hotelul este confortabil si decorat cu bun-gust. Casa principala a servit ca resedinata a unui preot si scoala a satului. Terasa pavata  este umbrita de chiparosi si smochini, curpen alb si iasomie. In distanta, campuri de lavanda si maslini se intind spre contururile dramatice ale Muntelui Ventoux (1828 metri). Gradinile Mediterane ale hotelului se intind spre coltisoare scaldate in soare dar si spre o piscina superba.

Crillon le Brave se afla la 38 km nord-est de Avignon, 29 km est de Orange, 105 km nord de Marseilles
Hostellerie de Crillon le Brave: Place de l’Eglise
Contact: crillonbrave@relaischateaux.fr; www.crillonlebrave.com

Eze (Provence-Alpes-Cote d’Azur)-in timp ce va apropiati de Eze, la 395 metri deasupra Mediteranei, veti putea uita ca acest oras medieval a fost initial proiectat pentru aparare militara, nu pentru turisti. Este unul din cele mai inalte sate din Provence dar si unul din cele mai vizitate. Gradina Exotica din Eze gazduieste o colectie extraordinara de cactusi. Friedrich Nietzsche, un turist obisnuit, a scris Thus Spoke Zarathustra in Eze; o poteca ingusta care duce spre mare este acum numita Sentier Nietzsche (Poteca lui Nietzsche).

Dupa ce turistii pe timp de zi pleaca, oaspetii de la Chateau de la Chevre d’Or au micul sat doar pentru ei. Putine piscine au o asemenea priveliste, iar daca sunteti cazat in apartamentul Medieval, propria terasa si Jacuzzi-ul impartasesc aceeasi panorama.

Chateau Eza este o cladire veche de 400 de ani, restaurata in anii ’20 de printul William al Suediei. Astazi este un hotel de lux cu un chef bucatar renumit si o terasa unde puteti lua cina.

Eze se afla la 11 km est de Nice, 8 km vest de Monte Carlo
Chateau de la Chevre D’Or: Rue du Barri
Contact: reservation@chevredor.com; www.chevredor.com
Chateau Eza: Rue de la Pise
Contact: fax 33/4-93-41-16-64

Les Baux-de-Provence (Provence-Alpes-Cote D’Azur)-cardinalul Richelieu, odata numit si Les Baux-de-Provence un “loc de adapost pentru vulturi”. Incadrat de stancile abrupte  ale Val d’Enfer (Valea Infernului), Les Baux domina podgoriile si miile de maslini (unii plantati de Greci si Romani) care produc cel mai bun vin si masline din sudul Frantei. In secolul al 17-lea, cardinalul Richelieu, sub ordinele lui Louis al XIII-lea, a fost responsabil pentru distrugerea a ceea ce a mai ramas din Ville Morte (Orasul Mortii); ruinele acestui castel din secolul al 13-lea sunt un vestigiu romantic al gloriosului trecut din Les Baux.

Restaurantul L’Oustau de Beaumaniere este gazduit intr-un vechi conac Provencal, intr-o oaza verde. Mancarea si vinul sunt exceptionale.

Les Baux-de-Provence se afla la 29 km sud de Avignon, 80 km nord de Marseilles
L’Oustau de Beaumaniere: Maussane-les-Alpilles
Contact: contact@oustaudebaumaniere.com; www.oustaudebaumaniere.com

Mougins (Provence-Alpes-Cote d’Azur)- o alta zi idilica pe Riviera, un alt sat autentic cu stradute pietruite si piete in aer liber. Mougins este fermecator, desi a fost descoperit cu cateva decenii in urma. Astazi a devenit un centru gastronomic pentru Riviera, ca resedinta a Le Moulin de Mougins, renumitul restaurant international al lui Roger Verge, maestrul bucatar chef care a pus bucataria Provencal pe meniurile din intreaga lume. Dupa 35 de ani, chef-ul si sotia sa Denise, vor pasa mai departe torta cunoscutului Alain Llorca, care promite succes in continuare. Pentru cei care vor sa innopteze, exista camere disponibile.

Mougins se afla la 6 km nord de Cannes
Le Moulin de Mougins: Quartier Notre-Dame-de-Vie
Contact: reservations@moulindemougins.com; www.moulindemougins.com
Restaurantul si hotelul sunt deschise incepand de la mijlocul lunii Ianuarie pana in Noiembrie

Vieux Nice (Provence-Alpes-Cote d’Azur)-un labirint medieval al Vechiului Oras (numit babazouk in dialectal Nicois), este populat atat de turisti tineri cat si de cei mai in varsta. Desi Nice este al cincilea oras ca marime din Franta, are atmosfera unui oras mic, iar piata, care in zilele de Marti pana Duminica ofera orasului un aer de sat.

Hotelul Negresco construit in anul 1912, este unul din cele mai mari hoteluri din Riviera si merita sa ii faceti cel putin o vizita. Recent renovat, marele candelabru din Salonul Regal a fost acreditat de un tar al Rusiei, iar tapiseria pare prea frumoasa sa fie reala.

Nice se afla la 31 km din Cannes, 912 km din Paris
Hotelul Negresco: 37 Promenade des Anglais
Contact: reservations@hotel-negresco.com; www.hotel-negresconice.com
Festivalul de jazz are loc a doua saptamana din luna Iulie; carnavalul are loc in fiecare an, in lunile tarzii de iarna

Annecy si Talloires (Rhone-Alpes)-aceasta Venetie in miniatura intr-un loc alpin este o comoara Medievala si a Renasterii. Annecy este intretaiat de raul Thiou-care creeaza numeroase canale inainte de unirea cu Fier, confluent cu Rhione-si este asezat pe malul de nord al Lacului d’Annecy. In minunatul Vieille Ville (Orasul Vechi), bisericutele bine pastrate si casele sunt reflectate in apele cristaline ale raurilor si canalelor. Iubitorii de mancare spun ca o vizita la Annecy fara a lua masa la legendarul Auberge de Marc Veyrat (cunoscut ca L’Eridan) este ca si cum ati vizita Agra, dar nu si Taj Mahal. Toate mirodeniile si ierburile sunt culese de insusi buacatarul chef.

Un alt loc iubit de turisti este Auberge du Pere Bise (in apropiere de Talloires), un hotel-restaurant care a fost raza de lumina a bucatariei Franceze. Sophie Bise, nepoata fondatorului Pere Bise, este una din cele mai renumite femei chef bucatari din Franta.

Annecy se afla la 537 km sud-est de Paris, 137 km est de Lyons
Zilele de piata-Marti, Vineri, Duminica; piata de antichitati-ultima Sambata a fiecarei luni
Auberge de Marc Veyrat: 13 Vieille Route des pensieres, Veyrier-du-Lac (5 km din Annecy)
Contact: contact@marcveyrat.fr; www.marcveyrat.fr
Auberge du Pere Bise: Route du Port, Talloires (13 km din Annecy)
Contact: bise@relaischateaux.com; www.relaischateaux.com/bise

Chamonix si Turul Mont-Blanc (Rhone-Alpes)-nu este de mirare ca Chamonix a fost ales pentru Olimpiada de Iarna in anul 1924. Inainte de a fi vestit ca cel mai bun resort pentru skiori avansati si experti, Chamonix a fost un serios centru pentru alpinism. Intr-o zi frumoasa si clara puteti vedea Matterhorn, la 64 km departare. “Nu am stiut niciodata-nu mi-am imaginat niciodata pana in acest moment ce sunt muntii”, a spus Percy Bysshe Shelley dupa o vizita, in anul 1816.

In zilele de vara, turistii se indreapta spre minunatul Tour du Mont Blanc. Ideea nu este sa ajungi pe varful celui mai inalt munte din Europa de Vest, ci sa urmezi o ruta circulara prin Franta, Italia si Elvetia, cu panorame ale ghetarilor, pajistilor si varfurilor mereu schimbatoare. Urmand drumurile odata folosite de legiunile Romane si trecand printr-o succesiune de sapte vai (fiecare cu propria bucatarie, cultura si priveliste), veti intalni sate isolate si obiceiuri vechi de secole.

Chamonix se afla la 613 km sud-est de Paris, 82 km sud-est de Geneva, Elvetia
Tour du Mont-Blanc: plecarea si sosirea din Chamonix
Contact: info@wildernesstravel.com; www.wildernesstravel.com

Megeve (Rhone-Alpes)-cand skiorii se gandesc la un sat pitoresc, se gandesc la Megeve. Resorturi invecinate dominate de Mont Blanc pot oferi o experienta uimitoare la o altitudine mai mare, insa Megeve le ofera o priveliste unica, farmec si activitati après-ski. Desemnat ca o nevoie pentru programul societatii pe timp de iarna de catre Baroana de Rothschild in anii ’20, orasul si-a pastrat pana in prezent frumusetea, farmecul, luxul si popularitatea. Scoala de ski din Megeve este cea mai de seama din Europa. Desi nu este cel mai exclusiv sau mai scump, hotelul Les fermes de Marie este o bijuterie. Aici veti avea parte de un salon de spa natural, denumit ferma de sanatate si frumusete. De abia aici veti intelege ce inseamna un refugiu la munte.

Megeve se afla la 599 km sud-est de Paris, 35 km vest de Chamonix, 69 km sud-vest de Geneva, Elvetia
Les Fermes de Marie: Chemin de Riante Colline
Contact: contact@c-h-m.com; www.c-h-m.com

Mai multe informatii despre Franta veti gasi aici:

www.franceguide.com/
www.france.com/
www.francetourism.com/

SuperEva va recomanda si urmatoarele hoteluri:

https://www.hoteldelamairie.com/ 
https://www.domainedelacoste.com
https://www.villaconsuls.fr/
https://www.sarlat-hotel.com/
https://www.hoteldebordeaux.com/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII